Neosvetlený priechod pre chodcov a nezmyselná dopravná značka

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
Rado 03. januára 2017

Z akého dôvodu je neosvetlený priechod pre chodcov na Kamennej ceste v mieste od obytnej zóny od ulice O.Čepana smerom k novému cyklochodniku? Vymenili sa nové lampy a tie svietia len na cyklopesochodnik...Deti z obytnej zóny tu majú jedinú možnosť prejsť cez Kamennú cestu na druhú stranu cestou do školy a zo školy. Je tu osadená nezmyselná 70-tka, autá sa vynoria z pod kopca na horizont veľkou rýchlosťou a vystrašený chodci len čakajú na priechode. Čakáme kedy sa stane neštastie? Autá sa tu predbiehajú 100 km rýchlosťou..

03. január 2017

Andrea

Byvam v tejto lokalite a denne chodim na prechadzky a tesim sa z noveho chodnika a noveho dvojiteho osvetlenia, ale nechapem preco nove lampy osvetluju celu Kamennu cestu a aj chodnik okrem spominaneho priechodu pre chodcov. Tu ostala tma a je to jediny neosvetleny usek cesty a je tu 70-tka rychlost!
04. január 2017

Matúš G

Ja si myslím, že je to kvôli stĺpom vedenia vysokého napätia. Doteraz tam tiež pouličné osvetlenie nebolo. Zrejme tam nemohli dať vysoké stĺpy, ktoré by osvetľovali cestu, ale nízke na chodník mohli dať. Tie žiaľ nemôžu osvetľovať cestu lebo sú nízke.
17. január 2017

Soro

Takýchto nezmyslov ohľadne prechodov pre chodcov je v Trnave viac. Napríklad prechod pre chodcov v zákrute pri " kruháči " z Nitrianskej na Sladovnícku - v zákrute chodca nik nevidí a ešte musí sledovať prichádzajúce auto z pripájaču, prechod na Rybníkovej pri reštaurácii Relax 2x - prechod pred zastavením pre odbočujúce autá,....
18. január 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
projektová dokumentácia na rekonštrukciu chodníka s cyklochodníkom a verejného osvetlenia (VO) popri Kamennej ceste nezahŕňa nasvietenie súčasného priechodu. Je to z dôvodu blízkosti vedenia vysokého napätia, kde nemohli byť osadené vyššie stožiare VO ako tie, ktoré boli osadené. Keďže ich výška nepostačuje na dostatočné osvetlenie jestvujúceho priechodu, bolo dohodnuté, že priechod bude presunutý na opačnú stranu križovatky zrkadlovo k ceste budúceho západného dopravného prepojenia, kde sa už nový stožiar VO nachádza. Projektové práce sa presunu jestvujúceho chodníka a priechodu netýkali, preto realizácia bude zabezpečená v rámci jarných mesiacov z rozpočtu na rok 2017.

Odbor územného rozvoja a koncepcií

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania