Ulica Rybníková-semafor-zle nastavený

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
Júlia Gajdošová 30. augusta 2023

Problém s novo inštalovanými semafórmi na oboch stranách Rybnikovej, pri odbočke na Jerichovu. Semafóry na Rybnikovej a semafór na Jerichovej nie sú pravdepodobne nastavené vo vzájomnom súlade. Vozidlá odbáčajúce z Jerichovej počas voľnej premávky na Rybníkovej odbočujú doprava na Rybníkovú, aj v čase, keď tam ukazuje svetlo semafóru zelenú - už viackrát som bola svedkom, že bol ohrozený život chodca, ktorý prechádzal na tomto úseku na zelenú - a to vozidlom odbočujúcim sprava z Jerichovej.

30. august 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
podnet z Rybníkovej ulice posielame na vybavenie, o riešení budeme informovať.
Kto? odbor dopravy

Mesto Trnava
30. august 2023

Martina

Tak to bolo ale vzdy ze ked mali chodci zelenu tak aj vozidla odbocujuci vpravo mali zelenu ale museli dat najprv prednost chodcom
03. september 2023

Júlia Gajdošová

Martina, chcela ste tým azda povedať, že netreba vôbec nič robiť a bude v poriadku keď sa tam stane neštastie ??? Pevne chcem veriť, že nie ste typ človeka "nedá sa" a "lebo medveď" a že chápete vážnosť situácie. Ak je to tak, ako hovoríte, že vozidlá z Jerichovej majú odjakživa absolútnu prioritu na úkor chodcov a priebežne vychádzajú aj vtedy, keď majú voľný pruh na Rybníkovej (nevedno, či majú zelenú, či červenú) "len" s povinnosťou dodržiavať pravidlá cestnej premávky a dávať prednosť, tak to znamená, že času na vychádzanie na Rybníkovú majú absolútne dostatok. Počas zelenej pre chodcov, by mali mať preto vstup na Rybníkovú byť semafórom úplne zamedzený. Slovíčko "nedá sa" sa mi v tomto prípade, keď ide o ľudské životy naozaj až bridí. Ďakujem.
03. september 2023

Majo

Maju tam zelenu sipku, nie absolutnu zelenu (ak sa to nezmenilo na nových semaforoch), takze maju davat chodcom prednosť. Je to bezna situácia podla vyhlasky ktoru ma kazdy vodic poznať.
07. september 2023

Ján

Zelená šípka by už podľa nových technických predpisov mala zabezpečiť bezkolízny prejazd križovatkou bez nutnosti dávať prednosť. Ale úprimne neviem, ako je tento konkrétny semafor momentálne nastavený. Keď svieti plný signál, tak môžu mať súčasne zelenú aj chodci.
18. september 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň.
Cestná svetelná signalizácia je nastavená v zmysle platných noriem a technických predpisov. Nie je preto potrebné prestavenie, ani žiadne ďalšie úpravy.
Kto? Odbor dopravy

Mesto Trnava

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania