Nebezpečný výjazd z parkoviska Tesco

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
Miroslav Mankovecky 03. decembra 2015

Viac krat som videl dopravnu nehodu pri tomto vyjazde z parkoviska tesca (vyjazd z tesca oproti bussines centru)...neprehladnu situaciu robi velke reklamne auto, ktore brani v rozhlade v krizovatke (pre reklamu je to najvyhodnejsie miesto)...porusuje 2 veci podla vyhlasky:
Zastavenie a statie § 23
1) Ak sú na parkovisku vyznačené parkovacie miesta, vodič smie stáť len na nich (stoji mimo parkovacich miest).
2) Vodič nesmie zastaviť a stáť na iných miestach, kde zastavenie alebo státie môže ohroziť bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky alebo obmedziť jazdu vozidiel; osobitne na miestach vjazdov alebo výjazdov z pozemkov, vjazdov a výjazdov z objektov určených na zásobovanie alebo parkovacích miest.
Kto sa touto situaciou ma zaoberat ? Alebo kto by ju mohol vyriesit ?

03. december 2015

Roman Krajčovič

Palec hore za podnet :)
03. december 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
podnet sme preverili 3. 12. 2015.
Vozidlo sa už na mieste, kde stálo v rozpore s pravidlami cestnej premávky, nenachádza.

Mestská polícia mesta Trnava
03. december 2015

Peter

podobne reklamne auto parkuje aj pred krajskym uradom na kollarovej. Ludia tam bezne bludia s autami, co idu prihlasovat na dopravny inspektorat a nemaju kde zaparkovat a tento to tam praskne vedla cesty a este na tom zaraba peniaze. By ma zaujimalo, ci vobec plati mestu nejaky poplatok za tie reklamne nosice a ci ich ma povolene.
04. december 2015

Juraj Fuzák

nepotrebuje na to ziadne povolenie, nepotrebuje nic. staci mu zaplatit si parkovne ked stoji na mieste kde sa parkovne vybera. je to smutne ale je to tak. pre mna je skor nepochopitelne za v roku 2015 ludi stale oslovuje nieco podobne a firmy su ochotne platit si taketo podradne formy reklamy...
04. december 2015

Fredy

Znamená to, že na tú reklamnú tabuľu na korbe auta netreba žiadne povolenie, ale ak by tú istú reklamnú tabuľu si chcel dať dakto na svoj plot alebo stenu , tak už povolenie od mesta potrebuje a zaplatí mestu dajaký poplatok za reklamný pútač, alebo sa povoľuje a platí iba vtedy, ak je to na nehnuteľnosti mesta ?
04. december 2015

Peter

podobny pripad je aj tento podnet a tiez nie je vobec nijak rieseny:
https://www.odkazprestarostu.sk/trnava/podnety/16552/reklama-na-taxi

v blizkej dobe mozeme ocakavat velke mnozstvo aut s reklamou odparkovanych kade-tade po meste.
04. december 2015

Juraj Fuzák

povolenia sa riesia az ked sa jedna o stavbu ktora je pevne spojena so zemou alebo sa povazuje za stavbu vtedy ak ma pevny ram alebo podobne.

Tie nechutne plachty povesane po plotoch a zabradliach sa nepovazuju za stavby, reklamne agentury to obchadzaju tym ze tie plachty pripevnuju na rozne snurky a podobne.

Takisto su nelegalne vsetky hluposti pozapichovane v zemi, nasprejovane na chodnikoch a podobne.

Na MU sa asi pred tromi tyzdnami konalo prve sedenie pracovnej skupiny, ktore bude riesit koncepciu umiestnovania reklamy v jednotlivych zonach. Boli tam pracovnici MU, dopravneho inspektoratu, okresneho uradu a pamiatkoveho uradu. Pevne dufam v pozitivny vystup.

Zatial je velmi jednoduchy recept, ktory ja pouzivam. Bojkotujem vsetkych obchodnikov, ktori sa znizia k takemuto podpradnemu sposobu reklamy, nevyuzivam taxi sluzby, ktore olepili cele meste s otrasnymi nalepkami a podobne :)
04. december 2015

Juraj

Neda sa tento vizualny smog nejak regulovat zo strany mesta nejakym nariadenim alebo niecim? Neverim tomu ze neexistuje ziadna paka ako ich zastavit...
04. december 2015

Juraj Fuzák

ako chcete zakazat autu niekde parkovat? realne je to stale auto na ktore vam staci vodicak B skupiny a zaplatene parkovne tam kde sa to vyzaduje. Takisto Vam nikto nemoze zakazat zavesit si nieco na plot, pokial to nebrani vo vyhlade z krizovatky alebo podobne. Ine je to napr na zabradliach co patria mestu, tam to moze mesto odstranit.

Da sa to do urcitej miery regulovat v uzemnom plane, ale tam nepoznam presne detaily ako. Ako som povedal velmi dufam v pozitivny vystup z pracovnych skupin ohladne umiestnovania reklam.

Keby to bolo na mne, jediny bilboard by v meste nebol, v roku 2015 je to tazky prezitok a navyse to vypada nechutne.
04. december 2015

Forky

To auto tam stále stálo dnes o 5:00 a ešte aj o 14:15.asi mám belmo
04. december 2015

Miroslav Mankovecky

auto tam parkuje nadej.. davaju ho tam vo vecernych hodinach cca okolo siestej a byva tam do rana...potom ho asi premiestnuju inde...majitel je trnavsky "machirek z farmy"
04. december 2015

Forky

neriešte reklamu na aute,tam nemá stát ani vlečka s hnojom,nie je tam ,,stojisko,,ale komunikácia.to auto bráni jednoducho výhladu v križovatke.
08. december 2015

Anonymný užívateľ

pred chvíľou som podala rovnaký podnet (zatiaľ ho nezverejnili) - až teraz som si všimla, že sa to tu už rieši. auto je tam opäť, iba s inou reklamou. a stojí tam už dlho. fotené dnes okolo obeda.
08. december 2015

Peter Matuska

Miroslav machirka máš v trenkach, autá mam štyri a ďalšie idem kupovať, vy zavistlivy tupi slovenský národ, tam sa starajte o to ze vás tu politici okrádajú o miliardy a nie o to aké kde auto parkuje, ovce
08. december 2015

Peter

Peter Matuska kup si este zo desat, postav si ich na dvor pred okno a potom sa kochaj uzasnou velkoformatovou reklamou na zabavnu pyrotechniku.
08. december 2015

Anonymný užívateľ

Reklama na parkovisku
Na parkovisku pri Tescu je už dlhší čas zaparkované auto s reklamou - a vďaka nemu nie je pri vychádzaní z parkoviska absolútne nič vidieť.
08. december 2015

Juraj Fuzák

jasne, vsetci zavidia... hlavne jedny susedia zavidia druhym ze oni nemaju taku paradu pod oknami...
09. december 2015

Marcel Bezovský

Kup si este 100, budes multimilionar, pomreme vsetci od zavisti.
Ked blokujes vyhlad pri vyjazde z krizovatky, aku cakas reakciu od ludi? Vdacnost? Potlesk? alebo nebodaj pochvalu? Zobud sa chlapce.
Co by sa dalo cakat od cloveka, co napise: "vy zavistlivy tupi slovenský národ" ? fail roka
09. december 2015

Miroslav Mankovecky

majitel asi nepochopil o co v tomto podnete ide...nejde to o miliony ani o jeho rozsirujici sa reklamny autopark ale o to ze je zly rozhlad pri vyjazde z parkoviska...ked si ho umiestnis o 20m dalej tak nikomu nebudes prekazat v rozhlade..snad len majitelovi parkoviska na ktorom si robis reklamu a nemas od majitela pozemku ani povolenie ani zmluvu o prenajme.
09. december 2015

Forky

dnes stálo auto na druhej strane. čo tak podakovat mu ze si tam my tupy slovenský národ nerozbijeme autá kúpené z úspor a nie z podnikania !?
09. december 2015

Zuzana

Tlieskam Vám ľudia... Neviem čo ma dostalo viac. Veľmi sa mi páči, že sú tu samí doborníci na pravopis a reklamné nástroje. Použiť slovné spojenie "podradná reklama" na pojazdný billboard, ktorý je vo svete normálnou súčasťou  reklamných nástrojov a ešte sa aj čudovať kto by si niečo také mohol zaplatiť je úplne smiešne. Už len pre toto. Ale jasné, každý máme svoj názor a vidíme veci svojimi očami. Pre to som sa rozhodla aj ja slobodne vyjadriť a pridať do voľnej diskusie môj pohľad na vec. A také veci ako sú zavisť ci neprajnosť a zaujatosť nebudem vôbec riešiť je normálne, že sa nikto neprizná a zosmiešni to aj keď je to čitateľné. Daný problém je : "Nebezpečný výjazd z parkoviska". Chodievam okolo veľmi často a pre to som danú problematiku vôbec nepochopila. Ak vychádzam z daného parkoviska a idem do prava (zo strany na ktorej stojí daná reklama) dávam prednosť autám, ktoré idú z ľavej strany (zo strany kde reklama nestojí) a  z prava idú autá v opačnom pruhu čiže sa nemôže stať, že by sme sa zrazili. Preto nerozumiem akému výhľadu brány. Teoreticky by mohla brániť vo výhľade keby som išla doľava ale prečo by som išla z druhej polky parkoviska opäť pred hlavný vchod pred tesco? Samozrejme uvažujem iba teoreticky lebo viem, že reklama vo výhľade nezavadzá,zavádza iba tým, ktorí chcú aby im zavadzala :) Išla som okolo veľakrát a  vždy som sa na danú reklamu pozrela, keďže sa menila, ale ani raz mi nenapadlo, že mi zavadzia vo výhľade.Táto problematika sa mi zdá absolútne vynútená. A ešte sa vyjadrím k vyhláške, ktorá nie je celá. Pretože ak na parkovisku nie sú voľné miesta, môže vozdilo odstaviť aj mimo nich ak tým neprekáža a neobmedzuje nikoho v premávke. Takže ďakujem portálu za možnosť slobodne sa vyjadriť dúfám, že som neurazila žiadnych profesorov gramatiky ani zákonodarcov či majiteľov parkovísk :D Uzavriem to poslednou vetou a to tou, že závidím ľudom, ktorí majú taký krásny a dokonalý život, že majú čas sa zaoberať tým, či niekto má povolenie, zaplatené parkovné, daň za psa, odvody, nájomné a podobne :D Peace
10. december 2015

Miroslav Mankovecky

Mila Zuzana som rad ze aspon niekomu sa ten bilbord paci, ale asi chodis len peso po chodniku ked ti nezavadzia...asi chodnik ta nezaviedol dolava kedze si myslis ze sa tade dostanes len pred vchod tesca...ozrejmim ti ze dostanes sa tade k arborii ale aj je to vyjazd z tt ktory je velmi casto pouzivany. Pochopis to mozno ked budes mat vodicak a auto.
10. december 2015

Juraj Fuzák

sorry Zuzana, neni to "podradna reklama"... je to neskutocna nadhera a vsetci len zavidime tento super know how. Popros tychto reklamnych magov aby ti jednu tuto "nepodradnu" paradu pristavili rovno pod okno.
10. december 2015

Peter

Zuzana, keby tvoj komentar cital policajt, tak ti berie rovno vodicak.
Pri vyjazde z vedlajsej cesty sa musis presvedcit, ze dana cesta je pre Teba volna, jedno na ktoru stranu chces odbacat ty. Motorove vozidla niekedy aj predbiehaju, alebo sa vyhybaju prekazke a presunu sa do toho pruhu, v ktorom ty ocakavas len vozidla z lavej strany.
13. december 2015

Peto

Keďže tam nevidím značku "prikázaný smer vpravo" , je poznámka "kto by už len šiel doľava" absolútne irelevantna.
15. december 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
na základe informácií z diskusie a aktualizácie podnetu sme vec opätovne preverili.
Dňa 7. 12. 2015 sme zdokumentovali priestupok na úseku cestnej premávky, ktorý bol spáchaný opísaným spôsobom. Priestupok bol dňa 15. 12. 2015 prejednaný v blokovom konaní. Vozidlo bolo preparkované.

Mestská polícia mesta Trnava

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania