Stromová ulica-semafor-chýbajúci

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

V riešení
meno
Adam 24. apríla 2022

Zdravím, dokedy tu budú vodiči zažívať tento neskutočný cirkus, hlavne pri odbočení zo Stromovej doľava? To čo, už vám nevyšli peniaze na ten štvrtý semafor aby vodiči odbáčajúci zo Stromovej na Dohnányho doľava alebo doprava vedeli, či môžu odbočiť v bezpečí?(keďže veľakrát vodič z ľavej strany často krát kvôli autobusu na zastávke nevidí či môže vyštartovať). Ďakujem za vyriešenie problému, verím, že sa na to nevykašlete!

25. apríl 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet. Preposlali sme ho na riešenie na odbor dopravy. O riešení podnetu budeme informovať. Ďakujeme za porozumenie.
Kto? Odbor dopravy

Mesto Trnava
25. apríl 2022

chubby

Táto križovatka je svetový unikát. Inde na svete nič podobné nanájdete.
02. máj 2022

Adam

Haló? Kedy to začnete riešiť? Keď sa aj tam stane nehoda ako dneska na Kollarovej?!
10. máj 2022

Adam

Jak sa da vymazať tento príspevok? Kašlem na vás už v živote sem nič nenapíšem lebo ste len banda neschopných ľudí!
10. máj 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
Mesto Trnava realizuje projekt „Inteligentné riadenie dopravy – Smart Trnava,“ v rámci ktorého bude implementácia SMART riešenia dopravy najmä cestnej svetelnej signalizácie v Trnave. V rámci križovatiek riadených cestnou svetelnou signalizáciou a ďalších miest bude realizovaná implementácia systému inteligentných križovatiek a smart technológií. Projekt bude umožňovať inteligentné riadenie dynamickej dopravy pomocou riadenia inteligentných križovatiek. Križovatky budú vzájomne prepojené a bude vytvorené dynamické riadenie a zabezpečenie plynulosti cestnej premávky vozidiel. Výsledkom prepojenia moderných technológií vplývajúcich na riadenie križovatiek bude väčšia efektivita pri prejazde križovatkami a nadväznosť jednotlivých križovatiek na seba, čím sa vytvorí tzv. zelená vlna, križovatky budú osadené IoT prvkami - detektormi, ktoré zabezpečia presnú identifikáciu vozidiel prechádzajúcich križovatkami. Na základe toho sa križovatky budú rozhodovať na základe reálnej situácie v nich a prispôsobovať tak signálne plány. Predmetom bude aj projektová dokumentácia pre rekonštrukciu jednotlivých križovatiek, inžinierska činnosť spojená s prípravou a realizáciou stavieb jednotlivých križovatiek, realizácia a následná správa jestvujúcich a budúcich prvkoch SMART riešenia.
Kto? Odbor dopravy

Mesto Trnava
11. máj 2022

Adam

No paráda už nech to je realita
17. august 2023

Roman Kotásek

Križovatka Dohnányho - Stromová ako prvá prešla rekonštrukciou a úpravou na Smart. Denne tadiaľ chodím a zatiaľ som žiaľ zlepšenie nespozoroval. Možno sa to ešte zmení ale teraz, rovnako ako predtým ak chcem odbočiť doľava zo Stromovej na Dohnányho, musím počkať kým dostanú vozidlá na Dohnányho červenú a ak mám šťastie a medzi prvými semaformi a druhými semaformi nezostali stáť autá a je vlastne kam odbočiť alebo v druhom smere z ľavej strany ma nezablokuje „inteligentný“ vodič, ktorý zostane stáť predo mnou, lebo pred ním je kolóna až ku kruháču tak...tak sa mi tam určite vrhnú cez cestu chodci, ktorí tam (na Stromovej) majú prechod pre chodcov bez semaforov alebo prípadne zo zastávky začne vychádzať autobus, ktorý má prednosť. No a kým prejdú chodci či autobusy zo zastávky tak na Dohnányho majú už autá zasa zelenú a ja som sa ani nepohol. Čo bude mesto robiť s týmto? Nemohol tam byť vybudovaný aspoň semafor pre chodcov (na prechode pre chodcov na Stromovej)?
17. august 2023

chubby

Táto križovatka má od inteligentnej veľmi ďaleko. Je to asi raritný unikát na Slovensku.
Za tie peniaze, čo tie inteligentné križovatky stoja, tu mali byť dorobené semafory aj na Stromovu a odbočku ku pošte a nemocnici.
17. august 2023

Roman Kotásek

Stromová ulica-riešenie dopravnej situácie-dopravu spomaľujúce

Križovatka Dohnányho - Stromová ako prvá prešla úpravou na Smart ale zatiaľ som zmenu k lepšiemu nespozoroval. Rovnako ako predtým ak chcem odbočiť doľava zo Stromovej na Dohnányho, musím počkať kým dostanú vozidlá na Dohnányho červenú a ak mám šťastie a medzi prvými a druhými semaformi nezostali stáť autá a je vlastne kam odbočiť alebo v druhom smere z ľavej strany ma nezablokuje auto, ktoré zostane stáť predo mnou, lebo pred ním je kolóna až ku kruháču tak sa mi tam nahrnú po prechode chodci alebo prípadne zo zastávky na ľavej strane začne vychádzať autobus, ktorý má prednosť. No a kým prejdú títo chodci či autobusy zo zastávky tak na Dohnányho majú už autá zasa zelenú a ja som sa ani nepohol. Nemohol tam byť vybudovaný aspoň semafor pre chodcov (na prechode na Stromovej)?
30. január 2024

Adam

Kto ma na starosti túto prašivú križovatku?
16. apríl 2024

Juraj

Jeden stĺp so semaforom na Stromovej a dobré nastavenie v kombinácii s tými na Dohnányho by situáciu zlepšilo. Inteligentné riadenie evidentne zlyháva.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania