Ulica Kollárova-riešenie dopravnej situácie-nedodržiavanie dopravných predpisov

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

V riešení

Dobry den. Bolo by fajn riesit v case dopravnej spicky situaciu na krizovatke Hospodarska - Kollarova. Fotky su po pol stvrtej popoludni. odbocit z Kollarovej vlavo trva neskutocne dlho. Pri vacsine zelenych sa cez krizovatku, ktoru takmer vzdy zablokovali auta iduce priamo po Hospodarskej, nedostalo ani jedine auto. Nasledne asi nastala nejaka smart zmena v nastaveni casoveho useku zelenej na semafore, lebo aj ked bol smer prejazdny, stihlo prejst jedno jedine auto, kedze zelena trvala naozaj par sekund. Ak smart krizovatky nezvladaju (a to plne chapem, ze viacere useky ciest su v TT uzavrete, tak sa situacia vyhrocuje), mozno by k riareniu krizovatiek mali pristupit prislusnici PZ alebo aspon pokutovat arogantnych vodicov, ktori tam blokuju krizovatku. Dakujem

20. máj 2024

Ján

Hmm, mám pocit, že by mali mať tieto križovatky schopnosť zistiť zablokovanie križovatky a podľa toho upravovať fázy. Aj keď, pravda, nízku priepustnosť kruháču na Zavarskej to nezmení.
21. máj 2024

Dusan

Treba sa pripravit na to ze to bude este horsie. Byty pribudaju raketovym tempom a cesty resp.aspon pruhy rad by som.napisal slimacim,ale ani tym nie.
Z coho netecie do kasicky,to jednoducho prioritu v TT nema.
21. máj 2024

Michal

Toto je na dennom poriadku, ranna spicka aj poobedna spicka, zakazdym sa najde aspon jeden b*l*b*e*c, co sa natlaci do krizovatky, hoci nema kam ist, a ostane tam stat a zablokuje celu krizovatku a potom ine smery maju problem prejst. Soferi prestali predvidat, vidia len zelenu a netrapi ich, ze tym bloknu celu krizovatku, lebo vsak oni mali zelenu. Ja to vravim uz davno, dat tam policajtov a kazdeho ignoranta, co ostane v krizovatke, pekne pokutovat, vyzbierane by mali raz dva...
24. máj 2024

Filip

Michal, plne súhlasím. A hneď mám otázku, koľko krát ste videli policajtov ako sa ráno a poobede postavia ku križovatke a pokutujú všetkých vodičov bez rozdielu čo zablokujú križovatku? Chce to čas, ale ľudia by sa to naučili, takto nemajú dôvod svoje správanie zmeniť.
24. máj 2024

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
podnet zo spomínanej lokality posielame na vyjadrenie na odbor dopravy, budeme vás informovať.
Kto? odbor dopravy

Mesto Trnava

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania