Ulica Juraja Slottu-parkovanie-chýbajúce miesta

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

V riešení
meno
Silvia Krchnarova 26. apríla 2023

Dobry den,
dovolte mi tiez reagovat na spustenie R6. Velmi ocenujem odstranenie cudzich aut pripadne dlhodobo parkujucich aut v okoli bytoveho domu J. Slottu 14-15-16.
Zaroven, ale nerozumiem preco neboli vyznacene parkovacie miesta pozdlzne popri bytovom dome. Obyvatelia uz tak museli riesit parkovanie aut z okolitych bytovych domov a tymto krokom uplne prisli o moznost zaparkovat pred bytovym domov. OK, ale je na to relevantne vysvetlenie? Su tam nejake dovody odstranenia parkovacich miest, ak nie prosim o prehodnotenie a obnovenie moznosti parkovania.
Fotka je povodna, ked tam bolo parkovanie mozne pred spustenim R6.
Dakujem za vyriesenie

26. apríl 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za Váš podnet. Preposlali sme ho na riešenie na Odbor dopravy. O riešení podnetu budeme informovať. Ďakujeme za porozumenie.
Kto? odbor dopravy

Mesto Trnava
26. apríl 2023

Matúš G

Pani Silvia, myslím si že miesta neboli vyznačené kvôli šírkovým pomerom parkoviska, teda norme ktorá určuje ako sa môžu parkovacie miesta vyznačiť. Mesto sa musí držať predpisov, noriem, zákonov. Žiaľ toto je neduch, ktorý priniesol rezidenčné parkovanie, kde môžete parkovať len na vyznačených miestach.
26. apríl 2023

Martina

Na R 1 sa pred jednym cinziakom normalne parkuje, ( podjav.19-21), su tam park miesta, takisto su tam parkovacie miesta namalovane na chodniku, pozdlz uzkej cesty su tiez park miesta, a je tam znacka prednost protiiducim vozidlam. Neviem, preco ked sa to spravit v jednej zone, preco to nejde aj v inej.
26. apríl 2023

Silvia Krchnarova

Dakujem za komentare. Suhlasim s oboma, sice slovo myslim, mi nereze. Nechapem preco to niekde ide niekde nejde, cize ocakavame ako vlastnici bytov oficialne stanovisko k tejto situacii.
Mozno skutocne staci spravit jednosmernu cestu alebo oznacit prednost.
Uvidime ake bude ofiicialne stanovisko, mozno kompetentni uz riesia danu vec.
26. apríl 2023

Lubo

Na prezentacii mesta na UCMke pred spustenim R6 myslim spominali, ze ak to nebude stacit “dokreslia” aj tie pozdlzne. Pre porovnanie, vnutorne parkovisko ma nejakych 24 miest, redukciou pozdlzneho parkovania bolo zrusenych v danej casti cca 20 parkovacich miest. Tu bolo zrusenych cca 12, zostalo kolko, 20 ? 24+20+15 pri smetiakoch je cca 63 miest pre 72 4i bytov. Hm, to mi nevychadza. Chyba aspon 10 parkovacich miest (ak 1 byt = len 1 auto, co pri 4i nebude pravidlo). To som neratal 9poschodvy barak (81 bytov), kde iste maju tiez parkovaciu nudzu a zdielaju parkoviska. Aj keby tu neparkoval nikto “na cierno”, nestaci to.
27. apríl 2023

Lubo

…a este je potrebne priratat volne parkovacie miesta pre navstevy, cize navyse, dajme tomu 5 miest pre spominanu kapacitu 72 miest. Az vtedy zaparkuje kazdy drzitel parkovacej karty bez ohladu na cas kedy pride, cize 24/7. Zatazovy test vsak pride az po otvoreni kupaliska, kde B zona bude plna - mozu parkovat aj obyvatelia s Rx kartou.
28. apríl 2023

Lubo

A este je potrebne priratat parkovanie v R zone za poplatok aj pre nerezitentov (to som zachytil az neskor). Ked bude B parkovisko plne pocas prevadzky kupaliska najma v poobednom case budu chciet zaparkovat sportovci, resp. rodicia sportovcov (kratkodobo je cena znesitelna, za kupko by to vyslo 7-8€ na cely den), tak pri prichode z prace bude sanca zaparkovat velmi nizka.
04. máj 2023

Lubo

Neviem ci je toto aktualne, len upresnim, co pisal Matus G, ze pri kolmom parkovani musi mat auto priestor 6m.
04. máj 2023

Lubo

Druhy podstatny obrazok, ktory mi nepresiel.
05. máj 2023

Lubo

Nechcem malovat certa na stenu, ale zaroven sa natiska otazka, ci 6m pri kolmom parkovani je dodrzanych pri smetiakoch, parkoviskach vo vnutroblokoch…
08. máj 2023

Lubo

Asi najzrejmejsie je pochybenie pri vyznacovani zony R6 na Slottu 33-35, kde mesto s kolmym parkovanim vyznacilo zaroven aj subezne a pritom tam tych 6m nie je dodrzanych. Zjavne sa voci Slottu 14-16 postupovalo diskriminacne, kedze aj medzera medzi kolmym a subeznym parkovanim tu je/bola paradoxne vacsia ako na Slottu 33-35. A ani argument, ze pre obnovenie pozdlzneho parkovania bude musiet prebehnut schvalovania na DI a este rozhodovaniu na meste bez casovej specifikacie, nie je voci obyvatelom Slottu s nevyznacenim pozdlzneho parkovania v poriadku. Urcite by, spolu s ospravedlnim, mala byt platnost kariet posunuta az ked bude obnovene pozdlzne parkovanie.
11. máj 2023

Peter Durin

Poprosím pána Bročku, aby sa prisiel pozriet po 17:00 na situáciu, ktora nam tu vznikla... Ked pridem vecer okolo 22:00 domov, uz nemam vobec kde parkovať.. Argument typu zaparkuj pri Kauflande , alebo Alze si nechajte.. Mam male deti, clovek nikdy nevie, kedy ho bude surne potrebovať...
12. máj 2023

Lubo

Stav parkovania 11.5.23 cca okolo 20:00 na Slottu: Na B-ku cca 20aut. V 3-4 dvoroch parkoviska zaplnene. Volnych “skrytych” 7 miest pospolu pri lesiku, 4 volne miesta na “tranzite”, 2 pri ihrisku na rozhrani Tekela/Slottu. 4 parkuju pozdlzne bez vyznacenia kvoli kapacite. Je zjavne, ze bez Bka parkoviska na R6/Slottu casti by tu 10 nezaparkovali. Po 22:00 by radi zaparkovali ludia po poobednej a pod., cize maju parkovat az po Spartakovsku, ci Tehelnu ? V com vlastne spocivaju aktualne prinosy (staci uviest iba 1) po zavedeni zonacie R6 pre rezidentov v okrajovej casti Slottu ?
12. máj 2023

Peter Durin

V ničom nespočíva... Pánko si chce dokázať, ze vie hrat Sim City aj v realite, ale opak je pravdou.. Budúce volby u mňa skončil aj s celou jeho tlupou aj napriek tomu, ze som vášnivý cyklista🤣

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania