Ulica Dohnányho-parkovanie-problémové

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

V riešení
meno
Pali 13. júna 2023

Vazeny,je to podla Vas normalne?Auta odbacajuce z Dohnanyho ulice k urgentnemu prijmu /Zarnova ulica/ stoja za sebou,musia davat prednost autam ktore idu zo Zarnovej ulice na Dohnanyho ulicu.Riesenie je uplne jednoduche.Zakaz statia 3-4 autam ktore stoja pred urgentnym prijmom na ceste.

13. jún 2023

Adam

Je to proste tragédia. Tiež mám jedno riešenie, posunúť ten chodník (čiže vybudovať kúsok nového) k tomu múru namiesto toho kúska trávy, a na tom chodníku by po novom bolo parkovisko pre tie autá. Tie miesta sú tam tuším preto keď niekto niekoho dovezie na urgent, aby to mali bližšie, aby nemuseli parkovať 100m od vchodu do urgentu.
13. jún 2023

Pali

Tie auta tam parkuju skoro cely pracovny den.
13. jún 2023

Adam

No a to je ten problém, také autá tam nemajú čo robiť. Malo by to byť riadne označené a vysvetlené. Proste zastavíš tam, pomôžeš zranenej osobe do čakárne urgentného príjmu, potom ideš zaparkovať na normálne parkovisko a vrátiš sa za zraneným do čakárne. Uvidíme ako to vyriešia...
13. jún 2023

Zdenko

nechcem byt ,,hnidopich,, ale, ste si všimli na spominanej ulici ,,namaĺované,, cyklochodníky z každej strany ? (sú aj na tu priloženej fotke ) To je už sila.Zatvárajte brány.Ten šialenec fakt presadí povinne ,,Bicykel do každej postele,, ako hovorí moja 76 ročná mama.
13. jún 2023

Zdenko

a len jeden dovetok .Prečo keď mesto išlo stavať na fotke zobrazené parkovisko, a dávalo zelenú pre polyfunkčný objekt,kde je lekaren,MUDr.Kolonoskopik , spolu s bytmi,tak ,,prezieravo,, tu nenavrhli cyklochodníky.V inej diskusíi je tu táto ,,zábudlivost vytýkaná projektantom Pavilónu chirurgických disciplín,ktorý plánovali za socializmu v 80 tych rokoch.
13. jún 2023

Peto

Zdenko, odporúčam menej sa rozculovat a viac sa vzdelávať. http://ocestnejpremavke.sk/vodorovne-znacky-ii/ zameraj sa na časť Ochranny pruh pre cyklistov. Ta prerušovaná čiara robi brutalny rozdiel vo funkcii toho pruhu. To posunutie chodníka musí riešiť zriaďovateľ nemocnice, teda štát, keďže podľa katastra je celá tá časť ich, teda trávnik od urgentu, chodník aj cesta až po Zarnovu ul.
14. jún 2023

erik

pokial tam nebol nakresleny dalsi cyklochodnik tak tam auta neparkovali, tiez by ma zaujimalo co tym chcel majster povedat ved cyklochodnik dialnicneho typu je kusok vedla...🤷
14. jún 2023

Zdenko

ok,tak si budeme tykat Petulo ,ked si začal.Každopádne nikto ma nepresvedčí ,že za celú rozhasenú dopravu či v meste,alebo tu v ,,našej štvrti , môže Peter Bročka .Včera som išiel na chalupu kosiť trávnik,pri Oravnom som skoro ,,sepalil,, srnu.Ale reku hovorím si,som ďaleko od Trnavy , cesta je vedená cez polia..Zver tu je doma.A čo čert nechcel.Večer čitam noviny,že Peter Bročka chce vyberat parkovne aj na Oravnom.Musel som to dva krat prečitať,či je to pravda.Čo ale očakávať od človeka,ktorý chce ,,pomôct,, vyberat parkovne pri nákupných centrách ?? PS: Milý Petulo ja se nerozčuľujem .Neviem prečo mi to chceš vsugerovať ? Ja len nebudem potichu,keď tu arogantný podvodník a tunelár Peter B. znepríjemňuje život nám,občanom Trnavy.Nám čo sa mu skladáme na plat .On má slúžiť.Nie škodiť.
16. jún 2023

Peto

Je super, ze v teme na Dohnanyho riesis Oravne :) A je super, ze este aj ja tu temu zaplejem offtopicom - vsimol si si, ze po internete sa rozculuju ludia z inych zon (este nespustenych), ze nemozu parkovat zadarmenko na B parkoviskach? Verim tomu, ze to nove VZN ide prave takymto ludom v ustrety (co sa tohto tyka) a za euricko budu moct v meste parkovat. Oravne a Faraske spada do zony H10, co je podla mna somarina a mali to byt samostatne zony so speci podmienkami (v navrhu je spoplatnenie Po-Pi 8-18).
Ak mas pripomienky, vyuzi svoje pravo rovnako, ako som ho vyuzil aj ja a pripomienkuj toto VZN svojimi navrhmi. Verim, ze nemas len silne reci a naozaj to opripomienkujes.
Verejnosť môže VZN pripomienkovať do 18. júna 2023 v písomnej forme alebo elektronicky na adrese [email protected], alebo ústne do zápisnice na MsÚ. Navrh VZN: https://www.trnava.sk/userfiles/file/Ordinance/navrh_vzn4.pdf

Sme si v tomto za jasno? Mozeme ukoncit debaty mimo Dohnanyho? Dakujem
Uz som ti pisal v minulosti, ze ak mas podozrenie, ze je PB podvodnik a tunelar, tak to nemas daleko na Zarnovovu k zelenym, nech sa paci, radi si vypocuju tvoje podozrenia.

@erik toto nie je cyklochodnik, ani cyklocesta ani cyklopruh. Je to Ochranny pruh pre cyklistov a auto donho moze zasahovat narozdiel od cyklopruhu klasickeho. Ak mas vodicak, tak by si mal vediet rozdiel medzi plnou a prerusovanou ciarou a samozrejme poznat aktualizacie cestneho zakona.
16. jún 2023

Zdenko

Ahoj Petulo.Suhlasim,je to blbost sem písat príspevky,,mimo mísuu,,.Nedalo mi to ale ...,a napísal som to.Rýchle prsty,sorry,ale nemal som chut zakladat nové vlákno a chcel som len upozornit na ,syndróm :,hurá vyberám parkovné haj buj, lebo mi to ovce žerú.Ten problém je oveľa hlbší ako nejaký problém s parkovaním pri nemocnici.Iste uznáš ,že bez vybudovania záchytných parkovísk,parkovacích domov,ale hlavne funkčnej mestskej verejnej dopravy je princip,,všetci mi budete platit za parkovanie,ináč parkujte v Bučanoch scestný.Trnava je okresné mesto,a musi mať aj túto vybavenosť.O peniazoch to iste nebude ,lebo ked sú prachy na , Pump traky(bože ani to neviem napísat) ,peniaze na , ružák za miliony eur.Tak do prčic,nenájdu sa love na pár parkovacích domov ? K tomu pripomienkovaniu: Ked mal začat socialny experiment REGULACIA PARKOVNEHO NA PODJAVKE,tak som to bol pripomienkovať.Boli sme ako zástupcovia Petičného výboru na mestskom zastupitelstve,ked sa to prejednavalo.Bročka nás nepustil dnu.Poslal von poslanca Novotu a ten nám na nádvorí dookola tlačil do hlavy,že to je pre naše dobro,a že keď sa to neosvedcí,tak daju parkovanie len pondelok-piatok 8-18.Oklamal nás.Dotiahol som Markízu do TT na Podjavku k tejto téme.Bročka ani nevyliezol von.Poslal hovorcu mesta a Ranušu ako bo us.Takže.Stále si myslíš Peťulo,že som sa nesnažil ???
19. jún 2023

TOP

Na ruzak dostalo mesto 2.7 mil nenavratny prispvevok a na pumptrack by malo dostat tiez z dalsich vyzviev pre sport. Na parkovacie domy ti nikto nic neda a sam som zvedavy aka bude zaplnenost toho prveho co bude na linciaskej. Bol by to pekne drahy spas keby sa prve postavili parkovacie domy a potom by boli prazdne. Na podjavorinskej pribudli parkovacie miesta aj na spartakovskej a vacsinu casu su prazdne. Takze tam parkovaci dom nebolo treba aj predvolbami ho tam niekto preferoval...Upravovali sa parkovacie miesta na hlbokej a teraz tam ludia maju tiez dost miesta , takisto na tehelnej. Problem bol myslim hore na J.slotu kde sa buduju tiez nove miesta. Pocitam ze ked sa zreguluje cele TT a budu vediet presne aky je kde stav kludne nech upravia aj casy aj pocet hodin pre navstevy. Tiez som mohol volat markizu ze kvoli zamestancom CA som nevedel od rana zaparkovat ale radsej som si pockal n a regulaciu a mam klud a za rok som nemal problem ani s navstevami.
19. jún 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za Váš podnet. Preposlali sme ho na vyjadrenie. O riešení podnetu budeme informovať. Ďakujeme za porozumenie.
Kto? odbor dopravy

Mesto Trnava
19. jún 2023

Zdenko

Tak to si vlastne spokojný chlap.Taký ,nenáročný.To len tie zlé reťazce stavajú rampy na svoje parkoviská,a Kaufland naťahuje reťaze po 21:00. No fuj ,mohli si počkať.TO MÁŠ ALE SALÁM PRISTUP.To sú najlepší voliči.Čo nič nechcú ,a počkajú si. :-)
19. jún 2023

TOP

Ja som velmi spokojny
19. jún 2023

Zdenko

pre TOPa .To s tou Markízou bolo písané v inom kontexte,ako odpoveď pre Peťula,že nič nerobím ked je treba niečo pripomienkovať.V škole sa detičky učia,,čítanie s porozumením,,
19. jún 2023

Ján

Fajn, poďme naspäť k téme, vidíte tam tú značku Parkovacia zóna? Každý, kto má vodičák, by snáď mal vedieť, že v parkovacej zóne platí zákaz státia mimo vyznačených miest. Zároveň pochybujem, že zostalo voľných 6 metrov na prejazd vozidiel (3 metre pre každý pruh). A na ochranných pruhoch sa nesmie ani zastaviť. Takže čo sa týka značenia, žiadne ďalšie nie je potrebné.
19. jún 2023

Pali

Haloooo,piste k podnetu ktory som zadal!!!Jednoznacne cele zle zrealizovana ulica A.Zarnova a to hlavne v casti od Figara šerom k nemocnici.Zuzena ceste v casti pod mostom este aj tycky.Ked kde slaby vodic bez odhadu ledva ledva sa mu clovek vyhne.Spatne zdrkadla to maju len tak tak.Ako mohli takto zuzit pwkne siroku cestu a t o nehovorim o stave cesty- otras !!!
20. jún 2023

Zdenko

Ej pekná to bola ulica ,široká.
20. jún 2023

Peto

Dobre pises Zdenko, BOLA.. pokial tam nezacali parkovat auta ;) vid obrazok.
Ono je to s ludskou bytostou tak - ak chces, aby ludia niekam isli autom, postav im tam parkovisko. Lenze ked ho zaplnia, zas budu chciet viac .. a viac.. kde je ta hranica, kedy sa to zacne obmedzovat? Nie kazdy navstevnik nemocnice musi ist autom. Ide tam, lebo MOZE.
Velmi dobry priklad nam moze byt USA, kde sa jednotlive mestske casti ani nespajaju chodnikmi a su pospajane len dialnicou. Ak je cesta uz velmi uzka, rozsiria ju a nakoniec maju 16pruh stredom mesta, ktoremu museli ustupit aj budovy. Som rad, ze trend v EU je presne opacny a mame mnoho moznosti, ako sa bezpecne presuvat medzi castami mesta.
20. jún 2023

Zdenko

Ludia v USA využívajú fungujúcu MHD,metro,električka,vlaky.Keďže na Slovensku a špecialne v Trnave tieto druhy dopravy buď nemáme,alebo nefungujú,používame autá.Ráno odviezt deti do škôlky,následne do práce.Cestou s práce vyzdvihnút dieta zo škôlky,odovzdať vratné obaly,spraviť nákup pre 4člennú rodinu,skrátka sú činnosti ,kde Ti cajgel moc nepomôže.
20. jún 2023

Peto

No Zdenko, je to presne naopak, ako pises.. USA maju public transport uplne zly, az ziaden. Odporucam youtube a klucove slova "Public transport USA vs Europe" alebo podobne
No a teraz nieco k tej 4clennej rodine. Ja som z takej rodiny. Otec rano viezol mna do skolky z druzby na prengo na bicykli v dazdi, zime, lete a odtial siel do prace do TAZ. Mama viezla sestru z druzby na Ustiansku.. popoludni to bolo v opacnom garde. Cestou sa nakupilo, dostali sme rozok do huby a boli sme spokojni. Znamena to, ze moji rodicia maju superschopnosti, ktore dnes nikto nema? Dnes robi kazda rodina denny obrovsky nakup?
20. jún 2023

Zdenko

Hmm.A ja som z takej rodiny,kde bol niekedy jeden TV s čiernobielym obrazom,magič som nemal až kým som si ho nekúpil po skončení strednej školy.A môj nebohý dedo,keď prišiel do TT ,ako frontový veterán,pôvodom z Oravy,spal prvé týždne na uhlí v špitálskej kotolni ,kde hádzal do veľkých kotlov .Nie je normálne,že každá generácia sa chce mať lepšie ako tá predchádzajúca ? Kľudne jazdi na bicykli,ja Ti to neberiem.Len prosím,nenúťte,Vy pumpičkári,Tých čo chcú žiť inak ako naši rodičia ,dedovia do niečoho,čo sa páči Vám.Milovníkom prepravy na bicykli.A teraz mesto s jeho historickými danosťami,začnete nasilu pretvárať na Holandsko,kde sa ľudi vozia na cajgloch historicky.Radi,a bez represíi voči automobilistom.
20. jún 2023

Peto

Zdenko, zelam ti tolko sil v zivote, kolko sil si venoval aspon jednemu videu z predchadzajuceho komentu, kde to je snad najlepsie vysvetlene, ako sa len da. Ja tento boj s veternymi mlynmi koncim :)
20. jún 2023

Zdenko

Ok.Beriem.Každý má svoju pravdu.Nech rozhodne čas, a hlavne,obyvatelia mesta.Drž sa 5ulo.
14. marec 2024

Pali

Ulica A. Žarnova-Automobily-iné

Toto sa prosim kedy bude konecne riesit?Na akoze cyklochodniku stoja vkuse bud sanitky,policajti alebo zasobovacie auta,tie 4 automobily su tam vkuse zaparkovane a tym padom je zuzena cesta.Zabranuju pristupu do garazi novej bytovke.Je toto normalne???
15. marec 2024

Zdenko

Nie je.15 tisic ludi v referende povedalo ,ze nie je.Zial,musime pockat na volby do zastupitelstva
, rok 2026 , a zvolit tak aby tieto problemy mesto aj riesilo.

PS 1 : cez 15.000 referendistov je slušny základ ,ze Plesouna posleme na dochodok
PS 2 : snad budeme v spominanom roku 2026 riesit ,,len,,taketo problemy ,a nie ruske tanky
na uliciach a agentov śtb od Fika a termofora v prezidentskom paláci...

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania