Starohájska ulica-cyklotrasa-neoznačená

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Uzavretý

Nebude na novom chodniku vyznacena cast pre chodcov a cast pre cyklistov? Teraz sa to tam melie vsetko spolu a nikto netusi, kade vlastne ma ist.

17. apríl 2023

ZuMa

Na povodnom chodniku bola cyklotrasa farebne vyznacena.
18. apríl 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za Váš podnet. Preposlali sme ho na riešenie na odbor dopravy. O riešení podnetu budeme informovať. Ďakujeme za porozumenie.
Kto? odbor dopravy

Mesto Trnava
21. apríl 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň.
Keďže sa jedná o spoločnú cestičku pre chodcov a cyklistov, viď zvislé dopravné značenie na foto, tak sa cestička nerozdeľuje.
Kto? odbor dopravy

Mesto Trnava
21. apríl 2023

ZuMa

Toto riešenie nepovažujem za optimálne a vzhľadom na blízke detské ihrisko za nebezpečné. Cyklista (kolobežkár) teda podľa značenia má kľučkovať medzi chodcami a postávajúcimi pri detskom ihrisku. Na starom povrchu bol cyklochodník farebne oddelený od chodníka pre chodcov, súčasný stav považujem za krok späť a je jasné, že tam budú medzi cyklistami a chodcami nastávať kolízie. Toto riešenie nie je vhodné ani pre chodca ani pre cyklistu!
26. apríl 2023

Ján

Podľa mňa to je v poriadku - keďže je tam veľký výskyt detí, je logické snažiť sa spomaliť cyklistov a kolobežkárov na tomto úseku.
27. apríl 2023

ZuMa

Podľa mňa to v poriadku nie je. Skúste si tam chvíľu postáť a pozorovať ako to spomaľuje premotivovanych cyklistov v cykloobleceni a teenagerov na elektrokolobezkach, žiadno. Je tam úplne rovnaká situácia ako keď mohli cyklisti nedávno jazdiť na Hlavnej ulici, t. j. chodci, kolobezkari a cyklisti medzi sebou nahodne kluckuju, nikto netusi kade ma ist a kolizie na kazdodennom poriadku. Cize podla Vasho nazoru dajme tuto znacku aj na nedaleku lavku, lebo aj tam su casto deti a urcite to spomali cyklistov i elektrokolobezky a je to pre vsetkych vyhodne! Inymi slovami farebne oznacene cyklocesty nemaju opodstatnenie, staci chodnik a ludia sa uz volajako dohodnu kto kade prejde, ci?

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania