Smetné koše Hospodárska a okolie

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

V riešení
meno
Lenka Juríková 15. júna 2015

Dobrý deň, chcela by som sa spýtať, či v blízkej budúcnosti plánuje mesto vynaložiť finančné prostriedky na nové smetné koše, ktoré evidentne chýbajú nielen na Hospodárskej ulici ale aj v okolí. Ak chce človek vyhodiť odpadok, často musí prejsť niekoľko stoviek metrov, aby vôbec nejaký smetný kôš našiel. Stačí sa prejsť od križovatky pri Bille smerom k železničnej stanici, sú tam celkovo dva smetné koše, jeden dokonca slabo viditeľný. Mám pocit, že aj toto môže byť príčinou neporiadku na sídliskách.

17. jún 2015

Michal K.

Ja len doplním, že podobný problém je aj opačným smerom - od Billy smerom k Merkúru. Na tejto časti Hospodárskej koše síce sem tam aj sú, ale zväčša plné alebo aj poškodené.
17. jún 2015

Roman Krajčovič

Treba sa spytat preco su tie kose plne...Napr.velakrat som videl ako daky psickar si z domu zobral smeti bol lenivy ist ku stojisku a tak to natlacil do kosa na dets.ihrisku...Aku ma toto logiku? Potom sa ani necudujem ze su tie kose plne :) Pravda košou je tam mozno malo ale aj keby sa tam osadili kolko tam asi vydrzia?Jeden vikend?Kym ich opita mladez neporozbija?Lenze dnesnej dobe su ludia prasce z kosom alebo bez kosa aj tak 70% ludi to hodi na zem to je slovenska mentalita stym sa nedanic robit...A riesienie? ziadne ma nenapadlo preto pokazde ked sa nieco zmysluplne vymysli tak dake hovadá to pokazia.
17. jún 2015

Michal K.

Plné sú aj preto, že ich často nikto nevynáša. Tú istú kompozíciu smetí vidieť pri niektorých aj týždne. Takže tým by som začal. Nemyslím si, že by boli všetky koše po prvom víkende zničené, veď to by sme nemohli mať žiadne v celom meste a nie je to tak. Dokonca aj na Hospodárskej tie koše sú po akomkoľvek víkende celé. Občas sa niečo samozrejme stane, ale o to teraz nejde. Presne rok bývam na Hospodárskej a nepamätám si na prípad zničeného koša. Plné sú však takmer vždy.
17. jún 2015

Lenka Juríková

To že to je v našej mentalite vyhadzovať odpadky mimo koša je načase zmeniť. Napríklad aj spoločnou brigádou, do ktorej treba zapojiť detí aj dospelých. Potom každý zváži, kam bude hádzať odpad. Prečítajte si toto: http://zivot.cas.sk/clanok/20601/jednoduche-a-ucinne-zmeni-mobilna-aplikacia-slovensko-na-cistejsiu-krajinu
17. jún 2015

Michal K.

Spoločná brigáda na Hospodárskej určite nie je zlý nápad.
18. jún 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
v priebehu júla osadíme chýbajúce koše.

Odbor dopravy a komunálnych služieb
18. júl 2018

Miro

Chýbajúce smetné koše

Na hospodárskej(od študentskej po zástavku MHD) chýbajú smetné koše. Povodne tam boli staré plechové, ale tie už doslúžili. Chýbajúce kose sa prejavili odpadkami v predzahradkách
01. október 2019

Anna

Ulica Hospodárska-kôš-chýbajúci

Na Hospodárskej ulici, od križovatky na Študentskej ulici až po križovatku
pri železničnej stanici nenájdete jeden odpadový kôš, ale plno odpadkov
v tráve. Smetné koše sú až na zástavke na Hospodárskej ulici a za nimi
je ešte jeden betónový. Človek by aj rád niektoré tie odpadky zdvihol a hodil do koša, ale kto ich ponesie až k zástavke?. Keby sa našiel aspoň jeden odpadový kôš. Často sa na tie odpadky v tráve a v kríkoch nedá pozerať....
24. október 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
v priebehu tohto týždňa bol spolupracujúcou firmou osadený malý smetný kôš na Hospodárskej ulici pri semafore v blízkosti reťazca Lidl na Zelenom kríčku.

Odbor dopravy a komunálnych služieb

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania