Neznesiteľný hluk z kotolne K4.

Zodpovednosť za riešenie: MsÚ vo Svidníku

Neriešený
meno
Eva 21. septembra 2015

Dobrý deň,
po rekonštrukcii kotolne K4,výmene teplovodných rozvodov,namontovaním výmenníkovej stanice v pivničných priestoroch a napojením elektrického prúdu z kogeneračnej jednotky umiestnenej v kotolni len 1,5 m od nášho bytu. V mesiacoch jún-september 2014 nám vznikol v byte neznesiteľný hluk,piskot a šum .Trvá stále 24 hodín denne.Napojením ďalších bytoviek na kotolňu K4 sa hluk,šum a piskot ešte zvýšil.Už rok trpíme,sme vyčerpaní fyzicky,zdravotne a psychicky.Tie isté problémy má aj suseda na prízemí.Nikto nemá záujem v meste to riešiť a vyriešiť.Správcom kotolne je súkromná spoločnosť Službyt s.r.o. vo Svidníku a kotolňa patrí mestu.

Ďakujem

22. september 2015

Odpoveď samosprávy

Vážený sťažovateľ, Vašim podnetom sme sa hneď zaoberali a sťažnosť bola doručená spoločnosti Službyt s.r.o., ktorá je oprávnená daný problém riešiť.

MsÚ
23. september 2015

Eva

V byte bývame 39 rokov.Pred rekonštrukciou sme nemali v našom byte žiadny hluk,piskot a šum.
Od septembra 2014 žiadame o riešenie tohto problému primátora mesta Svidník, riaditeľa súkromnej spoločnosti Službyt s.r.o. vo Svidníku a riaditeľku RÚVZ vo Svidníku. Doposiaľ nebol hluk, piskot a šum odstránený. Riaditeľ spoločnosti Službyt s.r.o. nám niekoľkokrát odpovedal, že hluk nie je z vykurovacích zariadení, ale z iného zdroja. Poslednú takúto odpoveď sme dostali 21.9.2015. Ako môže byť hluk, piskot a šum z iného zdroja, ak pred rekonštrukciou neboli, vznikli až po rekonštrukcii.
24. september 2015

Eva

24.9.2015 -o 23.17 h.V našom byte je príšerný,neznesiteľný hluk,buchot,piskot a šum z kotolne č.4!!!!!
Tento stav sa stále zhoršuje!
07. október 2015

Eva

Dnes 7.10.2015 je noc, je 0.22h.V našom byte máme nenormálny hluk a piskot z kotolne č.4.
07. október 2015

Eva

Dnes 7.10.2015 je nočný pokoj, je 1.05h.A v našom byte je stále hluk,buchot a piskot z kotolne č.4.
08. október 2015

Eva

Dnes 8.10.2015 o 0.33h.v čase nočného kľudu my v byte máme príšerný hluk a piskot z kotolne č.4.
15. október 2015

Eva

V byte máme stále neriešený hluk a piskot z kotolne č.4!
15. október 2015

JUDr. Gabriel Kaliňák

Dobrý deň,
Hluk uvádzaný sťažovateľkou sme na jej podnet riešili, a v rámci zníženia hlučnosti tepelnej technológie sme vykonali viaceré opatrenia. Opatrenia boli účinné, čo potvrdili aj merania odborne spôsobilou osobou , v rámci ktorých boli merané všetky tepelné zariadenia - kotolňa, kogeneračná jednotka, výmenníková stanica.

Meranie prebehlo pri maximálnom výkone tepelných zariadení , čo písomne potvrdil aj sťažovateľ. Meranie sa realizovalo priamo v byte sťažovateľa.

Merania nepreukázali žiadne prekročenie limitov hluku. Meranie hluku odborne spôsobilou osobou prebehlo dňa 24.8.2015, t.j. po rekonštrukcii teplovodných rozvodov a realizovaných opatreniach na zníženie hluku z kotolne .
Protokol o výsledkoch meraní bol zaslaný aj sťažovateľovi.

Riešenie veci sa vykonávalo v súčinnosti s Regionálnym úradom verejného zdravotníctva.

Čo sa týka bežnej prevádzky tepelných zariadení, tieto sú v noci kompletne odstavené. Taktiež pri výpadku elektrickej energie sú naše zariadenia mimo prevádzky. Zariadenie mimo prevádzky nevydáva žiaden hluk. Ak sťažovateľka opakovane uvádza, že počuje hluk 24 hodín denne, resp. hluk v nočných hodinách 0,22 hod. , 1,05 hod a pod. , pričom tiež uvádza hluk aj pri odstávke elektriny, je zrejmé , že tento hluk nepochádza z tepelných zariadení.
JUDr. Gabriel Kaliňák, riaditeľ spoločnosti Službyt,s.r.o.
15. október 2015

Eva

Dnes 23.35h -V našom byte máme neznesiteľný hluk z kotolne č.4.Kotolňa je stále zapnutá.Je nám porušovaný nočný kľud už viac ako rok.Nemáme pravdu.Aj keď trpíme a máme pravdu.
Je 23.35h-kotolňa stále vydáva hluk a piskot.
16. október 2015

Eva

Dnes o 0.35h- V byte je stále nenormálny hluk z kotolne č.4 a z vymenníkovej stanice z pivničných priestorov.Zariadenie je stále v prevádzke.K meraniu odborne spôsobilou osobou pre súkromnú spoločnosť Službyt s.r.o.sa nebudeme vyjadrovať!
22. október 2015

Eva

Dnes 22.10.2015 je 1.20h v noci, je nočný pokoj. My ho ale nemáme,V celom byte máme príšerný hluk,neznesiteľné búchanie a piskot zo zariadení kotolne č.4.
06. máj 2016

Eva

Spustením kotolne K4 do prevádzky v septembri 2014 vznikol v našom byte neznesiteľný hluk, búchanie, piskot a hučanie ako siréna z rozvodne plynu. Do dnešného dátumu 6.5.2016 súkromnou spoločnosťou Službyt s.r.o. nebol odstránený tento nezdravý, nedôstojný a poškodený stav v našom byte. Aj počas dňa, aj v noci je nám porušované právo na rešpektovanie súkromného a rodinného života, právo na ľudskú dôstojnosť a život, právo na slobodu a bezpečnosť, právo na nedotknuteľnosť osoby, právo na účinný prostriedok nápravy. Nie je nám dovolené pokojne užívať svoj majetok.Máme právo na náhradu škody,ktorú nám mesto ako orgán verejnej správy spôsobilo.Naše obydlie má byť nedotknuteľné. Neoprávnene nám zasiahli do súkromného a rodinného života.Nikto nemá právo podrobiť nás neľudskému zaobchádzaniu.Manželovi sa pod vplyvom stálej hlučnosti veľmi zhoršilo ochorenie srdca.Problémy s ochorením srdca sa prejavili aj u mňa,dokonca musela zasahovať zdravotná záchranná služba.Je neuveriteľné,že odstavili najnovšiu,najlepšie zariadenú kotolňu K6.Napojením ďalších bytových domov z kotolne K6 na kotolňu K4 sa nám hluk v byte zvýraznil a zvýšil.Tento hluk trvá 24 hodín denne/piskot, syčanie a príšerné búchanie/. Namiesto vyriešenia problému sme označovaní ako veční sťažovatelia.Príďte páni,vymeňte si s nami bývanie!!!!!! Máme dosť rôznych meraní! V byte si neprajeme žiaden hluk! Žiadame Vás, aby ste nám okamžite dali byt do pôvodného stavu. Aby bol v stave bezhlučnosti, tak ako pred rekonštrukciou K4! Aj teraz počas písania aktualizácie je v našom byte piskot,až syčanie z kotolne K4.Tento hluk je neznesiteľný,príšerný,nevhodný ani pre zvieratá.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania