Dopravné značenie

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
MBN 09. marca 2015

Skoro všetky značky na ulici Vajanskeho su poohybané,čo tiež špatí celú ulicu.Myslím,že to je už dosť dlho v takom stave,lebo keď pozrieme aj na Google maps.zo začiatku roku 2014,tak je to tam vidieť.A to je aj pri vstupe na radnicu,tam kde máme najkopetentnejších a nevidia to.

09. marec 2015

zofia

Preboha co tam vsetci chrapete, pri radnici, stav DZ v Trnave je pod kritiku, na toto musia obcania upozornovat, co MP! uradnici MU, vstavejte konecne
09. marec 2015

Mária

Mne sa hlavne páči tá "parkovacia plocha", ktorú si Pizza Kitty vytvorila na chodníku a evidentne to tiež nikomu nevadí. Iným by už papuče dávali.
09. marec 2015

František

Tá plocha pred pizza Kitty je súkromná,teda ich.Podľa môjho zistenia,si to sami vybudovali a preto tam môžu postaviť aj tank.
09. marec 2015

Jožo

Veď tým značkám nič nie je,len sú ohnuté.Po každom víkende,je takýto stav.Bývam na ten ulici a vždy to nejaká firma vracia dopravnú značku do pôvodného stavu.Len nechcime hneď nové značky,lebo po každom víkende,býva takýto stav!Vlastne by sme to platili všetci.Len je otázkou čo robí mestská polícia,slávny kamerový systém...
10. marec 2015

Mária

No neviem, František, katasterportal to označuje ako mestský pozemok. Možno to majú v prenájme, neviem. Ale aj keby to bolo ich, tak by to mali mať označené ako súkromný pozemok. Lebo to by tam v tomto prípade mohol parkovať hocikto a bez pokuty. Pre mňa je to na prvý pohľad chodník a nie parkovacia plocha. Stoja cez celý chodník, bránia prechodu - je to na pokutu. Ak to je ich, nech si to dajú doporiadku, ak nie, máme v meste o jedno parkovacie miesto navyše :-)
10. marec 2015

Fredy

to františek: Súhlasím s Máriou, podľa katastrálnej mapy je plocha na ktorej je odfotografované biele roznáškové auto vo vlastníctve mesta /parcela 751/2, List vlastníctva LV 5000/, vizuálne je to verejne prístupný chodník. Parkovanie na chodníku je v rozpore s predpisom č. 8/2009 Z. z.Zákon o cestnej premávke, § 25 Vodič nesmie zastaviť a stáť: písmeno q) na chodníku okrem prípadu podľa § 52 ods. 2, , ale o § 52 ods. 2 sa tam nejedná.
Ak by to mali prenajajé , ale neoznačené ako súkromný pozemok, na veci, že sa jedná o porušenie predpisov, to nič nemení.
Je to obdoba so situáciou pri parkovaní na verejne prístupnej zeleni /písmeno s) predpisu č. 8/2009 Z. z/ .

Čo sa týka poohýbaných značiek, je to v centre mesta a vyzerá to zle. Ak sa ohýbanie opakuje, je vhodné na mäkkom teréne osadiť značky hlbšie a robustnejšie a použiť hrubšie trubky, tak, aby nebolo možné manuálne ohnutie /vandalizmus/.

Mestká polícia by v centre mesta mohla po víkende vždy urobiť obchôdzku, na ktorej by si okrem parkovania všímala aj poškodenia značiek a sprostredkovala nápravu, zabezpečovanie verejného poriadku má medzi základnými úlohami.
10. marec 2015

zofia

Tento stav je dlhodoba zalezitost, chybaju jednoznacne pochodzkari, lebo MP,len a len buzeruje vodicov, uznavam je sj toto treba, ale aby pri nemocnici stali 3 hliadky a len a len pokutovali, to je silne cafee, mam pocit, ze ich verejny poriadok absolutne nezaujima, napr. vo Vajslovej odstavia auto a akoze kontroluju, absolutne ziadny system, a tie vyhovorky, ze ich je malo a nie su financie je uz trapne,
10. marec 2015

František

Keď je to tak,tak sa ospravedlńujem,mal som zlé informácie.
11. marec 2015

Katka

Okrem parkovania na chodníku je v celej centrálnej mestskej zóne dopravnou značkou zakázané stáť a povolené parkovať len na vyznačených parkovacích miestach a toto zrejme ničím takým nie je.
15. marec 2015

Marian

Súhlasím čo napísal Jožo,ale nemyslím si ,že sú to len vandali ale aj špatná technológia osadenia dopravných značiek.Predsa po celej Trnave nechodia len vandali a to som sa prešiel len po troch uliciach.Viď.foto.
19. marec 2015

Marian

Myslím,ze je toho dosť v Trnave,neviem či to kompetentným nevadí a to všetko je najmä v blízkosti centra.
26. marec 2015

Matúš G

Vybavené.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania