Ulica Veterná-kôš-preplnený

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený

Dobrý deň. Žiadam vás o odstránenie problému s neustále preplnenými smetnými kontajnermi na ulici Veterná oproti vchodu č.42. Na uvedenom stojisku sú premnožené potkany. Stojisko je podkopané od potkanov a kolečká na smetných košoch sa prepadávajú a následne vypadáva smetie ktoré poletuje po celom sídlisku.

01. apríl 2021

Maroš

Uvedený problém s premnoženymi potkanmi pri stojisku smetných nádob na ulici Veterná 42 Trnava bola nahlásená už 13.novembra 2019 pani Marikou. Stále nieje vyriešená. Žiadame o urýchlené odstránenie problému. Ďakujeme.
28. apríl 2021

Maroš

Dlažba na stojisku smetných nádob bola opravená, ale problém s preplnenými smetnými kontajnermi a premnoženými potkanmi pretrváva.
07. jún 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, Odbor komunálnych služieb bol oboznámený s Vašim podnetom dňa 29.3.2021. Tento podnet sa ešte rieši. Ak budeme mať aktuálne informácie, pridáme ich do odpovede. Ďakujeme za trpezlivosť
Kto? Odbor komunálnych služieb

Mesto Trnava
23. august 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, pripájame odpoveď z Odboru komunálnych služieb:

1) Mesto Trnava komunikovalo so správcom bytového komplexu Arbória. Správca bytového domu bol upozornený na to, aby usmernil svojich vlastníkov bytov konkrétne Veterná 42 – 43, že kontajnerové stanovište č. 242 neprislúcha k ich bytovému domu a odpad majú obyvatelia vhadzovať do ich určeného kontajnerového stojiska.

2) Ďalej bola na stojiskách ul. Veterná vykonaná v mesiaci marec a apríl 2021 deratizácia. Vieme, že táto lokalita je problémová, opakovane vkladáme deratizačné návnady do aktívnych dier počas celého roka.

3) Poškodená dlažba na stojisku bola opravená.

4) Zberová spoločnosť podľa možností dodatočne dočisťuje stojisko č. 242 od nahromadeného odpadu. Treba však brať do úvahy, že všetky kontajnerové stanovištia na sídliskách sú umiestnené na verejnom priestranstve, no nie je však možné úplne vyriešiť problém, ktorý sa týka znečistenia stojiska neprispôsobivými občanmi alebo vykladania odpadu mimo nádob. Zberné nádoby by sa nemali preplňovať, preťažovať, nechávať otvorené a nemal by sa žiadny odpad ukladať mimo nádob. Povinnosťou každého občana je zlikvidovať napr. objemný odpad na svoje náklady, prípadne odniesť napríklad do zberného dvora. Ak nedisciplinovaný občan napr. papierové krabice nezloží tak, aby sa vošli do nádoby a nechá ich mimo nich, vzniká v okolí nádob neporiadok.

5) Predmetné stojisko aj problémy na ňom evidujeme. Mesto Trnava má záujem riešiť problematiku týkajúcu sa odpadového hospodárstva budovaním polopodzemných kontajnerov postupne na všetkých sídliskách, za účelom vyriešenia problémov s čistotou, poriadkom i s likvidáciou hlodavcov a súčasne s vytvorením parkovacích miest po zrušených stojiskách. Prioritou je budovať polopodzemné kontajnery ucelene, to znamená postupne pre jednotlivé sídliská v rámci mesta. Tento rok sa dokončuje výstavba polopodzemných kontajnerov na sídlisku PREDNÁDRAŽIE.

Taktiež pripájame foto stojiska č.242 na Veternej ul. Situácia sa zlepšila a stojisko je čisté.

Odbor komunálnych služieb

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania