Zvláštne parkovanie

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený

rad by som vedel, akú výnimku má vodič auta parkujuci pred kadermictvom na Nam. J. Herdu. Na miesto nevedie žiadna cestná komunikácia a na miesto sa dostava po chodníku, pričom sa na ňom zjavuje spoza rohu, čím dosť ohrozuje chodcov

28. september 2014

Peto

Palino, na toto volaj 159 /mestských / oni prídu ;-) . Mesto toto riešiť nebude.
28. september 2014

Palcino Čavojský

volal som, neprišli. ale boli blízko, lebo pri parkovisku dali papuču. Volal som tam o 9,20 dňa 26.9.2014 - rovno po fotení tejto fotky. O hodinu a pol som sa tam bol pozrieť, nebol vôbec kontrolovaný.
29. september 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
v takýchto prípadoch je potrebné kontaktovať Mestskú políciu v Trnave na bezplatnom telefónnom čísle 159.

ÚKaM
29. september 2014

Peto

Vidím, že samospráva nečíta komentáre... Trapas :-)
08. október 2014

Pavol Čavojský

dnešný stav na problematickom chodníku:
Šofér dodávky sa ma opýtal, klasickú otázku: "A kde mám parkovať?"

Práve som odoslal mail na Mestskú políciu v Trnave, tak uvidíme odpoveď.
10. október 2014

navstevnik

Neviem si dost dobre predstavit aby mali na samosprave cloveka na citanie komentov. Sak nemoze problematiku celeho uradu sledovat jeden clovek a cely den diskutovat s obcanmi. Na to maju oficialnu svoju stranku. Tu riesia podnety dobrovolne aby sa snazili pomoct obcanom. Stranka je obcianska kniciativa. Skor by si to tu mali citat obcania a nerobit to co sa nema.
10. október 2014

Palcino Čavojský

"navstevník" ešte raz vás žiadam o dodržania témy pri podnetoch. Ale keď už:
Tento portál je akceptovaný mnohými mestami nielen z dobrovoľnosti. Jeho výhodou je to, že keby sa viacerí sťažovali na podnet u tej istej osoby, zdržalo by to zodpovednú osobu oveľa viac, ako pri filtrácii podnetov tu. Takto sa podnet dostáva na správne útvary, alebo úrady bez toho, aby stránka toto obiehala osobne.
17. október 2014

Palcino Čavojský

a sme tam, kde sme boli.. Mestskej polícii som poslal podnet o situácii na tomto mieste. Odpoveď prišla následovná:

Pán Čavojský,šetrením bolo zistené,že vozidlá na uvedenom mieste neparkujú po celý deň.Pred prevádzkami stoja z dôvodu zásobovania prevádzok,pričom k prevádzkam sa dostanú nábehom na chodník,ktorý sa nachádza pri satelitnom trhovisku na predaj poľnohospodárskych prebytkov.Chodník pred prevádzkami je široký cca 4-5m,pričom prechodcov zostáva najmenej 1,5m na priechod/dľa zákona/ a nejedná sa o CMZ/centrálnu mestskú zóna/alebo zónu s iným obmedzením,kde je parkovanie na chodníkoch zakázané-odvolanie na §52 odst.2/ Zák.SNR 8/2009.Taktiež vodiči nesmú pri jazde po chodníku ohrozovať chodcov a majú dbať na zvýšenú opatrnosť."

Nechápem, takže ak nie sme v centrálnej zóne, autá môžu využívať chodníky. Tak isto, problém tam MsP nevidí, pretože tam nestoja celý deň... Tak ako to bolo povedané v príspevku SRo (čas 1:14). Asi čakáme na ďalšiu obeť autonehody na chodníku.
24. október 2014

Pavol Čavojský

Namiesto obmedzenia pohybu áut pred vchodom do potravin na Námestí J. Herdu pribudol pri parkovisku žltý štvorec zakazujúci parkovanie. a to z dôvodu ľahší prístup áut na spomínanú plochu. Týmto tu mesto schvaľuje chaos, ktorý sa tu vytvára.
25. október 2014

Flego

Zaujímavá krajina, zaujímavé zákony - na bicykli sa po chodníku jazdiť nesmie, ale autom áno, a vraj dokonca legálne........
25. október 2014

Flego

Inak tá aplikácia par. 52 odst. 2 je dosť zvláštna, http://www.vyvlastnenie.sk/predpisy/zakon-o-cestnej-premavke/ pretože prvá veta jasne hovorí, že iní účastníci CP než chodci nesmú chodník používať. Ako z tých nezmyslov za slovíčkom to neplatí, vyvodili, že vodič môže jazdiť po chodníku a neohrozí chodcov, to je naozaj záhada. Zákon hovorí len o parkovaní na chodníku a z toho niektorí vyvodzujú, že nikto ich neobmedzuje, koľko metrov môžu pritom po chodníku prejsť. Tento dodatok zákona bol formulovaný veľmi nešťastne a neprofesionálne, pretože pôvodným zámerom asi bolo umožniť parkovanie na chodníku vedľa cesty a niektorí si z toho odvodzujú, že môžu voľne jazdiť po chodníku a čo je úplný gól, že policajti to akceptujú a dokonca podávajú takýto výklad.
26. október 2014

Palcino Čavojský

opsravedlňujem sa, v príspevku s citáciou vyjadrenia MsP som nedal link na ktorý sa odvolávam: https://soundcloud.com/palcino-cavojsky/trnava-jazda-autom-po-chodniku-vuje-sro Takže upozorňujem na to, čo je povedané od času 1:14
23. február 2015

Palcino Čavojský

dnešná situácia pred potravinami na Herdovom námestí
22. január 2016

Palcino Čavojský

Po tom, čo pani majiteľka zrušila prevádzku v budove a po vybudovaní cesty k novému parkovisku, sa problém neopakuje.. Okrem pani kvetinárky tam nikto neparkoval a tak to aj zostalo a cesta na parkovisko je ošetrená tak, že autá už nestoja a nejazdia ani pred vchodom do potravín. Tým považujem problém za vyriešený.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania