Deratizácia nepomohla - potkany žijú

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
primavera 19. októbra 2014

Viem, že podnetov na riešenie problémov s potkanmi bolo už veľa, ale asi sa nič nerobí. Potkany sa nám nasťahovali až k domu a diery majú pod betónovou obrubou lemujúcou dom. Najviac je to na tej strane domu, kde sú balkóny bytov z vchodu číslo 7. V lete tam bola taká veľká jama, že sme mali obavu, aby sa betónová obruba neodlomila. Jamu sme museli zaviezť hlinou. Teraz je to znova v takom istom stave. Ak sa už robila deratizácia zelene na týchto miestach, tak bola nedostatočná alebo neúčinná.

19. október 2014

Maciak

Stačí vypustiť zopár mačiek, nerušiť ich a nechať ich nech pekne pracujú. Raz začas im môžete za odmenu podarovať zbytky z obeda.
20. október 2014

michal

jasne ze to je dosledok toho ze bezdomovci a ina lichva stale vyhadzuju odpad z kontajnerov po celej lincianskej,,, asa to nema sancu stihat odpratavat ,,,,s tym by uz mali naozaj nieco robit !!! pravidelne to vyhadzuju v nocnych a skorych rannych hodinach
21. október 2014

lssTT

deratizácia zelene? to je čo? :D
25. október 2014

primavera

Deratizácia zelene = deratizácia zelených plôch.
28. október 2014

Richard

Potkani v přírodě žijí v koloniích v počtu kolem několika desítek jedinců s hierarchickým uspořádáním. Alfa zvířata – zpravidla zakladatelé skupiny – ovlivňují celou kolonii. Naproti tomu jsou ve skupině i zvířata velmi podřízená – mohou to být potomci jiného páru skupiny či staří potkani, kteří jsou permanentně terorizováni zbytkem kolonie (potkan podobně jako člověk silně podléhá stresu a toto je způsob "odreagování se").[zdroj?] Těmto jedincům je také upírána potrava, mají funkci "ochutnavače". Při objevu neznámé potravy jsou to často oni, kdo ji okusí jako první.[7] Pokud tento "test" přežijí, zdroj pak ochutná i zbytek skupiny. Právě to je jeden z aspektů, proč potkan často odolává jedům a dalším návnadám "na krysy". Život této kolonie se trvale odehrává v jedné oblasti o rozloze cca 6 km²,[zdroj?] na které členové kolonie získávají potravu a brání svoje území.
27. máj 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
všetky podnety týkajúce sa potkanov z portálu www.odkazprestarostu.sk sme zaevidovali a na miestach vykonali deratizáciu.
Napriek tomu, že deratizácia sa uskutočňuje opakovane v dvojtýždňovom intervale, môže sa stať, že časť populácie škodcov prežije. Preto, ak pozorujete vo vašej lokalite zvýšený výskyt hlodavcov, napíšte nám o tom priamo na [email protected] alebo [email protected].
Vopred vám ďakujeme za spoluprácu.

Odbor dopravy a komunálnych služieb

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania