Treba miesto na sadenie nových?

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
Marek 14. novembra 2016

Pred pár rokmi vysadené v budúcom parku, ktorý neexistuje doteraz. Pred pár týždňami vyrúbané agáty. Teraz označené daľšie množstvo stromov medzi ktorými sú už aj nedávno vysadené stromčeky. To je budúcnosť Hlbokej ulice a opatrenia na zmiernenie klimatických zmien v meste, nehovoriac a financiách.

21. november 2016

Peter Bročka

Tam ziadny park nebude. Historicky tam stromy nemaju co robit vobec. Vysadba bude pokracovat na druhej strane cesty. vacsina stromov je v zlom stave, resp. cast z nich budeme presadzat. Celkova vysadba tu bola totalne nekoncepcna. Keby ostatne samospravy sadili tolko co mi, boli by sme v klude. Buducnost Hlbokej bude aj novy park so zavlahovm systemom za blokom oproti spartakovskej zs.
22. november 2016

erik

len dufam ze v tom novom parku oproti ZS pribudne tabula zakaz vencit psov lebo v celej oblasti ludia permanentne vencia psov, volakedy tam boli tabule ale "zahadne" zmizli :-(
28. november 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
v tejto lokalite sa park neplánuje. Výsadba bude pokračovať na druhej strane cesty, ale väčšina stromov je v zlom stave, resp. časť z nich sa môže aj presadiť. Z historického hľadiska sem stromy nepatria, pred hradbami muselo byť voľné priestranstvo na prehľadnejšiu obranu mesta. Dnes máme koncepciu, kedy chceme prezentovať stredoveký stav hradieb, preto sa k tomuto riešeniu čiastočne vraciame. Navyše sa plánuje iluminácia (osvetlenie) hradieb a nekoncepčne umiestnené stromy tomuto zámeru prekážajú.

Odbor územného rozvoja a koncepcií

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania