Chýbajúce priechody pre chodcov

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený

na križovatke Spacinska - Okružná chýbajú priechody pre chodcov. je tu len jeden ohradený s ostrovcekom, ale ten vyuziva len malo chodcov, ktorí idu smerom na Vodaren.

06. jún 2014

Palcino Čavojský

Keďže som prvotný podnet písal z mobilu, teraz dodávam: Jediný priechod je od hostinca Guľomet na stranu potravín a dedinských zastávok. Ten je vhodný len pre ľudí, ktorí smerujú na alebo z Hlín. z Okružnej je to obchádzka podmienená prechodom cez cestu (tiež bez priechodu). Bolo by dobré, aby sa ostrovček urobil aj na priechod cez Špačinskú cestu zo strany od centra a priechody cez cestu na Murgašovej a na Okružnej.
07. jún 2014

Tomáš

celé roky tadial ludia chodia cez cestu ako dobytok :D potesi hlavne vodicov ktori musia potom respektovat chodcov co im behaju pod kolesa lebo nemaju kade prejst ked nieje prechod, na druhej strane situacie zase to by bol prechod za prechodom a ked na kazdom prechode budu neustale pendlovat ludia, co je tam bezne, neobmedzila by sa tym premavka ? lebo prechody su tam ale dalej ako pri krizovatke len ludom sa nechce chodit dalej lebo su zvyknuti na skratky... jedine kde fakt chyba prechod je podla mna ta Murgašova ale zas je to jednosmerka a premavka tam nieje bohvieaka tak myslim ze s tym nikto nic neurobi pokym sa tam nestane ozaj nejaka nehoda.. viva la Trnava :)
07. jún 2014

Palcino Čavojský

myslim si, že by to nebola prvá križovatka, pri ktorej by bol priechod pre chodxo na jej každom ramene.
08. jún 2014

Palcino Čavojský

A Tomáš, najbližší priechod tým smerom je až na kritovatke Jaderná - Špačinska.. takže z chodníka od MŠ Okružná sa človek bez priechodu nedostane napr. na Sláviu.
08. jún 2014

Tomáš

suhlasim :)
11. jún 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet.
Špačinská ulica je intenzívne využívaná motorovými vozidlami a preto je potrebné priechody pre chodcov budovať vzhľadom na šírkové parametre cesty s ochranným ostrovčekom. Vzdialenostná dostupnosť existujúceho priechodu s ochranným ostrovčekom je v prijateľnej vzdialenosti. Zo strany mesta bude doplnený priechod pre chodcov príslušným vodorovným dopravným značením len na začiatku Okružnej ulice.

Odbor dopravy a komunálnych služieb
11. jún 2014

Palcino Čavojský

to naozaj samospráva očakáva, že niekto prejde cez cestu smerom k potravinám, potom cez špačinskú a potom Murgašovú, namiesto jedného prejdenia cesty cez Špačinskú? Toto bolo zase rozhodnutie od stola? čo tak si to tam ísť skúsiť?
25. júl 2014

ja

Pre: Odbor dopravy a komunálnych služieb
čo tak zájsť do terénu pozrieť sa ako to vyzerá reálne, urobiť si prieskum koľko ľudí tadiaľ prejde za hodinu. Nechce sa vám? Čakáte na nejaké nešťastie? Skúste posielať chodcov, aby prechádzali cez priechod, ktorý je o x metrov ďalej ale opačným smerom.
Priechod pre chodcov, ktorí vychádzajú z Okružnej ulice a smerujú do mesta po Špačinskej ceste naozaj chýba. Argumenty, že je priechod o pár metrov ďalej nie je riešenie tohto problému. V týchto miestach ako je vyfotené bol pôvodne prechod pre chodcov (bola tam zastávka medzimestského busu), priechod bol zrušený bez náhrady. Priznávate, že je to intenzívne využívaná cesta - ako píšete vo vašej odpovedi - nie len autami, ale aj chodcami. O to väčšia snaha z vašej strany by mala byť vyriešiť tento problém.
10. jún 2015

Palcino Čavojský

Môžem vedieť na akom základe bol tento problém vyriešený?
Robí si admin OpS vyriešený?
Je riešením podnetu to, že sa niekto vyjadrí?

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania