Osvetlenie

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
Martin 27. apríla 2016

Často sa stretávam s tým, že nesvieti verejné osvetlenie, zakaždým v iných častiach mesta ako napr. Hospodárska ul., Trstínska ul. pri cukrovare, park na kalvárii atd. Dopočul som sa, že je to v rámci šetrenia. Neviem kto je za to zodpovedný, ale prehodnoťte prosím tento nápad, nakoľko vypnuté verejné osvetlenie je priam ideálne pre kriminálne živly. Ďakujem

28. apríl 2016

Peto

silno pochybujem, že šetrenie. To by sa skôr podobalo malej dedine. Podľa mňa technická chyba.
28. apríl 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
výpadky na verejnom osvetlení sú spôsobené poruchami, v žiadnom prípade nejde o zámer s cieľom ušetriť. Takýto postup mesto Trnava nepoužíva.
V okolí Trstínskej ulice a kalvárie vznikli problémy s verejným osvetlením z dôvodu poruchy na káblovom vedení. Poškodenie káblov môže nastať pri výkopových prácach, čo sa môže prejaviť až po nejakom čase, keďže vplyvom počasia pôsobí na mikrotrhlinu vlhkosť a časom spôsobí skrat na vedení. Poruchy môžu vznikať aj z dôvodu zastaraného zariadenia.
Takáto porucha je v prvom rade dočasne odstránená prepojením vetiev vedenia a pre presné dohľadanie je zabezpečené zameriavacie vozidlo, ktoré lokalizuje poruchu na podzemnom káblovom vedení. Po zameraní je pomocou spojky poškodená časť kábla opravená.

Dovoľujeme si vám dať do pozornosti možnosť nahlasovať poruchy na verejnom osvetlení prostredníctvom online formulára priamo na stránke spoločnosti SIEMENS, ktorá na základe zmluvy zabezpečuje pre mesto Trnava prevádzku a údržbu verejného osvetlenia (http://www.siemens.sk/sites/osvetlenie/osvetlenie_pc.php), prípadne je možné nasnímať mobilom QR kód umiestnený na stožiari, treťou možnosťou je zavolať na nonstop dispečing firmy SIEMENS, číslo pre Trnavu je 033 5 536 537.
Oprava pokazenej lampy bude týmto spôsobom promptnejšia, keďže závada bude nahlásená priamo správcovi osvetlenia.

Odbor dopravy a komunálnych služieb
15. máj 2016

Ján Haluška

Martin, vypnuté verejné osvetlenie NIE JE ideálne pre kriminálne živly. Je to potvrdené niekoľkoročným serióznym výskumom aj v zahraničí. Nie je súvislosť medzi osvetlením a bezpečnosťou. Aj kriminálnik potrebuje vidieť. S kamerami je to podobné. V prípade, že aj dôjde ku kriminálnemu činu, v tejto krajine stačí kriminálnikovi tvrdiť, že tam nebol. A je to.
.................
S vypínaním osvetlenia to môže byť aj inak...
.................
K vašej fotke s LED bielym svetlom si dovolím pridať odkaz:

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania