Ulica Vladimíra Clementisa-oplotenie-chýbajúce

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

V riešení
meno
Niki 16. júla 2023

Hlučnosť na ulici Vladimíra Clementisa medzi kruhovým objazdom pri Sociálnej poisťovni a odbočkou na Juraja Slottu je príliš vysoká. Tam, kde sú stromy pri ceste je hluk značne menší. Medzi parkoviskom a cestou je nízky živý plot, ktorý neplní žiadnu užitočnú funkciu - je treba ho strihať a keďže väčšinou je neostrihany, výjazd z parkoviska je zťažený a značne nebezpečný. Protihluková stena by mohla byť obrastená popínavými rastlinami (zachováme zeleň) a obyvatelia by konečne mohli vetrať bez nepríjemného hluku z áut. Vo Viedni obdobne fungujú - priložený obrázok.

18. júl 2023

Juraj

Ono by mala byť vytvorená legislatíva kto môže do zóny vchádzať a prechádzať v zmysle, že by sa mali obmedziť úplne zbytočné vozidlá ako napríklad štvorkolky a iné rekreačné vozidlá, ktoré nie sú ekologické a najmä značne hlučné, to sa týka aj vozidiel s upravenými koncovkami výfukov. V našej krajine zdá sa, že štátna polícia takýchto priestupcov zvýšenej hlučnosti ignoruje, keďže ich jazdí stále dosť možno i viac ako v minulosti. Mesto a MsP neviem či by vedelo proti tomu bojovať svojou legislatívou.
Možno na začiatok, by aspoň prospelo, čo sa týka hluku, aktívnejšie kontrolovať mpr v danom úseku zóny 30, ale to v súčasnosti je tiež len na štátnej polícii to vykonávať. I keď možno MsP a Mesto by ich mohli na danú oblasť upozorniť a ak financie dovolia riešiť potom kontrolu stac. radarmi.
24. júl 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za Váš podnet. Preposlali sme ho na vybavenie na príslušný odbor. O riešení podnetu budeme informovať. Ďakujeme za porozumenie
Kto? Odbor stavebný a životného prostredia

Mesto Trnava

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania