Ulica Hviezdoslavova-cyklotrasa-znečistená

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený

prosím vás to kto na zastupiteľstve rozhodol že je výborný nápad umiestniť terasu podniku na cyklochodník? to takto sa podporujú podnikatelia že platia 1€ za terasu zatiaľ čo obyčajní občania platia 300% dane? ak toto je prvoaprílový žart tak už je 2. apríla.

02. apríl 2022

mario

Matúš ... predtým než niečo napíšeš je dobré si najprv overiť fakty a dôslednejšie sledovať dianie v meste.Prenájom za 1 euro už dávno nie je aktuálny, týkalo sa to len obdobia rokov 2020-2021. Čo sa týka umiestnenia sedenia, to stojí za zváženie či je to najvhodnejšie riešenie.
02. apríl 2022

Dusan

Ked moze byt na Studentskej zastavka autobusu na cyklochodniku,preco by nemohla byt terasa.
Tak sa zda ,ze sa zakony ohybaju presne tak ako to diktatorovi vyhovuje,samozrejme za pomoci (ne)kompetentnych.
03. apríl 2022

Palcino Čavojský

má prevádzka povolenie na takéto odstavenie cyklotrasy?
03. apríl 2022

mario

Dušan ... je rozdiel porovnávať autobusovú zastávku, ktorá bola osadená dávno pred vytvorením cyklochodníka a nie je iná možnosť jej umiestnenia. A navyše autobus tvorí len krátkodobú prekážku. Ale umiestniť sedenie v trase cyklochodníka na pešej zóne mi nepríde práve ako najšťastnejšie riešenie. Som zvedavý na vyjadrenie mesta, ale skôr si myslím, že prenajímateľ ho tam umiestnil svojvoľne,. Pochybujem, že by mu to mesto takto odobrilo.
03. apríl 2022

Ľubomír Šupola

myslím, že cyklochodník tam bol zrušený, už tam nie sú ani značky
03. apríl 2022

Matúš

Ocividne podla dokumentu ktory sem prilozil Matúš G (dakujem) to povolene maju. Od samotneho najvyssieho...

A to ze zrusili cyklochodnik kvoli par euracom. No to presne ukazuje aky postup pan primator voli.

Takze uz aj cyklisti ako ja, ho prestavame mat radi, lebo presadzuje len svoje a o nikoho sa nezaujima (vid vnutroblok na hospodarskej kde vyrubali vsetky stromy a prerobili cyklochodnik ktory nikomu nevadil a sluzil dobre. Ale ved nech si uzije poslednych par mesiacov pri koryte.
03. apríl 2022

Dusan

Mario zakon o cestnej premavke hovori jasne,na cyklochodniku je zakazane zastavenie a statie. Je irelevantne co bolo skor. Nepatri tam bud zastavka alebo cyklochodnik. Neviem ci si to dobre pamatam ale na tej tabuli je tusim napisane ze je to vyhradeny pruh pre bus a cyklistov ci take nieco. Ved to je vysmech nie len motoristom ale aj tym cyklistom.
Inak 2.5m pruh v kazdom smere to uz je aky luxus. Ale ved nech,pevne verim ze sa tento fanatizmus na jesen skonci.
04. apríl 2022

mario

Matúš .... vieš svoje tvrdenie, že cyklochodník bol zrušený z dôvodu toho sedenia aj nejako doložiť dôkazmi, alebo len tak trepeš do vetra?
04. apríl 2022

mario

Dušan .... je to zaujímavá situácia, ak zákon o cestnej premávke hovorí o tom, že tam nemôže byť žiadna prekážka, na druhej strane takéto situácie rieši DI a bez jeho súhlasu mesto nemôže svojvoľne konať. Mnoho ľudí napr. kritizuje jednosmerku na Halenárskej, mesto chcelo obojsmernú premávku, DI nariadil jednosmernú premávku. A mesto s tým nemôže nič urobiť, len rešpektovať to rozhodnutie.
04. apríl 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
cyklotrasa na Hviezdoslavovej ulici bola zrušená, nakoľko sa nachádzala na pešej zóne. V súčasnom režime môžu chodci, cyklisti, zásobovanie a automobilová doprava, ktorá má povolený vjazd do pešej zóny využívať celý uličný priestor, podľa dopravného značenia, ktoré upravuje režim na pešej zóne a je umiestnené na vstupe do pešej zóny.
Kto? Odbor územného rozvoja a koncepcií + odbor dopravy

Mesto Trnava
07. apríl 2022

Ján

Nech sa páči, odkaz na článok na webstránke mesta: https://www.trnava.sk/sk/aktualita/na-hviezdoslavovej-platia-nove-pravidla-pre-cyklistov-vyuzit-mozu-celu-sirku-ulice-5
Myslím, že toto riešenie bude praktickejšie, cyklochodník nebol dobre farebne odlíšený od chodníka, tak si ho chodci mýlili (z mojej skúsenosti). Stredová časť ("cesta") je na to teraz vhodnejšia.

Ohľadom vnútrobloku na Hospodárskej - úprimne, to nové trasovanie cyklochodníka mi príde logickejšie. Fakt som nemal rád tú 90 stupňovú zákrutu za roh a úsek pri prechode cez Hospodársku, kde si chodci skracovali tak o pol metra cestu cez cyklochodník. Plus obyvatelia tých obytných domov dostali po úprave miesto na stretávanie, tak ako chceli a aj uviedli pri particip. plánovaní toho vnútrobloku.
27. apríl 2022

Marcel Krajčo

čo sa týka vnútrobloku , tak tam sa v prvom rade, sa tam odstraňovali invazívne dreviny a to konkrétne : http://www.sopsr.sk/invazne-web/?page_id=116
28. apríl 2022

Matúš

Ano vieme, ale to sa moze odstranit invazivna drevina v celej Trnave a neodstranuju sa. Lebo tu zostane tak par holandskych tulipanov.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania