Ulica Mozartova-chodník-bariéra na chodníku

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený

Treba ostrihať(upraviť) stromy a kriky nakoľko zasahuju do chodníka a znemožňujú prechod pre peších od Coop Jednoty Čajkovského smerom k Mozartovej ulici

01. jún 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za Váš podnet. Preposlali sme ho na vybavenie na príslušný odbor. O riešení podnetu budeme informovať. Ďakujeme za porozumenie
Kto? Referát zelene

Mesto Trnava
01. jún 2021

Ľuboš Vittek

Dobrý deň, podľa mňa by stálo za úvahu tento chodník úplne zrušiť a zatrávniť. Niečo podobné sa spravilo za bytovkami Čajkovského 18-23. Prípadne posunúť parkovisko o kus ďalej a rozšíriť tak cestu. V krajnom prípade z neho spraviť krátky cyklochodník bez kolobežkárov, nech nešantia popri vchodoch..
1) Alternatívnych chodníkov je v blízkosti dosť. Paralelné chodníky sú pri bytovkách Mozartova 4-9 a Tajovského 7-12. Tento spomínaný je najužší, sotva sa tadiaľ dá prejsť s kočiarom. Preto ho aj využíva najmenej ľudí.
2) Kolmo na cestu Mozartova vedú 3 prechody pre chodcov. Nakoľko sú auta dosť blízko chodníkov, menšie dieťa šofér spozoruje v poslednej chvíli, aj keď ide predpisovo. Mne tam raz vbehol vozíčkar, ktorý vybehol spoza stojaceho auto a nebolo ho vôbec vidno. Ak by auta parkovali o meter ďalej, bol by lepší prehľad na ceste.
3) Koniec tohto chodníka pri COOP Jednota/výmeničke tepla končí priamo v križovatke bez prechodu pre chodcov. Napojenie sa na neho v podstate porušuje všetky pravidlá bezpečnosti.
02. jún 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň Občan, Váš podnet na orez bol zadaný spolupracujúcej firme.

Referát zelene
02. jún 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň Ľuboš,
Odbor územného rozvoja a koncepcií neplánuje chodník zrušiť. Mesto Trnava plánuje obnoviť vodorovné dopravné značenie. Obnovou vodorovného dopravného značenia dôjde k jasnému vymedzeniu parkovacích miest a chodníka.

Mesto Trnava
04. jún 2021

Ľuboš Vittek

Dobrý deň. Odbor územného rozvoja a koncepcií by sa tam mal ísť pozrieť a začať o tom uvažovať (hoci to nemá v pláne) a teda NEROBIŤ ROZHODNUTIA OD STOLA. Ten chodník je naozaj zbytočný. Obnova vodorovného značenia absolútne nič nevyrieši. Šikmé parkovacie miesta možno spĺňajú nejakú normu. Ale tým, že je tam mierny briežok a autá sú dlhé, žiaden šofér nezostane autom parkovať jedným kolesom na vozovke a druhým kolesom na vyvýšenom briežku. To by si časom "odpálil" niečo na aute (tlmiče a/alebo geometriu). Preto buď stoja komplet na vozovke a tak trochu zavadzajú v ceste. Alebo sú obomi kolesami na briežku (toto robím aj ja), ale tým pádom zaberajú miesto chodníku. Ako píšem nové vodorovné značenie nič na tomto nezmení. To by ste museli kompletne prerobiť a výškovo oddeliť chodník od parkoviska. V zmysle mojej predchádzajúcej správy a použitých argumentoch, bude rozumnejšie chodník odstrániť.
31. marec 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
dreviny na Mozartovej ulici boli orezané, podnet je vyriešený.
Kto? referát správy zelene

Mesto Trnava

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania