Ulica Teodora Tekela-parkovanie-chýbajúce miesta

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

V riešení
meno
Adrián Mních 28. decembra 2023

Prosím o zváženie vybudovania parkovacích miest na danom mieste.

Stačilo by ich zasekať mimo komunikácie čím by mohla byť zachovaná obojsmerná premávka a pribudlo by cca 11 parkovacích miest ktoré by boli od Teodora Tekela 19 - 23. Na Družbe je už problém zaparkovať po 17:00.

28. december 2023

Lubo

Nezvladnuta regulacia parkovania sposobila, ze kvoli chybajucim parkovacim miestam je zo Slottu smer Tekela zakaz a pritom aj tam konecne mala vzniknut obojsmerka. V navrhovanom mieste upravy mala byt rovnako obojsmerka. Pred regulaciou ma nacuval ohladuplny ale nepozorny sofer ked cuvanim uvolnoval prejazd voci bezohladnemu protiiducemu, ktory sa este zavzdusnoval, ze blokujeme pruh, ked sme riesili poistnu udalost.
29. december 2023

Lubo

Matus G, rozumiem tomu spravne, ze poziadavka na parkovisko bola zadana 6 mesiacov po spusteni regulacie statickej dopravy v zone R6, 7 rokov po spracovani analyzy o statickej doprave v roku 2016? Este v roku 2019 mesto avizovalo, ze regulacia sa bude tykat hlavne v problemovych lokalit v nasledovnom poradi Podjavorinskej, Hlbokej a Hlin, kde boli a stale su problemy s parkovanim. Od roku 2023 problemovymi lokalitami sa stali aj Tekela a Slottu v dosledku unahlenej nezvladnutej regulacie. Problem Hliny zostal nevyrieseny, no pribudol problem Tekela, Slottu. “Dakujeme”.
29. december 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za Váš podnet. Preposlali sme ho na vyjadrenie na príslušný odbor. O riešení podnetu budeme informovať. Ďakujeme za porozumenie
Kto? odbor územného rozvoja a koncepcií

Mesto Trnava
31. december 2023

Matúš G

Neviem za čo som dostal toľko mínusiek, ale budiš. Chcel som len ozrejmiť, že keď mesto rieši nové parkoviská tak asi nebude investovať do park. miest ako sú v podnete.
31. december 2023

Matúš G

Pre Luba:
Rozumieš tomu správne. Samo mesto tvrdí, že ak po regulácii vyhodnotí že je málo miest, tak bude hľadať riešenia na dobudovanie. Tak toto je zrejme ono. Uvidíme ako bude cely proces dlho trvať.
31. december 2023

Lubo

Matus G, dodatocne vdaka za info. Stylom “pofajcime, uvidime” sa to ale predsa nerobi do… . Musis uznat. Druzba predsa nebola na rade. Hliny mali byt riesene ako 3. problemova lokalita v poradi. A tu nevedno preco “soudruzi udelali chybu”. Regulacia Druzby nam od 20.4. zhorsila parkovacie pomery. Navyse zo Slottu vdaka regulacii este aj zatvorili vyjazd. Uplne zle na Slottu, ale aj na Tekela: 1., Vzapati sa expresne dobudovalo par miest aj pod vtacimi hniezdiskami. 2., Nestacilo, tak sa domalovali zrusene pozdlne parkovania pred vchodmi, ale len kde to norma dovoli, kedze uz sme zona (mesto uz prebera zodpovednost). Mali byt rozsirene pred samotnym zavedenim, no nestalo sa tak. 3., A tak ostatne desiatky (40+?) klucovych zrusenych parkovacich miest nam stale velmi chyba. Hlavnou myslienkou predsa bolo vytlacit nerezidentov z lokalit. Nie rusit parkovacie miesta rezidentom. Ved my sme predsa nikam neodisli.
02. január 2024

Lubo

Z odpovede mesta na peticiu na Tamaskovicovej z roku 2019, kde je spomenuty schvaleny postup zavadzania regulacie statickej dopravy. Evidovane pod: 35205/19/-63971/19/Kd Kadlíček/239 29. 05. 2019 “V roku 2018 reguláciu spustilo mesto Trenčín a v súčasnosti sa pripravujú všetky potrebné dokumenty pre mesto Trnava. Podnetom na začatie tej našej bola dostavba City arény a problémy s parkovaním v okolí nej. Aj z tohto dôvodu sa schválil postup prác, kde sa začne najskôr riešiť sídlisko Ľ. Podjavorinskej, potom Hlboká, Hliny a následne sa bude postupne pokračovať so všetkými sídliskami.”

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania