Ulica Spartakovská-trávnatá plocha-nepokosená

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
Peter 13. septembra 2023

Dobry den
Poprosil by som preco nieje uz dlhsie cast pokosena trava ako je zakladna skola spartakovska a aj skolka, je tam vela travy ktora sposobuje alergie ako je napr ambrozia ktoru musite kosit vis napr https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/273914-travy-ktore-vyvolavaju-alergiu-musia-mesta-kosit/

Poprosim riesit nie to tam pestovat...dakujem !!!

14. september 2023

Hana

Skoro celá Družba je pekne pokosená, krásná zelená trávička, len kopec a schody pri škole ,kde denne prejde veľa detí a rodičov do školy, školky je zanedbaný, podnetov na toto okolie je tu už od júna dosť, ale nikdo to nerieší.
14. september 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
podnet posielame na vyjadrenie, o riešení vás budeme informovať.
Kto? referát zelene

Mesto Trnava
16. september 2023

mario

Tieto plochy boli vyčlenené ako diverzné lúky, slúžia ako útočisko pre hmyz. Zároveň nepokosený porast lepšie zadržuje vlahu v pôde a napomáha ochladzovaniu klímy. Záhadou zostáva prečo aj po urgovaní, nebolo okolie schodiska pokosené rovnako ako okolie priľahlého chodníka. Ktoré bolo pokosené opakovane.
17. september 2023

Peter

Prosim Vas p.Mario nepiste take blbosti....jedna sa o travu, ktora je vysoka a ma alergeny ,je to usekoch , kde su skoly a skolky plus byvaju ludia. Zahada je to, ze to je aj castiach ako je trafo stanica a vasa klima sposobuje koroiziu resp zvysuje starnuitie zemnicov. Takze treba kosit vsetko aj vasich chrobakov teda hmyz okoli skolok a skol kde su deti ...ktorych nikdo nemusi ak chcete chrobakov a klieste,osy alebo srsne dam Vam typ. :-) !!
18. september 2023

mario

Peter, ja objasňujem dôvod, prečo sa mesto rozhodlo daná plochu celú sezónu nekosiť. O akých alergénoch píšete, na tej ploche bola vysiata zmes lúčnych rastlín, tie sú z prevažnej časti odkvitnuté a vyschnuté a čaká ich rovnaký osud ako plochu za školou pri jazierku, tá už je pokosená. Kedy bude pokosená táto plocha vám, žiaľ povedať neviem, to sa musíte informovať na MÚ. Takže toľko k tým blbostiam. ;)

ps. odporúčam prečítať si niečo o dopadoch globálneho otepľovania na klímu v mestách a dôležitosti hmyzu v prírode
19. september 2023

Peter

Mario mna nezaujima hmyz a pestovanie travy, ak nevieteco su alergeny tak si precitajte ako napr ambrozia ktorasa rychlo roziruje alebo palina a sposobuju na rozdiel od vasich chrobakov silne alergickereakcie az astmu.
Takze trebato kosit anie pestovat, co sa tyka vysokej travy je to aj vedla skolky kde dali este aj lavicky ktore su na dve veci lebo Vas obtazuje hmyz, a to neriesim vase globalne klieste ktorych je momerne dost a maju radi vysoku travu.

Dakujem !
19. september 2023

mario

Peter, ďakujem za poučenie, viem čo sú alergény. Žiadny vami spomínaní alergén tam sa tam nevyskytuje. Zbytočne čírite paniku a na tie lavičky si pre istotu nesadajte, aby vás nezožral nejaký hmyz, alebo kliešte. :)
19. september 2023

Peter

Verte ze ambroziu a kliestetam najdem !
19. september 2023

mario

Hodne šťastia pri hľadaní, ak by ste aj nejakú ambróziu našli, tak už bude odkvitnutá. Aktuálne som tam našiel zopár dokvitajúcich rastlín komonikyi lekárskej. A na kliešťov odporúčam použiť repelent, ak sa ich tak obávate. Týmto považujem túto debatu z mojej strany za ukončenú. Vysvetlil som vám dôvody prečo daná plocha nebola cez sezónu kosená. ;)
19. september 2023

Peter

Samozrejme ma to napadlo skor , ze sa jedna o ekoterorizmus.
Dakujem
Peto
19. september 2023

Hana

Prečo nebol kopec celé leto pokosený, lebo bol vyčlenený ako diverzná lúka, čakám odpoveď od mesta, nie od maria, ale lavičky sú na sedenie, nie aby boli zarastené vysokou trávou, schody ku škole majú byť čisté, nie zarastené od buriny , ktorá prerastá z nepokoseného kopca.
22. september 2023

mario

Tak a je po probléme, kopec je pokosený. ;)
25. september 2023

Peter

Vyrieseny na tento rok to je pravda.. , od bud roka zase tradicny folklor..:-)

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania