Ulica Teodora Tekela-parkovanie-chýbajúce miesta

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

V riešení

Od zavedenia rezidenčného parkovania a sľubov od mesta, že sa zredukuje počet zaparkovaných áut k náprave nedošlo. Doteraz ľudia parkovali pri Kauflande, nakoľko ich vedenie dalo pri vjazdoch reťaze, parkujú na ulici Teodora Tekela. Vedenie mesta dokonca zrušilo niekoľko desiatok parkovacích miest a teda nie je možné na tých miestach parkovať, aby človek nedostal pokutu. Ako má človek pracujúci na poobednej zmene, ktorý si riadne platí rezidenčné parkovanie zaparkovať bez pokuty?? Požadujem aby mesto doplnilo chýbajúce parkovacie miesta riadnymi značením, tam kde autá parkovali aj predtým. Alebo posielalo hliadky mestskej polície aj vo večerných hodinách, aby sa počet zaparkovaných (cezpoľných) áut zredukoval a občania Trnavy, ktorý si riadne platia rezidenčné parkovanie mohli bez problémov zaparkovať. Fotky boli zhotovené 21:13.

14. máj 2023

Adam

Je to ako lotéria...buď sa vám podarí nájsť parkovacie miesto alebo ste prehrali...pre toto by som nikdy nechcel byt v starej komunistickej bytovke bez dostatočných park. miest, max. na Arborii, kde sa dá kúpiť park. miesto pod zemou. Radšej dom a spraviť si parkovacie miesta aj na 5 áut...bicykel je dobrý na rekreačný šport ale v daždivom počasí ho moc nevyužije a v autobusoch a vlakoch by človek ťažko odniesol nejaký väčší náklad ( ktorý sa nezmesti do rúk ani na bicykel) ...zapamätajte si, každý ako si zariadi tak má, papalášom z radnice ide hlavne o to aby zabezpečili seba a svoje rodiny. Pozdravujem
15. máj 2023

Robo

Ako bolo viackrát prezentované, tak z toho ja osobne usudzujem, že rezidentské parkovanie by malo slúžiť na ukľudnenie dopravy a "upratanie" vozidiel, aby sa neparkovalo kade-tade po chodníkoch a na zeleni. S čím aj väčšina obyvateľov súhlasí. Spokojnosť väčšiny rezidentov to potvrdzuje v už existujúcich rezidentských zónach na uliciach Ľ.Podjavorinskej, Spartakovská, Tehelná a Hlboká. Ale ako sa ukazuje, bude musieť radnica prehodnotiť rozšírenie kapacity v zóne 6 - V.Clementisa, T.Tekela a J.Slottu... Priestor sa tam dá nájsť, napr. vyznačením na miestach, kde sa roky parkovalo, hlavne v tych "dvoroch" na Slottu kde sú už jedosmerky a vytvorenim jednosmerky v časti vedľa materskej škôlky. Veď tá zona B pri Lokomotíve už býva plná a to ešte nezačala fungovať kúpalisko.... Treba to určite prehodnotiť zo strany radnice.
15. máj 2023

Ján

Napr. pár mesiacov po spustení R5 upravili ulice V. Roya a Kalinčiakovu, ktoré zjednosmernili a tým pádom vznikli ďalšie parkovacie miesta. Predpokladám, že v tejto lokalite bude možnosť dodatočne niektoré časti zjednosmerniť a pridať parkovacie miesta. Myslím, že už mesto na niektorom podobnom podnete takto odpovedalo.
16. máj 2023

Ondrej

Adam> Kamos byva na Arborii a je to tam hrozne s parkovanim. A co je horsie ani si to nevedia zregulovat, moze tam teraz parkovat hocikto vonku a na to aby si to zregulovali by sa museli dohodnut vsetci majitelia bytov - tie pozemky nie su mestske, takze parkovacia politika sa ich netyka a tak si tam kludne niekto moze mat aj 4 auta.

Manzelka chodi na bicykly aj za dazda. Da sa to, staci z aliexpresu objednat nejake prsiplaste a drziaky na dazdnik a ine srandicky.
16. máj 2023

Ondrej

Ja som zvedavy na data zo skenovania - kam sa presunuli ludia z R6 kedze zrusili ~500 miest v nej. Nieco sa presunulo aj k nam na R3 a Bcko je teraz plne aj v noci.
16. máj 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za Váš podnet. Mestská polícia vykonáva kontroly v rezidentských zónach v rôznych časoch, teda aj vo
večerných hodinách.
Kto? odbor dopravy

Mestská polícia Trnava
16. máj 2023

Lucia

Som zvedavá, ako sa daná situácia vyrieši. Keďže tu dlhodobo parkujú cezpoľné autá a tým pádom zaberajú parkovacie miestariadne platiacim rezidentom, po kontaktovaní MsP bola odpoveď z ich strany, citujem ,, Už sme dnes zónu R6 kontrolovali a keď je plné tak je plné".
16. máj 2023

Lubo

MsP moze uestrit kapacity, ked mesto vypublikuje jednoduchu ficurku s dopytom na db. Po zadani ECV by ficurka vratila info, ze ECV (ne)ma opravnenie parkovat v zone.
18. máj 2023

Adrián Mních

Odporúčam ( Bučianska, Clementisa) parkovať pred školou UCM - vchod od Lidla na družbe
18. máj 2023

Ondrej

Adrián Mních> toto ma nejak UCMka prenajate podla nejakej zmluvy, ale vraj sa to ma riesit aby z toho bolo Bcko

Ak tam clovek zaparkuje, neviem ako by mu dali zaco pokutu - kedze znacenie tam nezakazuje parkovat (pokial viem)

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania