Parkovanie na chodníku

Zodpovednosť za riešenie: Trenčín

Neriešený
meno
Roman 04. novembra 2015

Parkovanie namiesto kvetinacov...dakujem za komentare. Pani Sagovu som informoval a tesim sa na rovnako urgentne riesenie.

05. november 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, žiaľ, zákon neustanovuje žiadne odstupy pri parkovaní na chodníku pri výjazdoch na cestu z miesta ležiaceho mimo cestu. Pokiaľ vozidlo parkuje na chodníku a dodrží zákonom stanovený odstup, nedopúšťa sa priestupku. Parkovanie na chodníku, ktoré bolo zavedené do zákona nie je podľa nášho názoru najšťastnejším riešením, ale zmena je možná len novelou zákona.

Erika Ságová, hovorkyňa MsÚ
05. november 2015

Odkazprestarostu.sk

Vyriešenie jedného problému vyvolalo ďalší:
https://www.odkazprestarostu.sk/trencin/podnety/19758/zbytocne-a-nebezpecne-betonove-kvetinace-oproti-nemocnici

Zmena je samozrejme možná nielen novelou zákona, ale napr. aj osadením dopravného značenia, či zábran, ktoré parkovaniu zabránia. Možno aj vo forme kvetináčov. Vzhľadných a s udržiavanou zeleňou.
06. november 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, nepodailo sa nám zistiť majiteľa kvetináčov, odstránili sme ich na žiadosti viacerých občanov. Tento krok bol opodstatnený. Kvetináče tvorili nebezpečnú prekážku na chodníku.

Erika Ságová, hovorkyňa MsÚ
09. november 2015

Tomáš

V každom prípade si myslím, že keby mesto aspoň trochu zainvestuje, mohol by sa zrekonštruovať tento chodník a osadiť na kraji chodníka estetické zábrany (stlpiky, optimálne veľké kvetinače atď). Každopádne treba to nejako riešiť svojpomocne, aby sa tam neparkovalo. Odstránené kvetináče tam nemali čo robiť a nemyslím si, že zrovna tie zo svojím rozložením resp. "pohodením" nejako extra zabraňovali autam tam parkovať kedže boli len 4 ks z toho 2 ks staršieho druhu a 2 ks o niečo novšieho materiálu, takže to že sú preč je fajn. Bolo by dobré sa tým zaoberať p.Ságová. Ďakujem-e.
12. november 2015

Richard Ščepko

Tiež som si všimol, že tento problém vznikol. Začal som už hľadať vhodné riešenie, ktoré budem komunikovať nie len so svojimi kolegami poslancami za túto mestskú časť, ale skúsim túto tému otvoriť aj s vedúcim Útvaru interných služieb.
Možností zábran je niekoľko. No rád by som sa vyhol nevkusnému červeno-bielemu zábradliu, aké je na opačnej strane ulice. Takto by verejný priestor nemal vyzerať.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.