Na hlinách-parkovanie-problémové

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

V riešení
meno
Juraj 03. januára 2024

Dobrý deň. Vieme všetci ze je na hlinach problém s parkovaním. Ale čo je moc to je moc!Autem projet je niekedy naozaj umenie a neviem si predstaviť ako sem zajedou záchranné zložky. Chodec nema moznost normalne chodit po chodnikoch bez toho aby sa nemusel vyhýbať na travnik do blata!
Dosla vam farba??? Polícia ma na háku nové zákony o parkovaní na chodníkoch, a ked už ich zavoláte tak ste zlý vy a nie ti vodiči ktorý tak zaparkovali. A hadat sa s nema zmysel.
Prosim vas už s tým niečo urobte. Ďakujem

03. január 2024

Lubo

Hliny boli, su dlhodobo absolutne najkritickejsie s parkovanim a este dlho budu, zda sa. Parkovanie v kruhaci, pred priechodom bolo bezne, ked som denne jazdil do lokality. Sucasne vedenie mesta, ktore riadi mesto uz 9 rokov, ak dobre pocitam, sa vsak rozhodlo uprednostnit riesenie parkovania v okoli City Areny na Podjavorinskej, potom na Hlbokej a nevedno preco pred Hlinami vzalo utokom dalsie stvrte ako napr. Druzbu, kde naopak problem s parkovanim vytvorilo na Tekela, zvlast na Slottu. Pol roka po spusteni zonacie(!) mesto zadalo poziadavku na parkoviska/parkovaci dom(?) v lokalite. Obyvatelom Hlin zatial zostali len oci pre plac. Aj ked este v roku 2019 v odpovedi na peticiu z Tamaskovicovej jasne mesto obhajobalo koncept v poradi (vid. obr.): 1. Podjavorinskej 2. Hlboka 3. Hliny
03. január 2024

Juraj

Parkovací dom stale sabotuju obyvatelia zo Selezianskej inak uz asi aj ten dom mohol stať. 😂
03. január 2024

Robo

Vážení, sa zamyslite nad tým o čom tu vypisujete . Pán Lubo, podľa toho čo ste písali, že ste tam iba jazdil tam nežijete. Ale tí obyvatelia nemajú inú možnosť parkovať bez toho, že by neporušovali predpisy. A čo pre tych ľudí urobili predchádzajúce vedenia mesta? Keď dovolili zástavbu tej lokality bez vytvorenia dostatočného počtu parkovísk?! A keď tam teraz niekto zavolá policajtov kvôli parkovaniu na chodníkoch, zeleni tak tam idú tí obyvatelia z kože vyskočiť a vykrikujú a urážajú mesto a policajtov, pretože sa cítia šikanovaní! Ale nafúknuť sa tá lokalita nedá a ani vytvoriť nové parkoviská! Mudrovať a urážať vie každý ale ponúknuť nejaké riešenie nevie nikto!
03. január 2024

Robo

Prečítajte si komentáre k tomuto príspevku ktoré písali pravdepodobne obyvatelia tej lokality.
https://www.odkazprestarostu.sk/trnava/podnety/43230/parkovanie-na-sidlisku-na-hlinach
03. január 2024

Lubo

Robo, doplnam iba co bolo naslubovane/publikovane, cize fakty. Urcite si neviem predstavit byvat na Hlinach s parkovanim. Zatial sa tam mesto neodvazilo spustit zonaciu bez parkovacieho domu. Na Druzbe ju spustilo a zneme v okrajovych Tekela a Slottu od aprila ovocie. Narychlo potom kopali nove miesta, vracali spat pozdlne parkovanie. No desiatky pozdlznych miest bolo zonou zakazanych. Nic zasadne vsak mesto nepripravilo, len nam skomplikovalo parkovanie. Udajne malo zmiznut neviem kolko % aut, lebo nerezidenti. Neviem sa vsak dopracovat k analyzam/cislam pred a po. No Hliny boli predsa jednou z 3 “vlajkovych” lodi/casti mesta urcenych pre zonaciu. Sluby je potrebne plnit predsa, ci ?
03. január 2024

Dusan

Obcania su na mesto nahnevani opravnene. Kto zahustil vystavbu v tejto lokalite? Obcania ci mesto? Toto sa tu deje nonstop a potom pride argument ze sa neda lokalita nafuknut,potom sa uz mozete strcit do ...
Len na rychlo co si spomeniem co sa tyka zahustovania vystavby: cici arena,pri detskom ihrisku oproti byvaleho hotela karpaty,medzi balakovom a allianz poistovnou,za hlavnou postou,orolska zahrada je uz tiez v rukach developera, a v plane je vystavba niekde pri maxe,na spartakovskej v brehu,na lincianskej kde bol gasparik,oproti ckd,na tamaskovicovej oproti skodovky, za od jednota terajsie parkovisko ,garaze na prednadrazi by mali padnut tiez za obet vystavbe. A kde vsade sa stavia to vidime vsetci,takze tolko k tomu nafukovaniu.
A teraz je na rade infrastruktura, kde pribudli jazdne pruhy popripade sa rozsirovala cesta,hmm ako si si neviem spomenut no.
Takze takato je buducnost tejto dzedziny!
04. január 2024

Lubo

Je niekde dostupne, ako vlastne vysla mestu analyza statickej dopravy na Hlinach pred zavedenim a po pripadnom zavedeni regulacie ? Obce uz od 11.21 vedeli o schvalenom pozmenovaku, ze od roku 03.23 bude platit zakaz parkovania na chodniku, plus dostali 1,5 rocny odklad. Povodne mal byt odklad platny do marca 2024, ale zmena nebola nakoniec prijata. Kazdopadne muselo byt uz 2 roky mestu jasne, co to narobi najma na Hlinach, ked neurobi nic. Vlastne robi, napise, ze denne kazdu minutu su v meste porusovane predpisy a oni to memozu vsetko riesit. Kedze garaz sa zatial nekona(la), mali aspom osadit znacenia pre regulovane parkovanie na chodniku. Tiez sa tvrdilo, ze problem na Hlinach je aj preto, ze tam parkuju vo velkom nerezidenti, tak mali mat tu odvahu zaviest parkovaciu zonu po zacati platnosti zakona. Ci analyza prekvapila a takmer vsetko boli nakoniec rezidenti ?
04. január 2024

Majo

T9 zahusťovanie v fvnejsich
04. január 2024

Majo

To zahusťovanie v davnejsich dobách bol fakt fail, na prengu ten cinziak pri K. Mahra hruza tiez a to je len 1 barak... uplne nekoncepcne tam strcene. Uroven planovania horsia nez komunisti stavali.
04. január 2024

Juraj

Keby tu neparkovali dodavky a kazdy kto ma ine služobné auta a k tomu este dve svoje tak by to bolo viacej miesta na parkovanie. Ked uz su taky bohaty ze maju dve auta v rodine a este dalsie dve sluzobne tak nech si laskavo kúpia garaze. A môžu si ich v garazi vymeniť. Je to len a len o tych ľuďoch.
04. január 2024

Lubo

Sluzobne osobaky ci vlastne, vzdy to zaberie 1 miesto. Ak su dve generacie v byte s trvalym pobytom, mozu vlastnit aj 2-4 auta. V zone je parkovacia karta tusim regulovana na 1 byt.
09. január 2024

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za Váš podnet. Preposlali sme ho na vybavenie na príslušný odbor. O riešení podnetu budeme informovať. Ďakujeme za porozumenie

Mesto Trnava
10. apríl 2024

Ondrej

Tak ako sa zmenilo parkovanie na hlinach po spusteni PP ? Ked bude pekne pocasie pojdem sa aj pozret na vlastne oci.
10. apríl 2024

Ondrej

Juraj> este stale si mozu kupit parkovacie karty aj n sluzobne auta - alebo to mozu mat ako benefit v praci. Treba si poziadat o informacie kolko parkovacich kariet bolo kupenich/registrovanych na Hlinach.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania