Ulica Vladimíra Clementisa-strom-neorezaný

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

V riešení
meno
Nela 18. júna 2023

Zdravý symetrický guľatý strom bol orezaný vo vegetačnom období - prakticky bezdôvodne bola zrezaná vyše štvrtina zeleného stromu. (Viď celkový pohľad na strom.) Vyvstáva otázka, či to mesto povolilo, kto a prečo urobil takýto zásah? Stanovisko mesta?

19. jún 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za Váš podnet. Preposlali sme ho na vyjadrenie na príslušný odbor. O riešení podnetu budeme informovať. Ďakujeme za porozumenie
Kto? referát zelene

Mesto Trnava
20. jún 2023

erik

nadhera 😡dufam ze sa to vyriesi
20. jún 2023

Tomas

Ten strom si zaslúži orezať celý zospodu, keďže je popod strom nemožný prechod a zasahuje do dosť značnej časti chodníka. Dlhé roky je tento strom zanedbávaný.
20. jún 2023

Nela

Kto by už len potreboval chodiť popod strom, keď je v strede väčšieho placu a z každej strany sú metre miesta? Veď Družbáci vedia...strom bol vždy pekne symetrický a udržiavaný...
21. jún 2023

Tomas

Zo smeru od Potravín zrovna metre miesta niesu. Ale ved načo sú nám chodníky, chodiť môžeme aj po tráve.
23. jún 2023

Hana

Asi bolo potrebné to orezať, lebo tam boli suché vetve. Ale odpracte ten neporiadok, čo je pod stromom !
24. jún 2023

Lubo

Takto sa to nerobi do …. . Predstavme si, ze by si takto chrapunsky strihli stromy najomcovia na Hlavnej, Hviezdoslavovej, Paulinskej ci Halenarskej. Preto bagatelizovat to je mimo misu. Strom, navyse na pozemku mesta, bol orezany kratko pred 13.6.23 a mozem potvrdit, ze sa jednalo vylucne o zelene vetvy. Strom mal pred orezom hustu gulatu korunu, vratane spodnej casti, kde prebehol pravdepodobne piratsky, navyse neodborny orez a v case vegetacneho pokoja. Po oreze kopa cerstvo orezanych zdravych vetiev dosahovala vyska asi 1 meter. Ak na meste ziadate zasadny orez vetiev, cakate do casu vegetacneho pokoja. Navyse najomca dane miesto vyuzival aj minuly rok. Ak zanedbal pripravu miesta, ten jeden stol, kde zasahovali vetvy, by mu jednoducho chybal. Pripomina mi to niektorych novousadlikov v kamenaci, kde im zacali vadit stromy u. lesoparku, ze im pada listie do zahrady. A co cakali, kremese ?

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania