Auto bez EČ zaberá parkovacie miesto / ul. Kozmonautov

Zodpovednosť za riešenie: Svätý Jur

Vyriešený
meno
Kamila 23. júla 2013

Dobrý deň,
vo dvore na ulici Kozmonautov 3-4 je dlhodobo odstavené nevyužívané zelené auto bez EČ. Zaberá parkovacie mesto a narúša estetický dojem. Bolo by možné, aby ho mesto dalo odstrániť? Ďakujem.

26. júl 2013

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, Váš podnet som postúpila na vybavenie Mgr. Orlickému. Postup bude nasledovný: Mesto musí identifikovať vlastníka auta prostredníctvom polície, čo niekedy trvá aj 30-60 dní. potom vyzveme vlastníka na odstránenie auta s lehotou do 30 dní od prevzatia listu. ak list preberie plynie lehota. Ak list nepreberie musíme sa opakovane pokúšať list doručiť, nakoľko vlastníctvo občanov je nedotknuteľné. Ak list nepreberie, auto bude označené výzvou na odstránenie. A až po uplynutí všetkých týchto lehôt môžeme dať auto odtiahnúť. Preto prosíme o strpenie - lehota je v tomto prípade dlhá.

Ing. Fiamová, prednostka MsÚ
29. júl 2013

Anonym

to co je za znacku auta
29. júl 2013

Jano

Dacia
14. august 2013

Mariana Fiamová

Zodpovedný pracovník už počas mojej neprítomnosti urobil kroky, ktoré som vyššie popísala a teda nám plynú zákonné lehoty. Len pre zaujímavosť, počas zhotovovania foto-dokumentácie pracovníka Mgr. Orlického slovne napadla staršia pani (podľa obsahu jej slov sa môžme len domnievať, že matka vlastníka auta). Začala ho urážať, že či nemáme na úrade inej roboty, len riešiť anonymi kadekoho a .... (môžete si domyslieť)
10. január 2014

Kamila

Auto stale stoji na dvore- akurat je zakryte modrou plachtou. Je nieco nove z hladiska plynutia lehot?
13. január 2014

Mariana Fiamová

tu je problém v tom, že vlastníctvo je nedotknuteľné. Majiteľ auta sa riadne ozval s mestom komunikuje. Upratal okolo auta, auto na zimu zakryl (čo ste sám potvrdil v správe vyššie). Majiteľ plánuje predmetné auto prehlásiť na značky ako veterána a na to potrebuje tieš čas... . Z dôvodu, že auto má majiteľa a netvorí prekážku v ceste, majiteľ sa o predmetné auto stará, nemôžeme ho vyhlásiť za odpad a odtiahnúť. Je to súkromné vlastníctvo. Tu ťaháme za kratší koniec "lana" / "zákona".
01. apríl 2014

Michal

Zaujal ma tento podnet. Z vlakovej stanice pravidelne uz 6 rokov chodim okolo uvedeneho auta a za celych 6 rokov sa to auto nepohlo z miesta. Je nepojazdne uz cele roky, bez SPZ, majitel sa on (navonok) nijako nestaral - az teraz v januari bolo odrazu prikryte modrou plachtou.

To naozaj staci, ak majitel vyhlasi, ze o svoje auto sa "stara" a "planuje" ho prihlasit na znacky na veterana:a nic sa s tym neda robit? Neplynu mu ziadne lehoty ani povinnost bud prihlasit na veterana alebo vrak zlikvidovat?

Dakujem za odpoved.
08. apríl 2014

Mariana Fiamová

žiaľ z Ústavy SR vyplýva, že majetok je nedotknuteľný a my ho nemáme právo odtiahnúť. Ale ešte raz napíšeme aj na PZ, či nám nevedia oni ešte niečo iné poradiť.
25. august 2014

Petra

Dobry den pani Fiamova, je nieco nove v tejto veci? To naozaj staci pri kazdom vraku, ak jeho majitel vyhlasi, ze ho "planuje" prehlasit na veterana a zakryt vrak plachtou? Tym cely problem konci a vrak moze nepohnuto stat dalsich X rokov na mieste? To je take jednoduche? Neplynu ziadne lehoty? Dakujem.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania