Potkany, veľa potkanov...

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
Miloš 22. februára 2016

Na ulici T. Tekela pri križovatke s ulicou J. Slottu - smetiaky a priľahlé kríky - kráľovstvo potkanov. Potkany sa premnožili, porobili nory v kríkoch, sú tam v bezpečí a majú dostatok potravy zo smetí.
Po zotmení sa tam nedá ani priblížiť. Veľké potkany, menšie - veľa.
Navrhujem odstrániť krík, ktorý je na obrázku vľavo - mimochodom bráni výhľadu do križovatky! Preriediť ten vpravo bližšie k detskej škôlke, poriadne deratizovať, prípadne zohnať mačky .... Je to tam hrozné, včera som tam na chvíľku zastal večer autom a sledoval ako behajú potkany po oplotení smetiakov, po smetiakoch hore, dole pod smetiakmi, medzi kríkmi, bolo ich veľmi veľa! Niektoré vypasené veľké. Bola slabá zima, za pár mesiacov ich môžu byť stovky vzhľadom na to ako a koľko sa rozmnožujú ..... podmienky majú na 1.

23. február 2016

Luba

O riesenie problemu s potkanmi sa snazime uz roky na Clementisovej. Tie potkany su obrovske a prepadava sa zem ako je podkopana cestickami. problem vyriesili tak, ze naviezli hlinu. Snad tu dopadnete lepsie.
23. február 2016

jana

dobrý deň, som novinárka a rada by som sa tejto témy chytila - ak by ste sa mi mohli ozvať s podrobnosťami - 0917 559 137 - či už na clementisovej, alebo aj na ulici t.tekkela - potrebovala by som to ale najlepšie ešte dnes. ďakujem. jana obrancová
23. február 2016

Hana

treba sa tam isť pozrieť !!!!!!!!
23. február 2016

jana

chystám sa, nie som priamo z TT, ale zrejme ešte tento týždeň pôjdeme, len by som potrebovala viac informácií a možno aj nejaký rozhovor, tiež vedieť, kde je to najhoršie, či sa porblémy opakujú, ako sa to rieši, či to vidieť aj cez deň, alebo len v noci a podobne. Budem rada za informacie - uvediem aj mail: [email protected]
28. apríl 2016

Dana

Môj podnet zo dňa 27.4.2016 je totožný s týmto podnetom. Naozaj sa jedná o premnoženie potkanov. V blízkosti sa nachádza i materská škôlka.
Zaráža ma, že podnet nebol doposiaľ riešený.
05. máj 2016

Ivan

Prosím o urgentné riešenie problému s potkanmi, sú ich tam desiatky (mnoho desiatok), sú obrovské, v blízkosti je materská škola, len pár metrov od ich útočiska (kríkov) sa denne prechádzajú deti. Na priľahlej ceste a v okolí je ich pár mŕtvych, čo svedčí len o tom, že sa rozširujú aj po okolí. Treba odstrániť kríky po oboch stranách smetiakov.
11. máj 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
včera, t. j. 10. mája 2016 sme dosypali návnady, pretože od minulého týždňa už boli zožraté.
Čo sa týka výrubu zelene z okolia stojísk, v zmysle zákona o ochrane prírody a krajiny nie je možné odstraňovať dreviny z plôch verejnej zelene bez súhlasu na výrub.
Referát správy zelene môže požiadať o vydanie tohto súhlasu, ale odôvodnenie, že sa dreviny budú odstraňovať kvôli výskytu hlodavcov, nie je relevantný. Hlodavce sa vyskytujú iba v lokalitách, kde majú potravu a tú im kríky neposkytujú. Je pravdou, že svoje nory situujú do koreňového systému týchto drevín, ale ich odstránením nedôjde k zmenšeniu ich populácie.
Zeleň v okolí stojísk plní hygienickú, ochrannú a v neposlednom rade aj estetickú funkciu a jej odstraňovaním sa problematika výskytu potkanov nevyrieši, pretože zeleň nie je primárnou príčinou ich výskytu.
V prípade vysadených jalovcov v blízkosti stojísk na uliciach J. Slottu a T. Tekela zabezpečíme v najbližšej dobe ich vyvetvenie.

Odbor dopravy a komunálnych služieb
22. júl 2016

Zdenka

Potkany na ul.T.Tekela.
Vedľa materskej školy pri križovatke ulíc J. Slottu a T. Tekela v kríkoch pod tujami ... hneď vedľa stojiska kontajnerov žije veľká kolónia potkanov... Odhadujem viac ako 50 ...
....Ľudí trápia najviac psie výkaly a toto ich vôbec netrápi?
... Potkany som už zazrela aj v areáli materskej školy pri kontajneroch ...
... Žiadam o pravidelnú dvojtýždňovú deratizáciu ...
02. august 2016

Peter Novák

Pán Miloš upozornil na problém už 21. februára 2016 !!! Čo ste s tým doteraz spravili ? Veď potkany sú tam stále. Nie ste schopní pomôcť občanom v núdzi. To je katastrofa. Veď za chvíľu to už bude 6 mesiacov ! Spamätajte sa ! Je vidieť, že je ďaleko pred voľbami, to by ste sa asi inak rozhýbali. Potkany sú tam stále ... Vo veľkom počte. Problém ste nevyriešili. Koho je teda potrebné poprosiť o pomoc, keď nie samosprávu ???
05. august 2016

julie

je to katastrofa len dufam ze to pani z tvorsadu dotiahnu do konca a bude im dovolene odstranit vsetko a nie len obrezavat teraz prebie huju do skolky
06. august 2016

julie

nechapem pristup skoncila sichta nechali to tak nieco strasne len dufam ze dielo bude dokonane /za rok/??????
06. august 2016

julie

nechapem pristup skoncila sichta nechali to tak nieco strasne len dufam ze dielo bude dokonane /za rok/??????
06. august 2016

Matúš

Kríky čiastočne preriedené, účinok žiadny. Dnes pri vynášaní odpadu som videl cca troch potkanov (cca o 19:30), cestou domov (o 23:00) ďalších asi 8 potkanov + potkan pod autom parkujúcim vedľa kontajnerov.
Ľudia sa boja vynášať odpad, nieto ešte odpad triediť, otázka času kedy potkany poškodia autá parkujúce v blízkosti a dostanú sa do panelákov, pivníc a bytov.
Väčšina obyvateľov by dokázala žiť bez estetickej funkcie kríkov pri kontajneroch, ak by to znamenalo, že môžeme ísť vyhodiť odpad bez strachu z potkanov.
Pochádzam z porovnateľne veľkého mesta ako je Trnava, za našim panelákom bolo pole a v blízkosti aj rieka a za vyše 20 rokov sme problém s potkanmi nemali, dokonca som žiadneho potkana ani nevidel.
Situácia je naozaj zúfalá a podľa informácií z tohto webu nie len na ulici Teodora Tekela a nielen v roku 2016, pre mesto by malo byť prioritou riešiť to. Deratizéri by na problémových miestach nemali byť každé dva týždne, ale aspoň každých pár dní, kým sa situácia nedá do poriadku.
07. august 2016

julie

esteticka funkcia yanedbana je to postrach skryva sa tam hroza /borievka/
15. marec 2017

Matúš G

Stojisko prázdne, kontajnery odstránené (vybudované polopodzemné kontajnery cez cestu), kríky odstránené. Myslím si že sa situácia výrazne zlepšila.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania