Kopánková ulica-parkovanie-problémové

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

V riešení
meno
Miroslav Piestansky 02. októbra 2023

Dobry den!
Chcel by som va upozornit na problem dodrziavania parkovania mimo chodnika.Ide o starsiu cast Trnavy a niektore RD nemaju ani garaze.
Pri obojstrannej zastavbe RD a širky komunikacie 6,0m,sa znizi parkovanim jazdny pruh pri beznej sirke OA NA 2m.Taktiez bude problem aj vyjazd a vjazd do garaze ak ho RD ma.
Neviem si predstavit prejazd zachrannych zloziek a dopravnej obsluhy(smeti),cez takto zaparkovane vozidla.

Myslim,ze riesenim je osadenie znacenia na moznost parkovania na chodniku,ako doteraz,pri dodrzani odstupu 1,50m od stien RD.

Dakujem

02. október 2023

Vladimir Ekhardt

Treba pockat na zavedenie regulacie parkovania, kde sa pravdepodobne taketo uzke ulice zjednosmernia. Chodniky su pre chodcov a nie pre auta!
03. október 2023

Miroslav Piestansky

Dakujem za komentar.
Napad jednosmerky moze byt ,ale nerozumiem preco nemoze zostat obojsmerne parkovanie na ulici s ponechanim chodnika v sirke 1,50m.Staci vyznacit jazdny pas o sirke 3,0m v pripade jednosmernej premavky.Takze chodniky budu pre chodcov.Dalej RD boli kolaudovane v case,ked nebola povinnost park.miesta na pozemku a domy su postavene na ulicnej ciare.Dalej je luxus aj obojmerny chodnik na tak uzkej ulici,dnes sa projektuju aj na novych IBV chodniky len na jednej strane.Jeden chodnik moze byt na pozdlzne parkovanie a druha strana aut moze stat pri obrubniky a zostane taktiez jazdny pas min.3,0m a zostane chodnik v plnej sirke.
V pripade rodinnych domov a dnesnej ekon.situacie mnohokrat byvaju aj viacere rodiny v jednom RD a tiez sa potrebuju dopravit do prace,nie vsetci mozu pracovat v Trnave.
03. október 2023

Peter

A nebolo by rozumnejsie tam to parkovanie jednoducho docasne povolit v niektorych problematickych lokalitach, pokym nebude parkovacia politika zavedena aj tam? Za predpokladu ze ta politika znizi pocet parkujucich aut, mohlo by to niekde (nie vsade) odstranit aj problem s parkovanim a preto by nebolo nutne stat na chodniku.
Ked tam ta politika ale este nieje zavedena, tak stat mame kde? Nebolo by toto ovela rozumnejsie a menej bolestivejsie riesenie?
03. október 2023

Nikolas

A čo ulica Lichardova tu jednosmerka už je a ludia nemaju kde inde parkovať ako na chodníku som zvedavy ako prejde smetiarske auto
06. október 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
podnet zo spomínanej lokality posielame na vyjadrenie, budeme vás informovať.
Kto? Odbor územného rozvoja a koncepcií

Mesto Trnava
29. október 2023

Marián Prívozník

Dobrý deň, ale veď zákon o zákaze parkovania na chodníku už platí. Podľa môjho názoru už nie je čas čakať na riešenie - to už malo byť zavedené v praxi.
Bývam v činžiaku na ulici Teodora Tekela, parkovacia politika je už zavedená.
Kontrola zo strany Mestskej polície sa vykonáva každý deň - (možno aj viackrát za deň) a každé jedno porušenie sa trestá. A tiež nemáme kde parkovať Už večer okolo 20:30 tam nezaparkujem, nemám šancu. Riešim to všelijak, aby som nedostal pokutu.
Prečo sa na Kopánke mešká?

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania