Ulica Trhová-Verejné služby-iné

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
Pavol 13. septembra 2023

Dobrý deň. Mám otázku ohľadne rezidenčného parkovania a parkovania v zónach B. Do 4.9. si mohol každý Trnavčan kúpiť zvýhodnenú parkovaciu kartu do zóny B za 50€/rok. Tí čo bývajú v zavedenej rezidentskej zóne nemuseli, lebo to mali v cene rezidentskej karty (na prvé auto za 1€). Od 4.9. parkovné na B-čkach zdraželo trojnásobne, platí sa aj cez víkendy a do neskorého večera. Zároveň sa zrušila možnosť kúpiť parkovaciu kartu so zľavou pre Trnavčanou a cena je rovnaká ako pre netrnavčana 400€/rok resp. 140€/3 mesiace. Je to odvôvodňované tým, že každý trnavčan už je zaradený do rezidenčných zón a tak má parkovanie v B-čkach v cene rezidenčnej karty. To, čomu nechápem a bol by som veľmi rád, keby mi to niekto kompetentný vysvetlil, napíšem do komentára, tu sa mi to už nevošlo...

13. september 2023

Pavol

V zavádzaných zónach je možnosť požiadať o parkovaciu kartu rezidenta - postupne od 1.10., 1.11. a 1.12. podľa konkrétnej zóny. Keď sa zrušila možnosť kúpiť zvýhodnenú kartu do zóny B, prečo sa možnosť kúpiť rezidenčnú kartu pre každého trnavčana nezaviedla hneď? A prečo sa to zavádza postupne a niektorí obyvatelia Trnavy musia čakať 3 mesiace? Toto riešenie sa mi zdá nespravodlivé a myslím že niesom sám.
14. september 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
podnet k parkovaniu posielame na vyjadrenie, budeme vás informovať.
Kto? Mestská polícia mesta Trnava

Mestská polícia Trnava
18. september 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň.
Dôvodom pre fázovanie možnosti žiadať o parkovacie karty REZIDENT ZÓNY sú kapacitné možnosti mestského úradu súvisiace s vybavovaním došlých žiadostí. Zjednodušene povedané, ak by bola daná možnosť žiadať o predmetnú kartu každému rezidentovi z celého územia mesta dátumom 4.9.2023, jednalo by sa o tisícky žiadostí, ktoré by nebol mestský úrad spôsobilý vybavovať v prijateľných lehotách.
Kto? odbor dopravy + odbor organizačný a vnútornej správy

Mesto Trnava
18. september 2023

Pavol

Myslím, že v tom prípade by bolo vhodnejšie zaviesť zmeny týkajúce sa parkovania v zóne B nie 4.9., ale napríklad 1.1.2024, keď už všetci Trnavčania budú mať postupne vybavené rezidentské karty. Často čítam v diskusiách argumenty mesta, resp. samotného pána primátora, že veď pre Trnavčanov je B parking zdarma, tak pre nich sa vlastne nič nemení. Tieto argumenty sú zavádzajúce.
19. september 2023

Pavol

Kto prosím rozhoduje o tom, že podnet je vyriešený? Dostal som odpoveď iba na jednu z otázok, tú menej podstatnú....

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania