Jozefkovo údolie-cesta-rozbitá (väčší úsek)

Zodpovednosť za riešenie: Svätý Jur

V riešení
meno
Vesely Cyklista 29. apríla 2020

Dobrý deň,

Kto má prosím v správe asfaltovú cestnú komunikáciu začínajúcou ulicou Hradištná smerom na Biely Kríž? Na tejto ceste sa nachádza viacero úsekov, ktoré by "zniesli" opravu a niektoré úseky sú v katastrofálnom stave. Realizáciu opráv tam nevidno, zato terénne automobily, osobné automobily, traktory, iné lesné mechanizny a ťažké nákladné autá, ktoré zvážajú drevo z masívnej ťažby a daný stav do veľkej miery spôsobujú tam človek stretne neúrekom každý deň. Dakujem

04. máj 2020

Odpoveď samosprávy

Ďakujem za podnet. Túto cestu má v správe 1. časť LESY SR š.p. a 2. časť 1. Svätojurská a.s., teda časť je v majetku mesta a časť v majetku štátu. Po tejto ani 1. Svätojurská a ani Lesy SR už nezvážajú, preto nie je ani udržiavaná a ani významne mechanizmami používaná. Aktuálne cestu najviac využívajú cyklisti a turisti občasne vozidlá, ktoré majú povolený vjazd a tiež aj tie, ktoré vjazd povolený nemajú.
Pretože ju najviac využívajú občania mesta, mesto rozhodlo na ostatnom rokovaní o jej rekonštrukcii. Po prvých obhliadkach sa cena pohybovala za kompletný úsek (1,3km - cca 5000m2) od 50.000 do 100.000 Eur. Aktuálne už súťažíme dodávateľa, podľa výslednej ceny sa rozhodneme, aký úsek zrekonštruujeme.

Šimon Gabura
primátor mesta Svätý Jur

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.