Parkovisko v odbočovacom pruhu?

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený

Vodiči ktorý si odskočia do lekárne alebo do potravín na Špačinskej parkujú autá v odbočovacom pruhu. Pritom asi 10 metrom od spomínaných prevádzok je parkovisko. Cez tieto zaparkované autá nieje vidieť chodcov vstupujúcich na prechod zo sídliska Na hlinách. Takisto obmedzujú bezpečné radenie sa do odbočovacieho pruhu. Možno by pomohla žltá čiara alebo značka zákazu zastavenia. Podľa mňa je otázkou času kedy tam niekoho zrazí auto.

12. február 2016

Micro

Uvedený stav je od vytvorenia okružnej križovatky (niekoľko rokov) bežný. Pravidelne tam chodí polícia, pokutuje a dáva "papuče"...
Značka nie je potrebná, v pripájacom pruhu je zakázané zastaviť a stáť - § 23...
13. február 2016

Benjamín

A je pravda že pre policajtov tento zákon neplatí ?
14. február 2016

Kajo

neparkujú tam na 10minút ale celú noc!!! častejšie pokutovanie na tomto mieste, je to hrubé nerešpektovanie cestnej vyhlášky.
15. február 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
v zmysle § 25 ods.1 písm.e zákona č.8/2009 Z.z. - zákon o cestnej premávke - na takomto mieste vodič nesmie zastaviť a stáť. Zákon taxatívne stanovuje povinnosti nielen v obrazovej ale aj v textovej podobe, preto nie je nutné duplicitné upozorňovanie vodiča na jeho povinnosti.

Úsek dopravy odboru dopravy a komunálnych služieb
16. február 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
v zmysle § 25 ods. 1, písm. e) zákona č. 8/2009 Z. z. o cestnej premávke a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov je zakázané zastavenie a státie na pripájacom alebo odbočovacom pruhu. Státiu na predmetnom mieste v rámci našich možností venujeme pozornosť pri hliadkovej činnosti. V roku 2015 sme zaevidovali z predmetného miesta 50 priestupkov spáchaných opísaným spôsobom.

Mestská polícia mesta Trnava
19. február 2016

Eduard

Na Nitrianskej ulici sú bežne odstavené nákladné autá vykladajúce autá do predajní. Ide o príjazd z diaľnice, so súbehom viacerých pruhov v dotyku križovatky medzi Renaultom a ČS Slovnaft. Polícajné hliadky stojace presne oproti tomu miestu, dávajúce pozor na vodičov otáčajúcich sa na svetelnej križovatke (čo je zrejme ukrutne nebezpečná vec, keďže nás tam chránia denne), tieto odstavené nákladné autá tolerujú. Doteraz som rovnako nikdy nevidel, aby prechádzajúce policajné auto pri nich zastavilo.. Zrejme nejaká výnimka zo zákona, akých poznáme z našich ciest desiatky...
02. marec 2016

Johnny Beer

Eduard uz som videl aj vykladanie auta z kamiona do Fiatu a naslednu jazdu do protismeru k smerom pumpe

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania