Lepenie chodníkov a ciest

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
Robo 17. augusta 2015

Dobrý deň.Chcem sa spýtať zodpovedných (kompetentných), prečo sa väčšia časť cesty pred materskou škôlkou na ul.Čajkovského č.28 vysekáva a nechávajú sa tam len kúsky pôvodného asfaltu.Robotníci z firmy CS sa na moju otázku tiež čudovali.Nebolo by lepšie opraviť celý úsek naraz, ako potom neskôr znovu sa pustiť do vysekávania ponechaných kúskov pôvodného asfaltu?! A zasa by to v konečnom dôsledku bolo finančne nákladnejšie. Ešte dodám , že by bolo vhodné opraviť aj vchod do materskej škôlky, kde je betónový povrch vytrúsený, sú tam veľké jamy a po daždi tam stojí voda. ide o cca.4 metre.Len to by musel niekto z kompetentných aj chodiť po problémových miestach a zvažovať čo je v konečnom dôsledku ekonomicky výhodnejšie.

17. august 2015

kolombo

Už by mal konečne tvrdo zasiahnuť pán Bročka.Lebo niektorí ľudia čo robia na meste,sú zdatne mimo!
18. august 2015

zofia

Pravdepodobne na urade nerozmyslaju, alebo su naozaj mimo,ohladom oprav komunikacii nie system ci co,jednoznacne pribudaju podnety na tento usek na MU, dokedy p. primator, myslim, ze je tam dost uradnikov.
18. august 2015

jozef

Zofka suhlasím asi si myslia, že to je v poriadku, je vôbec na meste nejaký stavbár, čo tomu rozumí, pravdepodobne firma dostala takýto príkaz, je to choré
18. august 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
pri zadávaní prác súvisiacich s opravami a údržbou komunikácií, je na dodávateľovi prác (odbornosť, spôsobilosť a kvalita firmy deklarovaná v procese verejného obstarávania a viazanosť na plnenie zmluvných podmienok) navrhnúť na základe rozsahu a stupňa poškodenia komunikácie o voľbe správneho a optimálneho postupu opravy, ako aj o výbere technológie. Každé zadanie je zo strany mesta posudzované individuálne s prihliadnutím na funkciu, ktorú komunikácia plní, na zabezpečenie jej zjazdnosti a na možnosti rozpočtu mesta. V tomto prípade dodávateľská firma zvolila na základe pokynu zo strany mesta riešenie čiastočnej opravy, avšak v priebehu a pri kontrole prác bolo zistené, že v tomto prípade ide o celoplošné poškodenie živičného krytu. Preto bol daný pokyn zo strany mesta na súvislú opravu vrchného krytu.

Odbor dopravy a komunálnych služieb
19. august 2015

Robo

Týmto chcem poďakovať pánovi primátorovi za to, že sa osobne zainteresoval do tohto problému a veci sa dali na pravú mieru ku spokojnosti nás, občanov uvedenej lokality. Ďakujem a prajem Vám veľa ďalších správnych rozhodnutí.
19. august 2015

zofia

Tak to pri zadavani Vam malo byt ihned jasne, ze treba opravit celu komunikaciu a je smutne, ze musi zasahovat primator, potom na co tam ma kopu uradnikov, lebo ako je vidiet na obrazku takto to moze opravit len ozaj velky neodbornik a odpoved mesta to potvrdila.
18. september 2015

Foxysko

Idealne by bolo pri rekonstrukcii osadit zopar retarderov. Mnohi si rychlostne mylia tento chodnik s dialnicou - bicykluju sa tu a behaju deti. Aspon pred vyusteniami z bocnych chodnikov.
10. december 2015

Matúš G

Vybavené, Nový povrch na celej ceste.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania