Mestský park-zábradlie-chýbajúce

Zodpovednosť za riešenie: Trebišov

Uzavretý
meno
Helena 08. júla 2021

Dobrý deň pán primátor. Obraciam sa na Vás s podnetom, nakoľko už 2x som položila otázku na stránku TV "Otázky a odpovede" a vôbec nebola zverejnená. Chcem sa Vás spýtať /zároveň aj poprosiť/, či by nebolo možné dať, aspoň nízke zábradlie okolo rybníka v mestskom parku. Je to tam veľmi nebezpečne a viete, že došlo už k viacerým tragédiam. Zvlášť je to nebezpečne, ako je zákruta okolo rybníka. Stačí len zlomok sekundy, či dieťa na bicykli, alebo dospelý človek na bicykli, alebo aj peši, môže dosť závrat hlavy a stane sa nešťastie. Na takéto veci sa musia nájsť financie, určite by to nestalo veľa, veď železné tyče, či ruličky sú aj v zberných surovinách, stačí ich vsadiť a zafarbiť. Hlavne sa jedna o tu zákrutu okolo rybníka. Prosím Vás, aby ste sa išli osobne nato pozrieť. Ďakujem

24. júl 2021

Helena

Že vraj podnet NERIEŠENY a prečo? Čakáte na ďalšiu tragédiu a potom sa vyrieši...? Riešia sa nepodstatné veci, ale dôležité a dokonca život ohrozujúce sú NERIEŠITEĽNE....!!! Je to HANBA!!!
07. september 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

mestský park je historickým, krajinárskym parkom typu anglického parku. Anglický park je vlastne výsekom prirodzenej krajiny, ktorý vznikol (zvyčajne) úpravou časti lesa alebo zámerne výsadbou riešenou tak, aby čo najviac napodobila prírodné a prirodzené prostredie.
Mestský park v Trebišove má charakter lesoparku a je kultúrnou pamiatkou. Umiestňovanie umelých prvkov v prostredí takéhoto parku je v rozpore s pamiatkovou ochranou a estetikou lesoparku.

Odd. výstavby a majetku MsÚ Trebišov

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania