Námestie Slovenského národného povstania-Cesty a chodníky-iné

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

V riešení
meno
Ondrej 10. júla 2023

Rekonštrukcia Námestia SNP vyzerá nádejne. Dodávateľ stavby však absolútne nerieši prechod chodcov cez danú oblasť, chodci sa v podstate môžu voľne pohybovať po celom stavenisku bez toho, aby si vôbec uvedomili, že vstúpili na stavenisko. Chýba tiež informácia a riešenie bezbariérového pohybu v danej oblasti, napríklad informácia kadiaľ majú osoby s obmedzenou schopnosťou pohybu, či rodičia s deťmi v kočíku prejsť z Hlavnej ulice smerom na železničnú stanicu. Dodávateľ stavby by mal riadne označiť stavenisko, označiť časti kadiaľ majú chodci prechádzať, či je priechod bezbarierový a kadiaľ majú ísť osoby, ktoré potrebujú bezbariérový prístup.

11. júl 2023

Majo

Mesto ich moze max upozornit rovnako ako okoloiduci. Pravomoc tu ma tusim slovenska stavebna inspekcia.
11. júl 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za Váš podnet. Preposlali sme ho na vyjadrenie na príslušný odbor. O riešení podnetu budeme informovať. Ďakujeme za porozumenie

Mesto Trnava
12. júl 2023

Citizen

Majo Ondrej má pravdu, mesto ma predpokladám so stavebníkom zmluvu a ten je viazaný dodržiavať podmienky napr. v zmysle platného stavebného zákona čo predpokladám aj v zmluve uvedené je. Mesto môže v prípade porušenia zmluvných podmienok využiť sankcie.
12. júl 2023

Majo

Kazdopadne tiez som videl ako dochodkyne 70+ vek isli priamo cez stavenisko! Ledva išli, kedze nemali topanky do terenu. Nie cez chodnicky/priechody urcene pre chodcov s doskami, ale normalne poza zábrany cez štrk a suť atď.

Neviem aka je zmluva, teoreticky pripada do uvahy dvojita sankcia (za predpokladu ze sa zmluvna pokuta podla zmluvy nepovazuje za sankciu/trest od statneho orgánu/samospravy (vtedy by islo ne zakazanu dvojitu sankciu), je dost mozne ze nie a potom moze kludne pokutovat mesto aj inspekcia).
08. august 2023

Viktor Križan

6. júla som na VMČ Stred žiadal vyznačenie obchádzok, nakoľko som bol viackrát svedkom, že ľudia nevideli, kadiaľ majú stavbu obísť. Pán viceprimátor prisľúbil, že to otvoria na kontrolnom dni. Neviem, kedy bol kontrolný deň, ale do dnešného dňa sa nič nezmenilo.
09. august 2023

Lubo

Tu sme predsa pri budovani lepsich zajtrajskov a predsa si do toho nenechame kecat nejakymi volicmi, ci nebodaj danovymi poplatnikmi. V zabezpeceni stavieb sa Trnava velmi nezmenila od revolucie. Snad tu niekto neocakava standardy miest ako v 21. storoci ako v CR, ci nebodaj niekde na zapade, ci severskych krajinach, ktore sa nevedno preco v TT casto sklonuju ako vzory.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania