Zanedbané detské ihriská

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

V riešení
meno
Jana 29. júna 2015

Dobrý deň,
chcela by som upozorniť na dlhodobo zanedbané a zničené (časom i vandalmi)
detské ihriská na Hospodárskej i Kalinčiakovej ulici. Je smutné, že mesto sa dlhodobo venuje najmä sídliskám Prednádražie, Družba a najnovšie aj Zátvor, ale jedno z prvých sídlisk (Hospodárska) v Trnave je na okraji záujmu.
Ďakujem za riešenie podnetu

30. jún 2015

sigiq

Prednádražie a Družba presne ,ako píšete to sú lokality pánov ,ktorý o niečom v Trnave rozhodujú.Preto nejaká Hospodárska ,alebo Linčianska dovidenia.
12. júl 2015

Gusto

Súhlasím! Je to hanba,že sídlisko v širšom centre mesta nemá ŽIADNE priestory určené deťom!!! Musíme s deťmi chodiť na prednádražie alebo na družbu, aby sa zahrali! Zato psíčkarov je tu viac než dosť a nechajú psov vykonávať potrebu na všetkých trávnikoch!
14. júl 2015

sigiq

neriešený? tak postavte ďalšie d.ihriská na družbe a prednádraží.voliči sú aj na linčianskej vážený.
21. júl 2015

Jana

Takže už mi došla trpezlivosť a v najbližšej dobe podám sťažnosť k rukám primátora na zodpovedných pracovníkov za neriešenie viacerých podnetov alebo ich zahranie do autu akože vyriešené. Mesto Trnava ako držiteľ zlatého vedra sa môže hanbiť. prečo nie je pod riešením podpísaný konkrétny zodpovedný pracovník ale sa schováva za odbor?
11. august 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
na detských ihriskách na Hospodárskej a Kalinčiakovej ulici prebieha bežná údržba tak,
aby nedošlo k úrazu detí. Mesto spravuje viac ako 90 detských ihrísk, na ktorých sa budú hracie prvky postupne natierať a rekonštruovať. V prípade vybudovanie centrálneho ihriska sa budú niektoré DI rušiť.

Odbor dopravy a komunálnych služieb
21. august 2015

peter

Zanedbané detské ihrisko
Poskodene a zanedbane detske ihrisko na Hospodarskej 93
21. august 2015

Dominika

Hrozné fotky. Žiaľ, v takomto stave sú všetky hracie plochy pre deti po celej Hospodárskej (od cintorína až po Billu). Betónové plochy plné porozbíjaných fliaš, nefunkčné a nebezpečné "preliezky", tráva plná psích výkalov. Je to smutné, že mesto s tým nič nerobí :-(
10. december 2015

peter

fotky v aktualizácii prosím vás nie sú dostatočné na to, aby poukázali na to, že tie hracie prvky sú poškodené tak, že by mohli byť pre deti nebezpečné? zaoberá sa týmto vôbec niekto?
26. október 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
mesto Trnava už informovalo o likvidácii nefunkčných detských ihrísk na Hospodárskej ulici, ktoré boli v nedávnej minulosti v zadných blokoch (z Kalinčiakovej ulice, kde je napr. nižšia cestná premávka, a tým väčší pokoj) nahradené postupne novými detskými ihriskami s dodržaním najnovších prísnych technických a bezpečnostných noriem.
Momentálne preto prebieha v rámci stratégie adaptácie mesta Trnava na dopady zmeny klímy (vlny horúčav) postupné odstraňovanie spevnených plôch, ktoré neplnia svoj účel a funkciu, na plochy zelene. Predmetom je asanácia zdevastovaných betónových objektov pôvodných detských ihrísk na Ulici Hospodárska umiestnených na parcele č. 2535/1 v Trnave. Objekty ihrísk sú nefunkčné a neslúžia svojmu účelu. Objekt detského ihriska na Ulici Hospodárska (pri fontáne) má plochu 287 m².
Objekt detského ihriska na Ulici Hospodárska (oproti čerpacej stanici OMV) má plochu 268 m².
Rozsah asanačných prác:
- zbúranie nadzemnej betónovej časti objektov vrátane bočných stien a oporných múrov;
- vybúranie podlahovej – základovej dosky vrátane prístupových chodníkov k objektom ihrísk;
- vybúranie a odstránenie betónovej dlažby;
- na plochách, kde je položený živičný kryt (asfalt), tento odstrániť a plochy vybúrať;
- demontovanie a odstránenie torz kovových hracích prvkov osadených v objekte ihriska;
- jamy po asanácii zasypeme zeminou, ktorá bude po vrstvách zhutnená;
- vrchná vrstva cca. 15 cm bude riešená ornicou.

Odbor dopravy a komunálnych služieb
02. november 2017

Peter Hirošima

Deteské ihrisko

Chcel by som sa spýtať, či je v pláne úprava betónovej plochy tzv. "detského ihriska"v oblúku Hospodárskej ulici zo strany Kalinčiakovej ulice, tak ako sa aktuálne realizuje zo strany Hospodárskej, oproti Lidlu?
V prípade kladnej odpovede vznikajú ešte podotázky:
- plánuje aj výrub prerastených drevín, nakoľko nové stromy už boli vysadené (obr.1)?
- plánujú sa po vonkajšej časti oblúku zveladiť existujúce provizórne parkovacie miesta tak, aby sa už konečne dalo chodiť po chodníku okolo činžiakov a cez podchody panelákov a zároveň to vyzeralo trošku "civilizovane"? (obr.2)

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania