Nepokosená tráva

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
Katarína 13. mája 2016

Fakt by ma zaujímalo, kedy konečne nebude musieť občan, ktorý platí dane, upozorňovať každý rok na to isté. Kedy bude konečne pokosená tráva na "CELEJ ulici Vlárska a pridružených uliciach" ? Tráva dosahuje viac než do výšky 1m a pomaly nie je vidieť dopravné značky. Aj tu bývajú občania Trnavy. Keď sa vie mesto strať o centrum, malo by sa starať aj o okrajové štvrte.

13. máj 2016

trnafcan.tt

Pretože Vlárska nieje "kalvárka".
13. máj 2016

chalan_z_prenga

Myslím, že po tejto jari sa vedeniu ich prelomový plán kosenia, s ktorým nastupovali, akurát tak zosypal na hlavu... Či vari nadlimitne pršalo a tráva zákerne rýchlo rástla ? Som z prenga a máme podobné problémy - voľakedy bolo pekne pokosené, teraz sa vždy necháva komplet zarásť (v trávniku sa namnožia akurát tak buriny, lebo nie sú včas zoťaté - t.j. pred tým ako dozrejú k semiačkam) a na zarastenom trávniku sú akurát tak 20-30 cm vysoké buriny...
13. máj 2016

Peter Bročka

sklamem ťa. za kosenie zodpovedaju az do ukoncenia vyberka stale tie iste spolocnosti, ktorym to "volakedy" tak super islo. pokyn na prve kosenie sme dali ked bola trava iba v rozbehu. vacsina firiem zacala kosit s tyzdnovym az 10 dnovym oneskorenim, za co budu samozrejme sankcionovane. od pondelka sa kontinualne prechadza rovno do druheho kola kosenia. pripadne otazky vam zodpovie pan8 Kralikova a Bodisova. kontakt najdete na trnava.sk
13. máj 2016

chalan_z_prenga

No neboj, nesklamal si ma... "sklameš ma" až keď to niečim podložíš...tvojim sľubom a rečiam už neverím (a nie som sám ktorých si odradil)... Možno tvojim kamarátom stačí povedať "to bude OK", ale ak chceš ukázať že si nepochybil, tak sem zaves nejaké doklady - šak si právnik... či to aj pred súdom si vždy len povedal a nepodložil ?

Ako sa teda kosí ? - veď ak si to mesto objednáva, tak nech si toho objedná pod tou rámcovou zmluvou viac, keď je evidentné že sa málo kosí ?

PS: nebudem nič riešiť s mestom a hľadať si kontakty, keď na to je táto stránka.
13. máj 2016

chalan_z_prenga

A ešte jedna vec Peter - keď už ťa mám "na linke" - dohovor prosím ťa Jurajovi Fuzákovi nech sa na internete správa jak človek a neuráža furt každého a všade. Taký človek v tvojom tíme ničí hlavne tvoje meno...
13. máj 2016

Katarína

Fasa, typické, pohadzujeme si žeravý zemiak ďalej. Za výberové konanie je predsa niekto zodpovedný, či nie? A tie spoločnosti čo zodpovedajú za kosenie niekto na základe niečoho vybral. Predpokladám, že výsledky práce daných spoločností by mal niekto kontrolovať a nie čakať na podnety a kritiku občanov. Toto sa opakuje každým rokom a to "volakedy im to išlo" je hovadsky dááávno. Apropó, otec sa chodí ponosovať každý rok na MÚ a s prepáčením nič z toho. Takže aké kontakty?
13. máj 2016

kolombo

Tu ste dostali odpoveď od primátora,tak budte radi.Niekto tu je neveriaci...Ps:chalan z prenga,napíš Kopúnkovi do Rešpektu,bude mať o čom písať,vo svojom hnoji.
13. máj 2016

chalan_z_prenga

kolombo - to čo si napísal? Dostal som odpoveď od primátora ? Prečítaj si akú - nič v podstate nenapísal. Že sa plynulo prechádza do druhého kola kosenia NIE JE odpoveď na tento podnet. Že budú sankcie - uverím až uvidím.

A to je za prístup, kolombo ? Dostanem odpoveď od primátora a mám sa poskladať do kocky ? Veď Peter chcel byť iný primátor, taký čo nezneužíva autoritu ako tí pred ním. Taký primátor čo diskutuje... A zrazu mi píšeš kolombo, že mám pred jeho autoritou padnúť na zadok a nediskutovať. Veď mu robíš hanbu.
13. máj 2016

Zuzana

Dobrý deň, napísala som to pod iným podnetom a zopakujem to ešte raz. Na opakované žiadosti
aby sme mohli začať skôr kosiť adresované na MsÚ nám bolo viac krát povedané , že kosba okrem centra začne až 18.4.2016. Nakoľko napršalo a tráva veľa podrástla, tak sme dostali mail , aby sme začali kosiť okamžite a to presne 13.4.2016 , poprípade kosili stále dokolečka a navrhli mestu zníženie ceny za kosenie. Pán primátor hore v odpovedi nehovorí celkom pravdu , lebo 13.4.2016 nebola tráva , v rozbehu, ale boli miesta, kde mala 30 - 40 cm. nedovolila by som si oponovať, keby som tie maily nemala uložené v počítači, ako aj fotky z toho obdobia. Žiaľ fotíme si všetko a všade, lebo za posledné obdobie sme my záhradnícke firmy na vine všetkému. Áno, je táto kosba ťažká, je veľa biologickej hmoty a kosačky sa poškodzujú , ale boli dni , keď sme konkrétne my , teda f. Deltaspol kosili do 20 hod do večera. Druhá skupina firmy stihla urobiť na Májový kvet zelené prekvapenie , toľko prezentované p. primátorom. A nikde ani zmienka že sme to robili my. Lebo my sme už iba tí zlí, neodborníci, prepierači peňazí , darmožráči a neviem kto ešte , ako to verejne prezentuje aj pán poslanec Fuzák. Verím , že z výberového konania vzíde firma, ktorá uspokojí vedenie mesta a hlavne Trnavčanov, ktorí si to zaslúžia. Zuzana Ďurišová f. Deltaspol
13. máj 2016

chalan_z_prenga

Ďakujem Zuzke za pohľad z druhej (nehipsterskej) strany. Na tomto portáli je to vzácnosť.
13. máj 2016

Juraj Fuzák

pani Durisova nezavadzajte prosim Vas :) kde som ja Vas nazval prepieracmi penazi a darmozracmi? Ja som hovoril o slendrianstve a to znamena ze Vasa robota bola odvedena zle a neskoro. Po styroch tyzdnoch odkedy Vam bol poslany mail ze mate zacat kosit sa Vase kosacky objavili na Zatvore, este vcera nebola pokosena Sibirska. Nebudem Vam radsej ani tlmocit odozvy od ludi zo zatvora a hlin na poslednu kosbu. Vy si robite fotky ale to iste si robia aj ludia a ja mam tiez fotku ako moj 2,5 rocny syn, ktory mi je po pas stoji vedla buriny ktora je vyssia ako on.
14. máj 2016

jozef

P. Fuzák jasné ,že ste tieto firmy prezentovali ako podvodníkov, už ste asi zabudli , aj firmu na opravu komunikáciií, terajšia firma nemusí nič dodržiavať tak ako to bolo vo výberku /termíny aj kvaliltu/. Kto nedaj bôh niečo kritizuje je Kopúnek, takto to prezentujete. Zuzka vyššie má pravdu, presne tak to bolo ,ale asi máte krátku pamäť, veď primátor a úradníci sú za toto všetko čo robí pre mesto dobre platený,pekný víkend
15. máj 2016

zofia

Zuzka super, ved p. primator zabudol co hovoril o firmach pred volbami,asi to nevie zorganizovat, nie je to take jednoduche ako prezentoval, ved beru aj kosacov vo vyberku, co nevedeli na urade ze bude trava na jar rast
16. máj 2016

Juraj Fuzák

@zofia/jozef daj sem link alebo informaciu kde sa terajsi primator vyjadroval k firmam? klames az sa ti z hlavy pari
16. máj 2016

chalan_z_prenga

http://www.trnava-live.sk/2015/03/02/brocka-podpise-posledne-dodatky-na-udrzbu-zelene-stare-zmluvy-koncia/

02. marec 2015 - primátor sa vyjadril, že podpíše dodatky ku koseniu. Podľa článku:

"Firmy každoročne uzatvárajú rámcové zmluvy bez verejnej súťaže, kde sa dohodnú na rozsahu a finančnom objeme prác."

Čiže rozsah (t.j. ako často a ako veľa sa bude kosiť) a za koľko EUR sa dohaduje každý rok - t.j. aj stav tento rok je výsledkom nejakej objednávky mesta a akceptácie firmami. Zaujímal by ma práve tento dohodnutý rozsah a peňažné prostriedky na to dohodnuté - presne vyčísliť (niekde to by to určite malo byť, veď predsa mesto neplatí len tak) a nie od brucha alebo odhadom.

Zamyslenie: Je dosť možné, že si mesto jednoducho "objednalo málo kosenia" alebo zaplatilo málo (je totiž iné zaplatiť 1x kosačku a na nej 1x robotníka a zaplatiť 10x kosačku a na nich 10x robotníkov - rovnaká plocha sa tak stihne rýchlejšie a kosenie sa tak môže stihnúť vo viacerých rýchlo na seba nadväzujúcich cykloch). Keďže tráva stíha tak vysoko rásť, tak mi príde pravdepodobnejšia tá prvá možnosť - poddimenzovaná objednávka...

V prípade poddimenzovanej objednávky nie je možné viniť firmy - tie robia len to čo si klient (mesto) objednal. Metafora: Ani v reštaurácií, keď si objednám len jeden rožok a som moc moc moc hladný, tak mi za cenu rožku neprinesú trojchodové menu - len aby som bol spokojný. Donesú mi to, čo som si objednal a je mojou chybou, že som si neobjednal viac.
16. máj 2016

jozef

A čo Siemens ten už má tiež dlhoročnú zmluvu, an osvetlenie nebude výberko ?????,
Inak vyššie má to logiku,ale odniesli to opäť len súkromné firmy, pripadá mi , že samospráva by chcela všetko " zadarmo ", lebo čo vidím celé vedenia,úradníci aj poslanci v živote nepodnikali a preto sa jednoznačne nevedia vžiť do situácie podnikateľa či živnostníka.
16. máj 2016

trnafcan.tt

Je 16.05.2016. Už je tá Vlárska, ktorá nie je "kalvárka", konečne pokosená ? Je niekto odtiaľ aby nám dal vedieť ?
17. máj 2016

Katarína

Dnes pokosili priľahlé ulice a Vlársku zatiaľ iba po tú spodnú dopravnú značku na fotke, čiže ten celý pás okolo plota tak ako je odfotené nepokosili. Skončili o 14.00 a okolo 17.30 prišli zobrať pokosenú trávu. Počkám ešte či to dokosia a potom zavesím foto.
18. máj 2016

peter

Pre chalan z prenga: si dobry. Nedaj sa.
A pani Zuzke dakujem za pohlad aj z druhej strany. Je to zaujimavy poznatok. Mozno tsketo info z druhej strany by sa tu zisli castejsie.
A propo, p.Fuzak: s Vami sa neoplati diskutovat. Mam to vyskusane. Vy poznate len svoju pravdu a len ten Vas nazor je ten naj a nepripustite konstruktivnu diskusiu.
18. máj 2016

Juraj Fuzák

@peter, nepamatam si ze by som niekde odmietol konstruktivnu diskusiu, neviem o com hovoris. Odpovedam na maily obcanov, dviham telefony, ak je treba chodim na osobne stretnutia vzdy ked som o to poziadany. Diskutovat vsak odmietam konstruktivne s ludmi co maju zalozene dva ci viac nickov, snazia sa doslova zhumplovat diskusiu na tomto portali, tak ano s takymi konstruktivna debata z mojej strany nebude a nie preto ze som poslanec ale preto ze su mi takyto ludia odporni. Hovoris ze tento chalan je dobry... v com? Pozri sa na pocet jeho pridanych podnetov a porovnaj si to s poctom jeho komentarov. Tento portal bol urceny na pridavanie podnetov na riesenie a nie na ukajanie svojho ega nad brockovou bradou, kalvariou, stratenych kseftov a podobne.
19. máj 2016

trnafcan.tt

Juraj Fuzák, to bolo úbohé ! A zase nič k podnetu. Len urazené samoľúbe kvázi-poslanecké bláboly. Radšej nám tu napíš, kedy bude konečne pokosená "Vlárska", ktorá nie je "kalvárka" !
20. máj 2016

Katarína

Dnes máme 20.05. a tráva sa v Trnave kosí asi takýmto systémom. 16.05. o 14.00 pokosili po značku a dosť? Ani nepršalo, tak neviem čo bránilo tomu, aby to pokosili až do konca ulice. Toto je fakt super riešenie podnetu. By ma zaujímalo, či to takto funguje aj na uliciach, kde bývajú páni poslanci.
Opäť poprosím o vyjadrenie, kedy to bude dokončené. ďakujem.
20. máj 2016

jozef

Jedno je ale isté riadna súťaž sa mala konať v zime, a na jar by bolo vše O.K., ale vrchnosť nevie, že na jar začína rasť tráva všade a bez vynímky, lebo čo už sa popísalo o tom kosení je viac ako trapné , bez týchto podnetov na OPS by sa hádam kosilo len v strede mesta a svojpomocne kalvárka , tak ako je napísane , každý rok sa prosiť pokoste toto, pokoste toto.
20. máj 2016

trnafcan.tt

Znova sa pýtam "starostu" : Kedy bude konečne "Vlárska" ktorá nie je "kalvárka" pokosená ? Dnes je 20.05.2016. Podnet bol z 13.05.2016. Eviduje starosta tento podnet ?
21. máj 2016

Peto

Trnafcan, mas na mysli starostu alebo primatora? ;) isto vies, preco som tuto otazku polozil. kazdopadne sa neboj, odpoved samospravy sa tu urcite objavi.
22. máj 2016

trnafcan.tt

5ulo len pre Teba : Na čo myslím, to aj píšem . Tak čítaj a nekonšpiruj ! Zbytočne otravuješ diskusiu o podnete. A teraz znova k podnetu : Starosta, už je "Vlárska" ktorá nie je "kalvárka" pokosená ? Je večer, 22.05.2016 .
23. máj 2016

chalan_z_prenga

@Juraj Fuzák
píšem ti to už snáď po miliónty raz - stále sa oháňaš koľko podnetov si pridal. TY SI POSLANEC MESTSKÉHO ZASTUPITEĽSTVA - ty nemáš dávať podnety sem, ale ty ich máš priamo doniesť na MÚ do konkrétnych dverí a postarať sa o ich rýchle vyriešenie. Nie to sem zavesiť a nechať podnet 3 týždne kysnúť a čakať kedy sa ho kto ujme.

Len to by si sa tu potom nesmel pretŕčať vo svetle reflektorov, ale niečo by si musel reálne robiť pre mesto. Spraviť cvak appkou vie každý a to nemusí byť ani poslanec - ak si myslíš, že cvakanie appkou a vozenie sa pre súkromné OZ na mestských kosačkách je tvojou náplňou práce, tak potom ťa zbytočne platíme.

Ale aby som len nekritizoval a dal nejaké riešenie - urob to ako ja - keď sa mi niečo nepáči, BEREM CAJGEL a idem na mesto sa porozprávať s konkrétnym odborom a pracovníkom. Preto mám 0 podnetov. Či mám to robiť ako ty a začať fotiť polámané kvetinky a halúzky, nezametenú špinku a špak, kôš nakrivo... ?

K podnetu - súhlasím s Jozefom - kalvárka má toľko starostlivosti ako nikdy - škoda že túto preferenčnú starostlivosť si užíva len jedna časť TT od primátora CELEJ TT.
23. máj 2016

kolombo

Chalan z Prenga,nebudeš sám Vlado P?Alebo nejaký protekčný chlapec?Chceš mi povedať,že prídeš na úrad a hneď sa všetci z teba po...?Tiež niekedy idem na úrad a musím tam čakať dosť dlho.Niekedy sa nedostanem ani k úradníkovi.A určite na nich nenadávam.Každý človek vie,že na úrade nemajú len nejakého nespokojného občana.Viem,že úradníci majú dosť roboty,tak je veľakrát lepšie napísať podnet na odkaz pre starostu.No možno si aj nejaký úradník,čo bol odvolaný z vedúcej pozície.Závidíš,že niekto sa stará o Kalváriu?Zadarmo vo svojom voľne?Poprosím Ťa,prestaň závidieť a zober si nejaký park aj Ty na starosti.Máš tu dosť kamošov,tak budete tvoriť super partiu.Mesto Vám určite zadarmo požičia tie super kosačky!Som rád,že Vám Lepšia Trnava leží v žalúdku.Veľa ľudí plače ako prišli o peniažky...PS:pozdravujem Trnafčana.Odpoveď si dostal od najvyššieho a keď sa Ti neľúbi tak to daj na súd.Ale asi na to nemáš gul....
25. máj 2016

Katarína

Halllooo, čo je s tým kosením? Neprší, tak aký je problém. Svieti silno slnko? ... Číta to vôbec niekto alebo to končí priamo v koši tieto podnety. Poprosím opäť info, kedy pokosia Vlársku ulicu až do konca?
25. máj 2016

Peto

@Katka, skus napisat otazku priamo na referat zelene p. Bodisova ( [email protected] ) a p. Kralikova ( [email protected] ), pripadne telefon 32 36 107. Ale ci uspejes je otazne. Mne p. Bodisova na mailovu otazku neodpovedala :(
26. máj 2016

chalan_z_prenga

Heh... tak najprv mi kolombo napíše že som protekčný, lebo idem priamo k úradníkovi a potom sem 5ulo napíše katke, aby šla priamo k úradníkovi...

Takže sa kolombo zamysli...
27. máj 2016

Katarína

Ooooo, konečne to včera - 26.05.2016 prišli pokosiť, takže momentálne je stav ulice OK. Uvidíme dokedy. Ďakujem.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania