Ulica Botanická-dlhodobo odstavené vozidlá-vozidlo s EČV, bez platnej TK a EK

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
Roman Cihlicka 29. mája 2022

Na Parkovisku Pred Botanická 2 sa nachádza Vozidlo Mitsubishi Bez nálepiek stk/ek vozidlo tam stojí 12 týždeň bez pohnutia ...

30. máj 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za Váš podnet. Preposlali sme ho na vybavenie mestskej polícii. O riešení podnetu budeme informovať. Ďakujeme za porozumenie.
Kto? Mestská polícia Trnava

Mestská polícia Trnava
30. máj 2022

Ondrej

STK nalepky sa uz nelepia. Skor je lepsie pozret na https://www.overeniestk.sk/ ci je STKcka platna a ak je starsia ako 6m, mesto by malo zabezpecit odtah - najskor vsak vyzvat majitela na poriesenie situacie.
14. jún 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
v zmysle zákona č. 79/2015 Z.z. o odpadoch a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov môže mesto požadovať odstránenie vozidla z miesta, na ktorom poškodzuje alebo ohrozuje životné prostredie, alebo narušuje estetický vzhľad obce či osobitne chránenej časti prírody a krajiny. Samotná skutočnosť, že vozidlo jeho držiteľ nepoužíva dlhší čas nie je zákonným dôvodom pre intervenciu zo strany mesta. Na základe Vášho podnetu sme vec preverili priamo na mieste, kde sme zistili, že neexistuje žiaden z uvedených zákonných dôvodov, pre ktorý by mohlo Mesto Trnava žiadať držiteľa vozidla o jeho odstránenie z verejného priestranstva. Vozidlo má platnú EK aj TK.
Kto? Mestská polícia Trnava

Mestská polícia Trnava
14. jún 2022

Ondrej

Treba monitorovat STK/EK - akonahle ju bude mat 6mesiacov neplatnu, mesto ho moze odstranit aj keby auto nevypadalo ako vrak. Nerozumiem preco mesto tuto skutocnost taji pred obcanmi - je to novelizacia zakona platna uz cca 1 rok.
18. apríl 2024

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
vozidlo sa v danej lokalite už nenachádza, podnet je vyriešený.
Kto? odbor komunálnych služieb

Mesto Trnava

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania