Herne

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
Ladislav 19. marca 2016

V našom meste je už možno viac herní ako predajní potravín. V niektorých mestách sa podarilo vďaka petičným akciám úplne zrušiť činnosť takéhoto podnikania, no v Trnave som sa zatiaľ s takouto iniciatívou nestretol. Pýtam sa ale kompetentných na MsÚ či k takémuto počinu potrebujú nejakú petíciu a až potom sú schopní racionálne uvažovať a nie bezhlavo legalizovať otváranie herní bez obmedzenia. Napr. na sídlisku "Linčianska" sú hneď dve. Mesto síce profituje z takýchto prevádzok ale je skutočne odkázané na takto zarobené prostriedky do rozpočtu - na úkor zbedačených osudov jednotlivcov a napokon aj ich rodín?!? Kedy sa to aj u nás zmení?

19. marec 2016

kolombo

Súhlas,len obávam sa,že sa to nezmení,lebo za herňami sú napojení rôzni ľudia a hlavne to majú niektorí ako pračku peňazí...
19. marec 2016

trnafcan.tt

Nielen herne treba zrušiť, ale aj ďalšie ziskové podniky ako stávkové a tipovacie kancelárie ktoré ožobračujú rodiny cez "hádanie" výsledkov v športe, politike a podobných nezmysloch, štátne lotérie, rôzne televízne losovania, výherné programy typu "zavolaj a vyhraj", "zavolaj správne heslo dňa", atď. . . ., rôznych veštcov a veštice a tiež internetové hry a stávkovanie ! To všetko je hazard, ožobračovanie a vytváranie závislosti. Zároveň treba zrušiť výrobu a distribúciu tabakových výrobkov, akéhokoľvek alkoholu a zakázať drogy . Potom tu bude sveta žiť !!!
19. marec 2016

kolombo

Trnafčan,trochu si to prehnal,ale nevadí.Drogy sú zakázané,len tresty sú veľmi slabé.Štát nechce riešiť drogovú problematiku,lebo keby chcel,tak hlavne posilní právomoci polície voči drogovým dílerom.Tresty za tvrdé drogy min. 25 rokov.Žiadne dohody a podmienky.
01. apríl 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
na váš podnet ohľadom regulácie hazardných hier odpovedáme nasledovne:

V zmysle § 10 ods. 5 písm. d) zákona 171/2005 Z.z. o hazardných hrách a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov:
"Obec môže za podmienok podľa odseku 6 ustanoviť všeobecne záväzným nariadením, že hazardné hry podľa § 3 ods. 2 písm. b), d), e), a i) nie je možné prevádzkovať na jej území, pričom toto všeobecne záväzné nariadenie musí platiť na celom území obce a musí sa vzťahovať na všetky hazardné hry podľa § 3 ods. 2 písm. b), d), e) a i); na prevádzkovateľa hazardnej hry, ktorému bola udelená individuálna licencia na prevádzkovanie hazardnej hry pred nadobudnutím účinnosti všeobecne záväzného nariadenia, sa toto všeobecné záväzné nariadenie nevzťahuje do doby skončenia platnosti tejto individuálne licencie."
Podľa § 10 ods. 6 predmetného zákona "Všeobecne záväzné nariadenie podľa odseku 5 písm. d) môže obec vydať, ak sa obyvatelia obce petíciou sťažujú, že sa v obci narúša verejný poriadok v súvislosti s hraním hazardných hier, pričom takúto petíciu musí podporiť najmenej 30 % obyvateľov obce, ktorí dovŕšili 18 rokov veku. Prijatie takéhoto všeobecne záväzného nariadenia obec oznámi bezodkladne ministerstvu s uvedením dátumu jeho účinnosti."

Odbor dopravy a komunálnych služieb
06. apríl 2016

Ivan

Ďakujeme za citáciu zákona nepodpisanym úradníkom samosprávy. Aký bude teda další krok samosprávy ohľadom tohto podnetu? Ďakujem

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania