Ulica Mikovíniho-Verejný poriadok-prekročenie limitov hluku

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
Viliam Lukáč 20. júla 2021

Pravidelne rusenie nocneho kludu. Takmer kazdu noc medzi 5:00-6:00 pride nakladne auto vysypat kontajnery v zbernom dvore na Mikoviniho ul. v Trnave a robi pri tom dost velky hluk (kovovy a skleny odpad...), cim rusi obyvatelov prilahlych bytovych domov. Zberny dvor sa pritom otvara najskor o 8:00 (sobota), inak o 12:00 alebo 13:00.
Riesenie je jednoduche - presunut vysypanie kontajnerov aspon o 1-2 hodiny neskor.
Dakujem.
Lukáč

20. júl 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za Váš podnet. Preposlali sme ho na vyjadrenie na príslušný odbor. O riešení podnetu budeme informovať. Ďakujeme za porozumenie
Kto? Odbor stavebný a životného prostredia

Mesto Trnava
13. august 2021

Viliam Lukáč

Dnes rano opat rachot pred 6:00 - foto prikladam. Upozornil niekto zodpovednu firmu na tento problem?
Dakujem.
VL
01. október 2021

Viliam Lukáč

Robi sa s tym nieco? Dakujem. VL
02. december 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
zberová spoločnosť sa vyjadrila k sťažnosti na vyvážanie odpadu zo ZD Mikovíniho nasledovne:
Vzhľadom na to, že pracovná zmena začína vodičom o 6.00 h mohlo sa v ojedinelých prípadoch stať, že sa odpad zo zberného dvora vyviezol krátko pred šiestou z dôvodu, že vodič si prevzal vozidlo o pár minút skôr a šiel na pracovisko.Väčší hluk mohlo spôsobiť akurát pokladanie kontajnera na vozidlo, to buchne a vydá kovový zvuk, ináč je počuť iba zvuk vozidla. Odpad zo zberného dvora sa vyváža najlepšie ráno, nakoľko je potrebné mať veľkokapacitné kontajnery prázdne a zberný dvor musí byť pripravený do otvorenia. Vodiči nákladných áut boli usmernení na dodržiavanie nočného kľudu. Týmto sa ospravedlňujeme a budem sa snažiť čo najviac eliminovať ranné výsypy.
V prípade sťažností od občanov, nie je problém zistiť, kedy bol zberný dvor vysýpaný. Vo vozidlách máme zabudovaný systém monitorovania vozidla, takže vieme, kedy vozidlá odvážali odpad.
Kto? Odbor komunálnych služieb

Mesto Trnava
02. december 2021

Viliam Lukáč

Na takuto odpoved mozem len odporucit, aby si to sef zberovej spolocnosti a/alebo niekto z Odboru zivotneho prostredia prisiel parkrat vypocut - je to niekolkonasobne dlhe a silne kovove trieskanie a zarucene to zobudi, aj ked to bude po 6:00 (a na margo "Odpad zo zberného dvora sa vyváža najlepšie ráno" - aj sa spi najlepsie rano ;-)).
Navrhujem seriozne a jednoducho to vyriesit neskorsim zberom a nie obhajovat neobhajitelne.
Dakujem.
VL
02. december 2021

Dano

aby ste sa nepototo. Nám jazdia pod oknom autá ako po diaľnici a nesťažujeme sa. Ten dvor je tam už asi 20 rokov, vy pane tam bývate koľko, asi tak dva roky. Keď ste kupovali byt, tak ste kam pozerali?! Tomuto sa povie zhýčkanosť, kúpte si štuple.
22. september 2023

Viliam Lukáč

Dnes opat, okolo 6:10 rachot a skripanie kovovych koliesok kontajnerov po betone. Chce to len trochu empatie a zdraveho rozumu, v dosahu niekolkych desiatok az stoviek metrov od zberneho dvora byvaju stovky rodin. A zberny dvor sa otvara o 12:00/13:00 (pon-pia) alebo 8:00/9:00 (sobota), takze naozaj staci posunut vyvazanie kontajnerov 1-2 hodiny neskor.
Dakujem.
VL

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania