Choré stromy - Gaštan jedlý

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
Zuzana Glindová 24. marca 2016

Dobrý deň, chcela by som Vám dať do pozornosti dva stromy Gaštana jedlého, ktoré sa nachádzajú vo dvore bytových domov ulíc Parráka, Študentská, Bottova. Stromy sú napadnuté pravdepodobne hubovým ochorením a evidentne za posledné roky vysychajú. Dopočula som sa, že tieto stromy voči tomuto ochoreniu nie sú odolné. Chcem Vás poprosiť, či nie je možné tieto stromy odborne ošetriť (ak to vôbec má význam), alebo ich vyrúbať a nahradiť ich novými - vraj Francúzsky gaštan je odolný voči tomuto hubovému ochoreniu. Ďakujem vopred za ochotu riešiť tento problém.

12. apríl 2016

Zuzana Glindová

Dobrý deň,
prekvapuje ma, že ste podnet zaradili ako "Neriešený", pretože asi do týždňa od podania tohto podnetu sa u nás zjavili pracovníci a jeden strom kompletene vypilovali a druhý orezali. Je pravda, že odstránili aj jednu brezu a jeden spustošený krík, ale mala som za to, že podnet riešený bol.
02. máj 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ospravedlňujeme sa za neskoršiu reakciu, medzičasom bol strom odstránený.

Odbor dopravy a komunálnych služieb
03. máj 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
reagujeme ešte na otázku ohľadne náhradnej výsadby.
Na jeseň 2015 boli v predmetnom vnútrobloku vysadené štyri odrastené stromy, preto nebude táto lokalita zaradená do plánu výsadby v najbližšom období. V zmysle zákona nemá mesto povinnosť realizovať náhradnú výsadbu za stromy, ktoré boli vyrúbané ako havarijné (tzn. na stromy nebolo vydané povolenie na výrub). V uvedenom priestore evidujeme skôr požiadavky na rez stromov než na ich výsadbu.

Odbor dopravy a komunálnych služieb

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania