Kríky na schodoch na Saleziánskej

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
Mirka 25. januára 2015

Dobrý deň, na foto sú zadné dvere vchodu a cez tie von nechodím lebo cez leto sa nedá. Vyrastajú zo schodov kríky. Táto foto je robená dnes.A je to takto od januára 2013.

25. január 2015

tarkan

nabuduce sem niekto dalsi hodi asi odkaz na to,ze nemaju poumyvane schodisko vo vchode... boze ludia, rozmyslajte.
26. január 2015

Mirka

Tak pardon...ja som tam tie kríky nevysadila...a zavadzajú.Snáď to nebudem odstraňovať na vlastné náklady..
26. január 2015

maja

súhlas s Tarkanom ... mirka tie kríky tam nikto nevysadil, to je nálet v schodisku ....nechápem prečo sa o to nie ste schopný postarať obyvatelia bytov (vlastníci, nájomcovia) - patrí to k štandardnej údržbe spoločných bytových priestor ....a náklady ? stačí aby niekto z vás došiel k tomu schodisku a kríky odstrihnul, prípadne pokiaľ vám tam vyrastá burina ju až bude vegetácia chemicky postriekal ....celkové náklady cca 15-30min čas aj s uprataním, zahradnicke nožnice do 5-10E, postrek 2,5 E... počítam že fond oprav by ste mali mať, a rovnako aj medzi obyvateľmi sa nájde niekto zručný kto kríky odstrihne.... treba sa starať aj o veci ktoré sú pred dverami vašich bytov ....
26. január 2015

maja

PS: pokiaľ je tento stav už od januára 2013 tak je smutné že všetci obyvatelia okolo toho chodíte rok, a nikto z vás nieje schopný sa zobrať a kríky dať preč....iba čakáte až to NIEKTO spraví za vás....
26. január 2015

Flego

Toto je problém veľkých bytoviek, kde je spoločenstvo vlastníkov málo funkčné. V malých bytovkách, kde sa všetci poznajú sa to rieši operatívne a ako správne hovorí maja, prípadné náklady je možné preplatiť z fondu opráv. Treba sa informovať u zástupcu vlastníkov vašej bytovky, prípadne ak máte viacčlenný výbor, tak u toho, kto má na starosti vonkajšie priestory.
P.S. Kríčky síce rastú na rozhraní súkromnej bytovky a mestského chodníka, ale na základe doteraz platného komunistického zákona z roku 1961 a z neho vychádzajúceho VZN mesta Trnava, o čistotu a údržbu chodníka je povinný sa starať majiteľ alebo správca susediacej nehnuteľnosti.
26. január 2015

maja

flego nie vždy je to o počte ľudí/ bytov v bytovke ... skôr o tom, kto sa ako stará ...a v čom chce bývať aj za dvermi svojho bytu .... kolega v TT okolo ich (väčšieho) paneláku aj kosí trávu, aby bolo častejšie pokosené (ako čo zabezpečí mesto z našich daní) a ich deti sa mohli hrať na lepšom trávniku - kosí za svoj benzín a svoj čas.... :)
ja si ako decko pamätám pravidelné jarné/jesenné vyhrabávanie trávnika okolo paneláku, starostlivosť o záhony u vstupu, odhŕňanie snehu z prístupového chodníka, umývanie okien na vstupných dverách...a funguje to tam tak ďalej ...opravený vstupný priestor, zateplený dom, nový výťah, dorobený bezbariérový vstup, lavičky, stojany na bicykle ....a je to tam príjemné prostredie už pri príchode k domu (dom má 25 bytov - čo je zrovnateľné +- s jedným vstupom v tomto bytovom dome )
- tento portál by mal slúžiť na podnety (zmysluplné) pre samosprávu a ako som už raz písala u iného podnetu : "Treba byť všimavý ku svojmu okoliu a nebyť ľahostajný...no treba mať aj súdnosť ohľadom relevancie a zmysluplnosti príspevkov, ktoré sa tu zverejňujú...keď bude podobných príspevkov ako je tento väčšina, zahltíte úradníky a čas, ktorý budú venovať na ich odpovedanie im bude chýbat na riešení zmysluplnejších , naliehavejších podnetov....treba filtrovať čo sa tu zverejnuje, overiť si základné fakty ( napr. Vlastnícke vzťahy) a nepisat o každej hromadke štrku, lístia, vetvičke...to su veci ktoré moze vyriešiť pisateľ behom 5-10 min sám " - v tomto prípade je za ne pisateľ ako jeden z obyvateľov aj zodpovedný - tzn. prehadzuje svoje povinnosti na niekoho iného - pod heslom " veď at to mesto vyrieši - ja som "aktívny občan" ....no s takým prístupom ten socializmus nikdy nevybudujem :)
26. január 2015

Flego

Pozerám majka, že sme z jednej generácie, čo sme si za socíku zvykli robiť všetko okolo bytovky sami a zostalo nám to dodnes :-)
V podstate súhlasím, ale v diskusiách na OPS sa snažím propagovať aj inú funkciu, než je len komunikácia s mestom a síce funkciu výchovnú. Napríklad pri tomto podnete sme si odkomunikovali, ako je možné jednoducho a možno s nulovými nákladmi vyriešiť problém, ktorý rok nikto neriešil. Ak by takýto podnet nikto nepodal, tak by sme sem nepísali a pritom ktovie, možno sme naštartovali aj ďaľších ľudí ako sa zapájať do diania vo svojej bytovke, vo svojej ulici a v neposlednom rade aj v svojom meste.
Takže do práce priatelia, každý podľa svojich schopností, snažme sa každý vo svojom okolí zmeniť niečo k lepšiemu. Čo na tom záleží, či je to zadarmo, ten dobrý pocit s pekného okolia je k nezaplateniu :-)
26. január 2015

maja

flego - taktiež som priaznivec "vzdelávania" a snažím sa vysvetľovať .... :)
- no treba apelovať tiež na relevanciu príspevkov - inak sa vytvorí príliš veľa "komunikačného šumu" - v čom sa stratí veľa užitočného, a zahatíme úradníkov "zbytočnými" podnetmi...:)
- PRETO TREBA ABY SI KAŽDÝ FILTROVAL AKÉ PRÍSPEVKY PRIDÁVA, niekedy sa stačí zamyslieť, alebo niečo za 5 minút urobiť a ušetrí sa kopec času ...všetkým :) ....no hlavne nečakať že všetko za mňa NIEKTO urobí ....to nie je o aktívnom občanovi ale o vlastnej pohodlnosti :)
26. január 2015

Flego 2

Flego...všetko naj v Novom roku, tuším sa nám niekto zobudil po volebnom spánku! Správny postreh! Len tie články v rokoch 2012-13-14 boli inak od Vás formulované!!! Prečo by to teraz nemalo vykonávať mesto, alebo správca?! Zrazu občan? Pán Ing. badám na Vás zmenu myslenia. Ale musím podotknúť, že správnym smerom. Len sa to teraz zdá od Vás maximálne populistické. Škoda, musím ísť do práce, ale rád si s Vami niekedy pokecám....
14. apríl 2015

HOLLYWOOD_JACK

Ker je už upravený, podnet vyriešený.
16. apríl 2015

Matúš G

Po uprave

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania