Modranka - bezbariérový prechod na Seredskej

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
CtihodnyObcan 04. apríla 2015

Na Seredskej ulici je "akoze" bezbarierovy prechod,je to v mieste kde zacina parkovisko pred kulturnym domom a pokracuje to po prejdeni Olivovej ulice. Skor je to vysmech invalidom a matkam s kocikmi,ktorí tade musia prechadzat a pouzit tento prechod. ( zial ina moznost nie je okrem kridel ktore su spomenute v inom mojom podnete )
Mesto by mohlo pre bezpecnost svojich obyvatelov vybudovat kvalitny bezbarierovy prechod.Len skor mam pocit,ze to zostalo trochu betonu v Trnave a tak to dali do Modranky a akoze hura mame bezbarierovy prechod. Obcania by to velmi ocenili.

07. apríl 2015

jozo

treba si pozrieť či rampa splna parametre - rampy pre osoby so zníženou pohyblivosťou: http://www.archiportal.sk/2010/04/06/ako-sprvne-navrhovat-rampy-pre-osoby-so-znzenou-pohyblivostou/

"Pri návrhu rampy (predovšetkým jej sklonu a šírky) existuje niekoľko základných pravidiel, ktoré by sa nemali zanedbať:

Najdôležitejším parametrom šikmej rampy je jej sklon – prípustné sú sklony 1:8 a 1:12. V prípade sklonu rampy 1:8 (uhol sklonu rampy je v tomto prípade 7,13° čo predstavuje 12,5% ) dĺžka rampy nesmie prekročiť 3 metre. K dĺžke rampy je potrebné prirátať manipulačné plochy na začiatku aj konci rampy s rozmermi min. 1,5 x 1,5 metra.
- Minimálna svetlá šírka rampy pre osoby so zníženou pohyblivosťou je 1,3 metra. Po oboch stranách rampy má byť obruba vo výške 100 mm (slúži ako zarážka pre slepeckú palicu), ďalej vodiaca tyč vo výške 30 cm a ďalšie držadlá vo výške 75 a 90 cm. Držadlá by mali presahovať začiatok a koniec ramena rampy najmenej o 150 mm" - šírka a potrebné držadlá podľa fotiek chýbajú, slon je treba premerať, z fotky sa nedá posúdiť.
25. máj 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
bezbariérový prechod upravíme v III. štvrťroku 2015.

Odbor dopravy a komunálnych služieb
10. júl 2015

Matúš G

Vybavené.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania