Ulica Letecká-riešenie dopravnej situácie-nebezpečné

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

V riešení
meno
Marián 17. mája 2024

Dobrý deň,
po 2 dňoch zmeny dopr. značenia (vyznačené parkovacie miesta a zjednosmernenie) sa z našej ulice stala doslova rýchlostná cesta - skratka medzi Sibírskou a Olympijskou ulicou pre autá prichádzajúce najmä od SOUE.
Autá nielenže doslova preletia, ale výrazne sa zvýšila premávka/počet áut, dokonca vrátane prejazdu autobusov.
Naša ulica v žiadnom prípade nie je na takúto záťaž dopravy stavaná, nehovoriac o výraznom zhoršení životnej úrovne obyvateľov (prach, hluk, smog).
Doteraz obojstranne fungujúca Poštová ulica pri SOUE má zástavbu rodinných domov iba na jednej strane, preto nerozumiem, prečo nemohla zostať obojstranná aj naďalej, aby bol umožnený prejadz áut od SOUE v smere do centra mesta.
Verím, že vzniknutú situáciu urýchlene napravíte.
Ďakujem a zostávam s úctou.

17. máj 2024

kolombo

Jednosmerná ulica je preto, aby tam mohli vytvoriť parkovacie miesta aspoň na jednej strane.
18. máj 2024

Adam

Nee, ľudia by boli najradšej keby mohli nechať auto aj v strede cesty, proste by vystúpili, zabuchli dvere a vybavené. Najlepšie hocijak v úzkej uličke nahádzané autá po oboch stranách aby keď sa stretnú oproti sebe dve autá aby jeden musel cuvat do vedľajšej uličky. Vo veľa veciach nesúhlasím s vedením mesta ale cyklochodniky a upratanie parkovania sú perfektná vec. Ľudia furt vyplakavaju lebo sú leniví si schovať auto do dvora aby sa na ulici ušlo parkovacie miesto pre toho kto takú možnosť naozaj nemá si to dať do dvora a aby sa zlepšil prejazd ulicami...lebo to je taky problém prejsť naviac pár desiatok, sto metrov...ozaj mi to už pripadá, že väčšina ľudí myslí len na seba...
18. máj 2024

Adam

A nebojte sa dlho to nepotrva na vašej ulici, auta od SOŠE budú chodiť cez Novomestsku ulicu do centra keď bude dokončená, teraz je to ešte zavreté ten prejazd pri škole. Aj keď v celom meste by sa hodili radary a nie len rýchlostné alebo aj hlukové.
20. máj 2024

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
zjednosmernenie bolo nevyhnutné na legalizáciu parkovacích miest na ulici. Na obojsmernej komunikácii musí ostať aspoň šesť metrov voľného priestoru od zaparkovaného auta, čo bolo na Kopánke problematické, pretože väčšina týchto ulíc má šírku len 6 – 7 metrov.

Mesto Trnava

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania