Preplnené smetiaky na Družbe

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
Kristina 03. apríla 2017

Neoplotene smetiaky, odpad poletuje po sidlisku.

03. apríl 2017

Matúš G

Toto nové stojisko polopodzemných kontajnerov je zatiaľ ako jediné vybavené senzormi, ktoré ukazujú stav ich naplnenia. Slúži na to aplikácia Sensoneo. Ako vidno tak kontajnery sú slušne zaplnené tak neviem prečo to dnes nevysypali. Čo viac ešte k tomu aby to fungovalo tak ako má. Dúfajme, že zajtra to dajú do poriadku.
03. apríl 2017

5ulo

Preplnené nové polopodzemné kontajnery
Bol som delegovany, na pridanie tohto podnetu:
Veľkokapacitné kontajnery na rohu ulice T. Tekela x J. Slottu. Realita za 3 mesiace fungovania: neriadený neporiadok, chýba oplotenie - preto vo veternom počasí vietor rozfukuje odpad po okolí. Kontajnery sú osadené pred križovatkou - vadia vo výhľade z auta, nevidno na cestu vpravo. Stav na foto je pravidelný.

Pár týždňov trvalo, kým ľudia pochopili, že odpad patrí sem. Ale zdá sa že na toľký počet domácností tieto kontajnery nestačia, lebo z dvoch stojísk kontajnery zobrali. Tiež si myslím, že v tých kontajneroch nie sú tie snímače, ktoré by mali avizovať dispečingu, že treba kontajnery vyprázdniť. Oni sú totiž naozaj plné až povrch. Vyprázdňujú to raz za týždeň.
03. apríl 2017

Peto

Doplnam dalsie informacie k mojej aktualizacii od stazovatelky:

Minulý týždeň takýto stav likvidovali zložitým spôsobom dve autá. 1. auto vytriasalo tie veľké vrecia žeriavom na svoju korbu. 2. auto - do klasického smetiarskeho auta 3 pracovníci manuálne vyhadzovali podobný odpad. Niektoré veci ani nemohli zobrať, lebo v aute mali ten šrotový mechanizmus, a ten si nechceli zničiť. 3. Potom muselo to prvé auto znova prísť, zosunúť korbu na zem, aby tam pracovník manuálne nahádzal to, čo nemohlo zobrať 2. auto.

Záver dnešnej kontajnerovej story: Na odvoz vyššie dokumentovaného odpadu boli potrebné dva žeriavy s veľkými kontajnermi. Týmto končím túto diskusiu, dúfam, že ďalší postup nielen zabudovania ale najmä obsluhy tých kontajnerov doriešia kompetentní k spokojnosti občanov.

Teraz od 17.55 odvážajú papier. ;-) Aj tak mi to nesedí: 2 nádoby komunálny odpad miešaný, 1 nádoba plasty, 1 nádoba papier. 1 menšia nádoba na Sklo nebola plná, v tej bolo len do polovice.

Foto:
http://imgur.com/a/AbLpz
http://imgur.com/a/1JnTs
04. apríl 2017

Ivan

Potvrdzujem, dve nádoby na komunálny odpad sú málo, pravidelne bývajú preplnené ako je to vidno na fotke.
04. apríl 2017

FCC Trnava

Dobrý deň,

k 04.04.2017 o 8:00 hod. je takýto stav polopodzemných kontajnerov na ulici T.Tekela.

S pozdravom

FCC Trnava, s.r.o.
[email protected]
04. apríl 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
oplotenie pri zapustených kontajneroch neplánujeme. Kontajnery v tejto lokalite boli vyprázdnené ešte včera, teda 3. 4. 2017. Fotografia z príspevku dňa 4. 4. nie je teda aktuálna. Situácia vznikla z dôvodu poruchy vozidla, ktoré zabezpečuje zvoz, a dúfame, že sa nebude opakovať.

Odbor dopravy a komunálnych služieb
04. apríl 2017

Vlasta

Dobrý deň. Fotografie z príspevkov 3.4. a 4.4.2017 sú z rôznych časových úsekov. Príspevkami sme chceli dokladovať, že kontajnery vyzerajú príšerne pravidelne. Upratané sú len krátko po ich vyprázdnení. Akonáhle sa naplnia kopcom a rôzni ľudia, aj tí, ktorí v priľahlej lokalite nebývajú, ich obhádžu z áut odpadom, vyzerajú ešte horšie, než tie predošlé. Ak sa k tomu pridá vietor, odpad lieta dookola. To sa netýkalo len včerajšieho momentálneho stavu, keď sa údajne pokazilo auto, takáto situácia je tu pravidelne každý týždeň. Navyše fotografia, ktorú zverejnila na web Kristína, bola zhotovená v čase medzi dvomi fázami včerajšieho odvozu. Nižšie prikladám stav, ktorý som nafotila osobne 3.4.2017 o 12.15 hod. Tu je vidieť, že na Kristíninej fotke už prvý sivý a žltý plastový kontajner majú zatvorené poklopy, lebo už boli prázdne po prvej fáze odvozu. Po zverejnení Kristíninej fotky prišli smetiari znovu, aby odviezli len papierový odpad. Skutočne je potrebné to oplotenie dorobiť. Lebo tie rozfúkané odpadky už nemá kto zbierať. Ivan fotografiou pridanou 4.4.2017 chcel dokumentovať, že neporiadok pri kontajneroch je aj inokedy, nielen vtedy, keď má odvozové auto poruchu. O tej komplikovanej procedúre výberu odpadu sa už baviť nebudem. Nižšie fotografie to dokumentujú samy, len boli fotené proti slnku, treba si ich priblížiť. Prajem pekný deň.
05. apríl 2017

Juraj1

Mozaika je ucelený celok, obraz, ktorý sa skladá z jednotlivých malých dielikov. Skladanie obrazu pôsobenia vedenia mesta mi nejako nejde, resp. vzniká z toho nejaký crazy obraz. Na jednej strane budovanie nových nákladných investícií ako parčík, automatické zavlažovanie stromov, cykloveža atď. a na druhej strane množstvo nedostatkov ktoré vnímam denne ako občan , ktorý v meste žije. Napríklad neodpratané lístie po jeseni, poškodené chodníky a cesty, katastrofálny stav stojísk smetných nádob, atď. Riadiť mesto by sa nemalo systémom pokus-omyl, kedy je určený iba cieľ a platí: vsaď na nejaké riešenie, skús ho zrealizovať a ak sa netrafíš, vráť sa na začiatok.
Ale prečo to hovorím, veľkokapacitné smetné nádoby sú pomerne populárnym riešením, ale najskôr bolo treba zabezpečiť k tomuto systému zberu celé zázemie po každej stránke. Dočítal som sa, že v odborných kruhoch k tomuto systému jestvuje množstvo výhrad, ale to asi realizátor bral do úvahy. V žiadnom prípade by to nemalo dopadnúť tak ako je vyššie uvedené. Odpadu produkujeme neskutočné množstvo, je načase ho brať vážne.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania