Parkovacie miesta v centre

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
Boris 18. júla 2015

Dobry den, mam taku otazku, na Pekarskej su stale blokovane parkovacie miesta - vyjazd vozidiel stavby.
Plati stavebnik za tieto miesta? nezabera jedno niekedy tri inokedy 4... urcite by sa potesili parkujuci v centre miestam ked sa rozsirila pesia o Hviezdoslavovu...a tak isto mesto o parkovne...

23. júl 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
stavebník má záber parkovacích miest v súvislosti s vydaným stavebným povolením na rekonštrukciu meštianskeho domu na Trojičnom námestí v spojení s meštianskym domom na Štefánikovej ulici.
Trasa pre stavebné mechanizmy bola vyberaná v rámci troch alternatív Trojičné námestie - Štefánikova - Pekárska.
Pri porovnaní všetkých alternatív vyšla ako najmenej zaťažujúca a najbezpečnejšia alternatíva s výjazdom na Pekársku ulicu aj za cenu zablokovania štyroch parkovacích miest vjazdom a výjazdom staveniskovej dopravy.
Vzhľadom na vyššie uvedené skutočnosti zostanú parkovacie miesta do termínu kolaudácie vyčlenené zo spoplatňovacieho režimu.
Za vzniknuté nepríjemnosti sa ospravedlňujeme a ďakujeme vám za trpezlivosť.

Odbor dopravy a komunálnych služieb
23. júl 2015

Flego

Ale mesto takto prichádza každú hodinu o 2 eurá, ako je to kompenzované?
23. júl 2015

Jozef A

Náhodou, otázka od Flega je legitímna. Mesto sa snaží urobiť čo najviac spoplatnených parkovacích miest, viď parkovacie miesta, na ktoré sa dá postaviť bez problémov Fiat 500, ale normálne auto iba s veľkými problémami. Spoplatniť doslova každý milimeter (veď sú to peniaze zadarmo, tak nech pršia) a čo najviac kompenzovať výpadok parkovacích miest, ktorý prinieslo to túžobne očakávané nákupné centrum v historickej časti mesta, a zmena na Hviezdoslavovej. A tu zrazu, také plytvanie.
No ale koniec sarkazmov, na tej Pekárskej najprv bolo blokované iba jedno miesto, aj to iba občas, neskôr sa to rozšírilo. Chápem, chodia tam nákladné autá z/do dvora, asi sa to naozaj nedá inak riešiť.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania