Kúpalisko Kamenný mlyn

Zodpovednosť za riešenie: Iný subjekt

Vyriešený
meno
Jana 13. júla 2015

Dobrý deň,
ako si môže dovoliť nájomca kúpaliska vyberať plné vstupné (1,80 € pre dospelého), keď kúpalisko nebolo napustené tak, aby sa v ňom dalo plávať?
Detský bazén bol úplne vypustený a vo veľkom bolo ledva meter vody v úseku s najväčšou hĺbkou.
Stalo sa tak v nedeľu 12. 7.2015. Na stránke kúpaliska nebola o tom žiadna zmienka a rovnako o tom neinformovala biletárka ani žiadny oznam na kúpalisku. Myslím si, že EKO REKREA by si mala začať vážiť zákazníkov lebo otvorí AQUA-RELAX to môžu rovno zavrieť.

14. júl 2015

Matúš G

Dnes zatvorené.
11. august 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
k podnetu týkajúceho sa výšky vstupného na kúpalisku Kamenný mlyn 12. 7. 2015 sme si vyžiadali stanovisko nájomcu a prevádzkovateľa predmetného objektu. Prevádzka kúpaliska Kamenný mlyn je náročná z hľadiska jej zabezpečenia. V záujme dodržania hygienických podmienok je potrebné bazén v určitých obdobiach vypustiť a umyť a znova napustiť. Voda do bazéna sa napúšťa postupne. Stav vody je sledovaný. Dňa 12. 7. 2015 bola voda do bazéna napúšťaná už tretí deň. Dosahovala až po malý bazén (poloostrov). Na opačnej strane bazéna mala voda hĺbku od 0,8 do 1,10 m. Túto hĺbku dosahovala voda v časti bazéna dlhej 100 m a širokej 12 m, t.j. 1200 m2 (bežná veľkosť plaveckého bazéna je 250 m2). V danom prípade sa jedná o dostatočný priestor na plávanie. S hĺbkou vody 0,8 m sú bežne prevádzkované bazény určené na rekreačné plávanie. Z tohto dôvodu bola cena vstupného v tento deň účtovaná podľa bežného cenníka.

Tento režim prevádzky je aplikovaný dlhoročne a v minulosti sa nevyskytli žiadne negatívne ohlasy v tejto oblasti. Prevádzkovateľ kúpaliska má snahu zabezpečovať výmenu vody hlavne v období, v ktorom je chladnejšie počasie, aby bolo kúpalisko pripravené pre návštevníkov v dňoch, v ktorých je horúce počasie. Prevádzkovateľ kúpaliska taktiež privíta otvorenie nového vodného centra, nakoľko dve letné kúpaliská sú podľa jeho vyjadrenia pre mesto Trnavu kapacitne nepostačujúce. V horúcom počasí vykazuje kúpalisko v Kamennom mlyne vysokú návštevnosť. Návštevníci majú menší priestor na svoje rekreačné aktivity. Prevádzkovateľ má snahu zabezpečiť prevádzku objektu k plnej spokojnosti všetkých návštevníkov.

Správa kultúrnych a športových zariadení mesta Trnavy
13. august 2015

Jana

Ďakujem za vyriešenie podnetu.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania