Na hlinách-neporiadok a odpadky-neporiadok vo verejnom priestranstve

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
Andy 11. marca 2021

Dobrý deň,
chcela by som podať podnet na znečistené celé sídlisko Na hlinách, kde sú odpadky, už nielen okolo odpadkových košov, ale vlastne všade okolo bytových domov. Celé sídlisko je doslova zamorené odpadkami, všetky trávnaté plochy sú zahltené fľaškami od bezdomovcov, špinavými rúškami, vreckovkami-to už nieje nebezpečný biologický odpad??? rôzne handry kade-tade, človek sa bojí aj dieťa von pustiť, lebo sa bojí, že sa niečím nakazí. Ani len psa nieje možné na sídlisku vyvenčiť. Pri pohľade na sídlisko Na hlinách sa človek cíti jak keby žil na Luníku IX. Celkove sa špina na trávnatých plochách netýka len tohoto sídliska, za posledné roky sa to pekné zelené okolie Trnavy stalo jedným obrovským smetiskom. Jednoznačne by bolo treba s touto situáciou niečo robiť, lebo je to katastrofa...

12. marec 2021

natare

Pokiaľ viem, na sídlisku nie je ani jedna trávnatá plocha určená na venčenie psov. A pokiaľ nebudú Na hlinách vybudované podzemné kontajnery, tak ten bordel po vyberačoch smetiakov bude na sídlisku stále, lebo to čo oni z kontajnera vyberú, už naspäť nevrátia a smetiari to upratujú, len keď dá niekto na to podnet na odkaze pre starostu. A potkany tu majú raj.
12. marec 2021

Andy

Tu nejde o to, ktoré trávnaté plochy sú určené pre venčenie psov a či tu sú, alebo nie sú, so psom sa nedá ísť ani len po chodníku, lebo bordel je všade okolo chodníkov a pes preskakuje použité rúška a vreckovky a neviem, prečo spomínate bordel po vyberačoch smetiakov, nemyslím si, že oni tie rúška a vreckovky z košov vyberajú, ale práveže ich hádžu na zem a taktiež prázdne povaľujúce sa fľašky z alkoholu a plechovice od piva. Ja upozorňujem na to, že bordel už neni len okolo smetiakov, ale po celom okolí panelákov, po plochách, kde sa majú hrať deti, veď tie odpadky sú už aj okolo detských ihrísk, buď to treba riešiť pravidelným upratovaním okolia, alebo skúsiť rozmiestniť po sídlisku viac malých smetných košov, ktorých je tu žalostne málo a možno aj to motivuje nezodpovedných ľudí, hádzať rúška aj všetko ostatné na zem, lebo sa im nechce kvôli drobnému odpadu ísť do veľkého kontajnera. Možno keby malých smetných košov bolo popri chodníkoch viacej a boli by pravidelne veľké aj malé odpadkové koše vysypané, tak by si aj ten nezodpovedný občan to špinavé rúško, vreckovku alebo papier aspoň hodil tam a nie na trávu. Keď toto dokáže perfektne fungovať v iných mestách, prečo nie práve v Trnave, ktorá sa naozaj stáva čoraz viac jedným smetiskom plným potkanov.
12. marec 2021

natare

V Trnave to nebude fungovať, pokiaľ sa budú kompetentní starať len o výstavbu a udržovanie cyklochodníkov, tak ako je to v posledných rokoch. Nikto sa nestará o pravidelné kosenie zelene, hrabanie a odvoz pokosenej trávy, hrabanie a odvoz opadaného lístia, strihaniu kríkov, čisteniu chodníkov, autobusových zastávok a stojísk od snehu ak náhodou v zime napadne sneh. Robí sa to len vtedy, ak na to poukážu občania a niekedy ani vtedy nie. Celkovo je tu problém s odvozom odpadu z veľkých smetných nádob na komunálny a triedený odpad, takže neviem ako by bolo postarané o tie malé, ktoré kedysi na sídlisku boli, ale ich buď zničili vandali alebo pre nedostatočné vyprázdňovanie požiadali o ich odstránenie samotní občania, tak ako boli poodstraňované aj lavičky, na ktorých sa združovali rôzni asociáli. Jednoznačne čistote pomôžu podzemné kontajnery, tak ako na Družbe. A k tým malým smetiakom ešte - koho rodičia nenaučili už v detstve, že papieriky zo sladkostí, papierové vreckovky a pod. patria do koša a ak nie je práve po ruke, tak do vačku, toho to už nikto nenaučí a bude rozhadzovať odpadky tam, kde práve je, hlavne, že to nie je pred dverami do jeho bytu.
12. marec 2021

Andy

Tak potom treba vyhnať nezamestnaných na aktivačné práce do ulíc, dať im do rúk palice a do druhej vrecia a nech zbierajú odpadky oni, bežne sa to deje v iných mestách pravidelne každý deň v rámci aktivačných prác a tiež nieje riešenie, že sa odstránia lavičky, alebo malé odpadkové koše preto, že buď na nich ležia asociáli, alebo sa koše nevyprázdňujú pravidelne. Práve toto je ten problém, že nikto sa o nič nestará, mestská polícia je na to, aby sa starala o poriadok v meste a občas sa prešla aj po miestach, kde sa asociáli stretávajú a smetné koše sú na to, aby sa pravidelne vysýpali a nie ich radšej odstránime...treba to jednoznačne riešiť, lebo Trnava nikdy nebola taká špinavá ako je teraz. Stačí sa tiež pozrieť na lúku pri Univerzite na Herdu, okolo potravín Jednota, čo všetko je pri kríkoch, to je hotová katastrofa.
16. marec 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, podnet sme preposlali spolupracujúcej spoločnosti, ktorá má na starosti aktivačných pracovníkov. O vyriešení podnetu budeme informovať.

Mesto Trnava
18. marec 2021

TOP

Treba si skusit zobrat so psom jednu igelitku navyse a pozbierat co sa da, ja to sem tam robim a nemame pri baraku tolko bordelu a mam z toho aspon lepsi pocit. Keby bolo v kazom vchode par aktivnych ludi tak tu neni ziadny bordel ale kedze je tu vela opic co nemaju problem vyhadzovat spaky z balkonu a aj ine veci tak to niekedy vyzera ze zijeme na luniku...
18. marec 2021

Andy

Predstavte si, tiež som mala obdobie, že mi to nedalo a čo sa dalo zobrať a zahodiť a nebolo to práve použité rúško alebo vreckovky, čím sa človek ľahko nakazí, tak som vzala a išla sama hodiť do koša, lenže dokedy to budem robiť ja, alebo ľudia, ktorí ten bordel nerobia? O dva dni boli po lúke odpadky znova a čo sa týka špakov, ja nefajčím a keby som, tak mi srdce nedá vyhodiť to z balkóna. Viem, že ľudia sú jak opice, niekedy aj horšie jak opice, ale my, čo ten bordel nerobíme, predsa nie sme povinní chodiť a odpadky dookola upratovať. Keby si to tí, čo ten bordel robia aspoň vážili...
02. august 2021

Ivan

Ak by sa aspon raz denne clovek zohol a zobral jeden papierik alebo iny bordel tak tu mame cisto.Ja sa snazim to tak robit.
21. január 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
sídlisko Hliny bolo pracovníkmi mestských služieb čistené niekoľkokrát v roku 2021, ďakujeme za upozornenie, podnet je vyriešený.
Kto? Mestské služby mesta Trnava

Mestské služby mesta Trnava

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania