Zelený kríčok-zábradlie-chýbajúce

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

V riešení
meno
Iveta 23. októbra 2023

Dobrý deň, chcem poukázať na toto zábradlie , malé dieťa na bajku rozbehnuté z promenády skoro spadlo do Trnávky, keby ho nezachytil okoloidúci je tam spadnuté, asi by to nedopadlo dobre .
Malo by to zábradlie pokračovať aj z jednej aj druhej strany pre bezpečnosť hl detí .

27. október 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
Dielo, čiže aj lávka pre chodcov a cyklistov (vrátane ochranného zábradlia) je vybudovaná presne podľa projektovej dokumentácie, schválenej v stavebnom konaní. Ani počas realizácie a ani pri kolaudačnom konaní neboli zo strany kompetentných inštitúcií podané námietky voči bezpečnosti tejto konštrukcie. (námietky boli zo strany Inšpektorátu práce napr. vznesené kvôli bezpečnosti exteriérového schodiska pri polyfunkčnom objekte na druhej strane Ružového parku).
Pracovníčky referátu zelene oproti pôvodnému projektu dali naviac dosadiť v inkriminovanom priestore kríky, ktoré mali tvoriť optickú či bezpečnostnú zábranu.
Napriek tomuto stavu budeme sa podnetom zaoberať a pracovníci z odboru dopravy či referátu zelene zvážia možné technické riešenia či iné opatrenia, aby sa zvýšila bezpečnosť v tomto novom dopravnom koridore.
Kto? Odbor investičnej výstavby

Mesto Trnava

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania