Ulica Hospodárska-semafor-zle nastavený 1

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

V riešení
meno
Ján 25. januára 2024

Zdravim, v akom stave je aktualne spustanie smart riadenia krizovatiek? Mam totiz pocit, ze sa stale ide podla prednastaveneho planu. Zatial sa podla mojho pozorovania podarilo spustit tieto casti systemu:
- Infotabule pred vjazdami do mesta
- Zelena vlna cez Hospodarsku

Stale som si vsak nevsimol, alebo nezaregistroval:
- Bezdotykovu aktivaciu snimacov pre chodcov/cyklistov (aktualne slaba citlivost alebo len dotykova aktivacia)
- Preferencia MHD
- Smart riadenie podla poctu vozidiel v odbocovacich pruhoch
- Preferencia chodcov a cyklistov pocas dazda

Z toho vsetko bolo planovane. Dakujem vopred za informacie.

26. január 2024

Peto

Jano, ja len k tým bezdotykovym snímačom. Presiel som už hadam všetky križovatky kde sú nainstalovane a všetky fungujú korektne. Nemusím ani ruky z vrecak bundy vytiahnuť. Stačí sa k snimacu priblížiť na 5-10cm a pípne. Rukou to isté. Nemôžeš mavat ako na prvého mája, ale na sekundu podržať pred snímačom. Mesto k tomu manuál nedalo, ale takto to funguje. Skús.
26. január 2024

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za Váš podnet. Preposlali sme ho na riešenie na odbor dopravy. O riešení podnetu budeme informovať. Ďakujeme za porozumenie.
Kto? odbor dopravy

Mesto Trnava
26. január 2024

Ján

Peto, dakujem za info, pochodim a poskusam :) Super, lebo doteraz to fungovalo len obcas, a na niektorych bolo treba raz mavnut (pozeral som manual od vyrobcu, a da sa tam nastavit detekcia zamavanim a priblizenim).

Tak staci uz len doriesit ten zvysok podnetu.
29. január 2024

Majo

Skoda tych senzorov pre chodcov. Je to dost predpotopne. Po cestach chodia auta co vedia zratat vsetkych chodcov/cyklistov/psov/mačky/bažantov do desiatok metrov, presne urcit ich polohu, rychlost, koliznu drahu, výšku a neviem čo všetko s 1 kamerkou. Tuto inteligentne staticke semafory za X mega nevedia ani len zratat pocet chodcov, pripadne ci sa nejaky blizia. Mavat rukou 10cm blizko je dobrý fail. Po futbale keď idu stovky ľudí to da zelenu rovnako ako ked je tam nikto/1 človek.
31. január 2024

Ján

Peto, takze som vyskusal, funguje to ked sa pred snimac postavim, alebo skoro opriem. Ak chcem pipnut rukou, tak chvilu trva najst to spravne miesto. No, nie je to idealne, ale funguje to.
31. január 2024

Ján

Zatial som si vsak nevsimol, ze by mi skorej dalo zelenu ked pipne snimac (okrem priechodu na Dohnanyho).
07. február 2024

Viktor Križan

Včera o pol jednej poobede som šiel autom na trase Vansovej - Hospodárska - Nitrianska.
So zelenou vlnou si nedovolím súhlasiť:
- semafor Vansovej - Trstínska - Hospodárska - prvý v poradí, najprv červená, následne zelená šípka na odbočenie doprava
- semafor Hospodárska - Rybníkova - prvý v poradí, červená
- semafor Hospodárska - Študentská - prvý v poradí, červená
- semafor Hospodárska prechod pre chodcov - pri príjazde naskočila zelená, ale keďže som sa zaradil do poradia, musel som až zastaviť
- semafor Hospodárska - Kollárova - zelená
- semafor Dohnányho prechod pre chodcov - pri príjazde naskočila zelená, ale keďže som sa zaradil do poradia, musel som až zastaviť
- semafor Nitrianska - Priemyselná - prvý v poradí, červená
Zastavil som teda na 6 zo 7 križovatiek, ktoré som mal po ceste.
15. február 2024

Ján

Viktor, minimalne priamy smer po Hospodarskej byva v rade zelena, ale nie je to nastavene na rychlost 50km/h ale mozno 40. V spicke mi je jasne, ze je tazke docielit zelenu vlnu, ale mimo nej by to mohlo byt nastavene inteligentnejsie.
19. február 2024

Majo

Dnes ráno pri amfiku pod lavkou nesiel bezdotykovo ani 1 bezdotykovy snimac. Vsetky bolo treba stlacit/pritlacit. Neviem ci je to pocasim (jemné pršanie), alebo som bol dnes menej vodivý alebo čo. Doteraz to šlo na nejakých tých 10-20 cm.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania